واشنگتن برای انصراف ترکیه از خرید اس ۴۰۰ ضربالاجل تعیین کرد
چند منبع آگاه در وزارت خارجه آمریکا اعلام کردند واشنگتن به آنکارا ۲ هفته مهلت داده تا از قرارداد خرید اس ۴۰۰ روسیه انصراف دهد با این وجود یک مقام وزارت خارجه ترکیه دستیابی این کشور به سامانه موشکی اس ۴۰۰ را یک ضرورت توصیف کرد.
به گزارش گروه بین الملل ، منابع آگاه در وزارت خارجه آمریکا از اعلام فرصت ۲ هفتهای واشنگتن به آنکارا برای انصراف از خرید سامانه دفاعی اس ۴۰۰ روسیه خبر دادند.
به گزارش سیانبیسی، چند منبع آگاه نزدیک به موضوع خرید سامانه دفاعی اس ۴۰۰ روسیه توسط ترکیه ضمن هشدار در مورد پیامدهای منفی این اقدام ترکیه اعلام کردند واشنگتن ۲ هفته به آنکارا فرصت داده با انصراف از قرارداد خرید سامانه اس ۴۰۰ روسیه، قرارداد تسلیحاتی عمدهای با آمریکا امضا کند یا مورد مجازاتهای سنگین ناشی از قرارداد اس ۴۰۰ قرار بگیرد.
براساس اظهارات این منابع آگاه وزارت خارجه آمریکا، آنکارا تا پایان هفته اول ماه ژوئن فرصت دارد معامله با روسیه را لغو و سامانه دفاع موشکی پاتریوت آمریکا ساخت شرکت «رایتون» را خریداری کند در غیر اینصورت با لغو قرارداد خرید اف ۳۵ شرکت «لاکهید مارتین» به رغم پرداخت هزینه ۱۰۰ فروند از این نوع جنگنده و نیز تحریمهای آمریکا و کشورهای عضو ناتو مواجه خواهد شد.
به گفته منابعی که خواستند نامشان فاش نشود این آخرین پیشنهاد واشنگتن در این مورد بوده و مهلت مطرح شده، تمدید نخواهد شد.
ترکیه براساس قرارداد تسلیحاتی با روسیه ماه آینده سامانه اس ۴۰۰ خود را از مسکو تحویل خواهد گرفت. آمریکا که از ابتدای امضای این قرارداد با خطرناک دانستن این سامانه برای کشورهای عضو ناتو، اقدام به مانع تراشی کرده بود، سبب بروز تنشهای جدی میان آنکارا- واشنگتن شده است.
انتظار میرود ترکیه در صورت تحویل سامانه اس ۴۰۰ توسط روسیه در ماه آینده، بتواند از اوایل سال ۲۰۲۰ از این سیستم بهره برداری کند.
آنکارا تاکنون سرسختانه بر موضع خود ایستاده و قویا اعلام کرده است که خللی در برنامه تحویل این سامانه وجود ندارد.
معاون وزیر خارجه ترکیه در تازه ترین مواضع مقامهای این کشور درباره قرارداد نظامی به روسیه گفته است که خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ نه یک گزینه بلکه یک ضرورت است.
وی میگوید که ترکیه طی ده سال گذشته مذاکرات بدون فایدهای با آمریکا برای خرید سامانه پاتریوت داشته است.
این مقام وزارت خارجه ترکیه تاکید کرده که تصمیم این کشور برای خرید اس ۴۰۰ به معنی تغییر راهبرد آنکارا نیست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *