عبدالله: واردات برخی از اقلام "دارویی و بهداشتی" به افغانستان ممنوع میشود
به گزارش گروه بین الملل ، عبدالله عبدالله رییس اجراییه افغانستان در برنامه تجلیل از هفته صنعت و رشد صنعت دارویی در افغانستان گفت که پس از این نهادهای امنیتی و مراکز درمانی دولتی باید استفاده از داروهای تولید داخلی را در اولویت قرار دهند.
وی گفت: از این پس واردات اقلام دارویی و بهداشتی داخلی که در آن به خودکفایی رسیدیم، شامل فهرست ممنوعه قرار میگیرد.
عبدالله ضمن قدردانی از بخش خصوصی افزود: با وجود پیشرفتها هنوز هم در ابتداییترین مرحله قرار داریم. چون، رقابت با کشورهای منطقه کار دشواری است.
وی تاکید کرد: باید با ذهنیت بدبینانه نسبت به تولیدات داخلی مبارزه شود. بخش خصوصی حفظ کیفیت دارو را در اولویت قرار دهد.
رییس اجراییه افغانستان به وزارت بهداشت وعده داد تا در جلسه مشترک با تدارکات ملی و اتحادیه صنعت دارویی و محصولات بهداشتی مسأله استفاده از داروی داخلی را به بحث بگیرد.
وی همچنین گفت که تلاش می کند تا نهادهای امنیتی و دفاعی افغانستان از تولیدات دارویی و بهداشتی داخلی استفاده کنند.
عبدالله به وزراتهای دادگستری، تجارت و بهداشت عمومی دستور داد که در یک نشست مشترک موضوع جلوگیری از واردات اقلامی که افغانستان به خودکفایی رسیده، را بررسی کنند.
وی همچنین به اتحادیه صنعت دارویی و محصولات بهداشتی وعده داد که تعرفه مواد خام طبی را کاهش دهد. اتحادیه تمام مشکلات و پیشنهاداتشان را فهرست کند که روی آن کار شود.
فیروز الدین فیروز، وزیر بهداشت افغانستان نیز گفت: افغانستان 3 سال قبل ۹۵ درصد وابسته به واردات داروهای خارجی بود؛ اما حالا این میزان بین ۵-۷ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: این وزارت در هماهنگی با بخش خصوصی زمینه سرمایهگذاری و فعال شدن ۴۰ کارخانه تولید دارو و محصولات درمانی را فراهم ساخته و کار بر روی ۲۳ کارخانه دیگر جریان دارد.
فیروز ادامه داد: در حال حاضر به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار در بازاریابی دارو، فرصت سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران داخلی وجود دارد که میتواند بستر را برای کاریابی و رشد اقتصادی افغانستان فراهم سازد.
وزیر بهداشت عمومی افغانستان با ابراز قدردانی از عبدالله گفت که رییس اجراییه در جلسه شورای وزیران وعده داد که واردات ۱۵ قلم داروی داخلی شامل فهرست ممنوعه شود.
احمد سعید شمس، رییس اتحادیه صنعت دوایی و محصولات بهداشتی افغانسان نیز گفت که سیاست دمپینگ، قاچاق داروی بیکیفیت، بالا بودن تعرفه موادخام، عدم حمایت حکومت از تولیدات داخلی در قراردادهای دولتی و عدم نظارت از چالشهای جدی سد راه رشد تولیدات داخلی است.
شمس از رییس اجراییه افغانستان خواست تا مصرف داروهای داخلی را در نهادهای امنیتی و مراکز بهداشتی-درمانی دولتی در اولویت قرار دهد. تعرفه مواد خام کاهش یابد و واردات اقلامی که کارخانههای داخلی به خودکفایی رسیده، شامل فهرست ممنوعه شود.
/انتهای پیام/