از «فیبرومیالژیا» چه می‌دانید؟

17:28 - 01 خرداد 1398
کد خبر: ۵۱۹۹۴۹
یک متخصص آسیب‌های اسکلتی عضلانی علائم بیماری فیبرومیالژیا را برشمرد و روش‌های درمان آن را تشریح کرد.

از «فیبرومیالژیا» چه می‌دانید؟به گزارش گروه فضای مجازی، متخصص آسیب‌های اسکلتی عضلانی و رئیس انجمن فیزیوتراپی استان تهران درباره فیبرومیالژیا که موجب درد عضلات اسکلتی می‌شود، اظهار کرد: علت اصلی بروز این بیماری ناشناخته است، ولی ژنتیک می‌تواند در آن دخیل باشد؛ اغلب افرادی که مبتلا به بیماری فیبومیالژیا هستند، مشکلات اختلال خواب دارند و در تمام نقاط بدن از جمله گردن، شانه، بازو، کمر، باسن و پا‌ها احساس درد می‌کنند.

عارف سعیدی ادامه داد: علاوه بر استرس‌های روانی و آسیب‌های جسمی، عوارضی مانند سردرد و عدم تمرکز و افسردگی در بروز این بیماری دخیل هستند.

وی با اشاره به درمان این اختلال بیان کرد: دارو‌ها و مسکن‌های ساده می‌تواند به تسکین درد افراد مبتلا به فیبرومیالژیا کمک کند و اگر درد بیشتری احساس کردند لازم است از ترامادول و کودیین‌های دیگر استفاده کنند، ولی باید توجه داشت به دلیل اعتیاد آور بودن، این قرص‌ها نباید به طور مداوم مصرف شود.

نقش دارو‌های ضد تشنج در درمان فیبرومیالژیا

متخصص آسیب‌های اسکلتی عضلانی افزود: مهمترین نقش مسکن‌ها در این بیماری کمک به کاهش التهاب، درد‌های عضلانی و بهبود کیفیت خواب است؛ البته در برخی مواقع برای کمک به شرایط بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا پزشک دارو‌های ضد تشنج و شل کننده عضلانی با دوز بسیار پایین تجویز می‌کند، این قرص‌ها برای کاهش درد و اسپاسم در عضلات استفاده می‌شود و اثر آرام بخشی دارد.

سعیدی با اشاره به دیگر راه‌های درمان این بیماری، افزود: علاوه بر فیزیوتراپی که هدف آن افزایش دامنه حرکتی در مفاصل و تقویت عضلات ضعیف شده است؛ طب سوزنی، سوزن خشک و ماساژ درمانی که نقش مهمی در رفع استرس دارند، در درمان این بیماری موثر است. وی در پایان اظهار کرد: مهمترین راه درمان این بیماری تغییر سبک زندگی افراد است؛ تغذیه سالم، آب درمانی، دوچرخه‌سواری و یوگا به درمان سریع‌تر این بیماری کمک می‌کند.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *