بنبست در مذاکرات احزاب سیاسی انگلیس؛ احتمال همه پرسی دوم درباره برگزیت قوت گرفت
نخست وزیر انگلیس در سخنانی چهارمین طرح توافق برگزیت را اعلام و از در نظر گرفتن احتمال برگزاری همه پرسی دوم در این طرح خبر داد.
به گزارش گروه بین الملل ؛ به نظر میرسد در حالی که «ترزا می» پس از سه بار شکست در پارلمان برای تصویب برگزیت، با انجام اصلاحاتی جدید و عقب نشینی از برخی از مواضع پیشین خود درصدد است تا شانس خود را برای بار چهارم بیازماید، گزینه همه پرسی دوم خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بیش از گذشته پر رنگ شده است.
به گزارش ویک، ترزا می در طرح جدید برگزیت خود که سه شنبه شب آن را اعلام کرد ضمن اذعان به بن بست در طرح خروج کشور از اتحادیه اروپا، احتمال همه پرسی دوم درباره برگزیت را نیز در نظر گرفته است.
در حالی که طرح جدید "می" تضمینهایی در مورد وضعیت مرزی «ایرلند شمالی»، اتحادیه گمرکی اروپا، همکاری زیست محیطی و قوانین کار را در بر دارد، نمایندگان پارلمان همچنان بر موضع مخالفت خود با توافق خروج تاکید دارند.
طرح جدید توافق برگزیت که تصویب آن پیش از آغاز فرآیند خروج از اتحادیه اروپا الزامی است، اوایل ماه ژوئن به پارلمان ارائه خواهد شد. "می" از نمایندگان پارلمان خواست تا با این توافق موافقت کنند.
۵۲ درصد مردم انگلیس در سال ۲۰۱۶ به خروج از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند، اما اجرای برگزیت که قرار بود براساس زمانبندی انجام شده اواخر ماه مارس سال جاری میلادی انجام شود، در آخرین تغییرات تا ۳۱ اکتبر (۹ آبان) به تعویق افتاده است.
کارشناسان در نظر گرفتن پیشنهاد برگزاری همه پرسی دوم و اتحادیه گمرکی را تلاش می برای جلب موافقت حزب مخالف کارگر توصیف میکنند.
اما «جرمی کوربین» رئیس حزب مخالف کارگر با اشاره به این که طرح جدید نخست وزیر انگلیس تکرار مواضع پیشین دولت انگلیس در مورد برگزیت است، اعلام کرد از این طرح حمایت نمیکند.
«فیلیپ هاموند» وزیر اقتصاد انگلیس نیز خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا را خیانت به نتایج همه پرسی اعلام کرد.
بحران برگزیت در انگلیس احتمال گزینه های برگزاری همه پرسی دوم، خروج بدون توافق، توافق جدید و برگزاری انتخابات زودرس را در آینده سیاسی این کشور قابل پیش بینی ساخته است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *