افزایش چهار برابری ظرفیت غنیسازی اورانیوم در کشور
به گزارش گروه سیاسی ،سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: ایران از امروز ۳۰ اردیبهشت ماه و پس از اولتیماتوم ۱۸ اردیبهشت به طرفهای اروپایی، در چارچوب مواد توافقنامه برجام، میزان تولید اورانیوم با غنای ۳.۶۷ درصد خود را به چهار برابر قبل افزایش داد.
کمالوندی افزود: این افزایش تولید از قبل در چارچوبهای اجرایی معمول به اطلاع آژانس انرژی اتمی رسیده است.
از برجام خارج نمی شویم
بهروز کمالوندی در ادامه نشست با رسانهها در تاسیسات نطنز افزود: شاید برخی بگویند این اقدام باید زودتر انجام میشد، ولی این اقدام ما این حسن را دارد که از روی صبر راهبردی بود و هیچکس در سطح بینالمللی نمیتواند به ایران خرده بگیرد.
وی گفت: جمهوری اسلامی به اندازه کافی صبر کرد و قدمی که برداشته بر اساس حقوقش است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: این اقدام در چارچوب برجام و فرصتی برای طرفهای مقابل است که با تغییر در سیاستهایشان برجام را به جایگاه خود برگردانند.
کمالوندی گفت: بنا نداریم از برجام بیرون بیاییم و آن را نقض کنیم. در چارچوب برجام عمل میکنیم و قدمهای بعدی نیز در چارچوب برجام است.
ظرفیت ۴ برابری غنی سازی پیامی برای طرفهای مقابل است
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: ظرفیت چهاربرابری امروز پیامی است برای طرفهای مقابل که جمهوری اسلامی ایران با همین سانتریفیوژها قابلیت افزایش تولید خود را دارند و با اقداماتی که متخصصین صنعت هستهای انجام میدهند دیری نخواهد گذشت که از سقف ۳۰۰ کیلو عبور خواهیم کرد.
بهروز کمالوندی گفت: اگر اروپاییها میخواهند ظرفیت تولید در همین محدوده حفظ شود اقدامات لازم را انجام دهند.
وی یادآورشد: ما با روسیه و چین مشکل نداریم و همکاریها به خوبی پیش میرود اروپاییها هم میگویند که مخالف تحریم و موافق اجرایی شدن برجام هستند و برای رفع تحریمها تلاش میکنند، اما جمهوری اسلامی به لحاظ عملی باید از منافع برجام بهرهمند شود.
وی در پاسخ به این که میزان تولید اورانیوم ۳.۶۷ از سقف ۳۰۰ کیلو عبور خواهد کرد، گفت: ما طی چند هفته از این سقف عبور خواهیم کرد.
وی با بیان این که تمرکز ما بر تولید اورانیوم ۳.۶۷ درصد است، اظهار داشت: ما تغییرات لازم را به لحاظ فنی به آژانس اعلام کردیم و ظرفیت تولید ۳.۶۷ را چهار برابر کردیم این به این مفعهوم است که مقدار باقی مانده به سقف ۳۰۰ کیلو پر میشود.
کمالوندی همچنین درباره سقف غنی سازی گفت: این مساله را دو فاکتور نیازهای فنی کشور و دستور مقامات مشخص میکند. ما ظرفیتهای لازم را داریم و همانطور که صالحی گفتند ظرف چهار روز میتونیم غنی سازی ۲۰ درصد را شروع کنیم که این امر نیازمند بررسی در شورای عالی امنیت ملی است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: ما در حال حاضر پروتکل الحاقی را به صورت داوطلبانه اجرا میکنیم در قالب برجام تعهد داده ایم که پس از هشت سال آن را تصویب کنیم، اما طرف مقابل هم تعهد داده است که در آن زمان باید اعلام کند که تمام فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی کاملا صلح آمیز است.
وی خاطرنشان کرد: ما فعلا در چارچوب مقررات آژانس و ضوابط پادمان و پروتکل اقدامات خود را پیش میبریم.
کمالوندی اظهار داشت: در حال حاضر برنامهای برای عدم اجرای پروتکل الحاقی نداریم، اما ممکن است در گامهای بعد در دستور کار بگیرد و اگر زمانی مسوولان تصمیم بگیرند که به هر دلیل پروتکل اجرا نشود آن را به آژانس اعلام میکنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر این که دو اقدام جمهوری اسلامی در عدم رعایت سقف ۳۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده و ۱۳۰ تن آب سنگین در مسیر همان چیزی است که آمریکاییها تحریم کردند، گفت: ما سقف ۳۰۰ کیلو و ۱۳۰ تن آب سنگین را به بازارهای بین المللی ارایه نمیکنیم آنچه مورد نظر آمریکا بود این بود که جلو آب سنگین و اورانیوم ما را بگیرد و میخواهد با عدم خرید و فروش این محصولات کار را تعطیل کند، ولی ما وقتی این محصولات را تولید و انباشت میکنیم خلاف سیاستهای آنها حرکت میکنیم.
وی ادامه داد: که معنای این اقدام چیست و به طور غیر مستقیم میگویند که شرایط ایران را درک میکنند اگر چه ممکن است ادبیات متفاوتی داشته باشند.