گوشت زیر دندان/ قرینههایی که نشان میدهد آمریکا دنبال اقدام نظامی نیست
گروه سیاسی ؛ «ترسیدن و دلهره از تشر دشمن و تحت تأثیر اخم قدرتمندان قرار گرفتن، اولِ بدبختی است. اگر کسی هم میخواهد بترسد، اشکالی ندارد، اما از طرف ملت و به حساب مردم نترسد، زیرا ملت ایران ایستاده است. اگر بنا بود جمهوری اسلامی و ملت ایران از قدرتها بترسد و در مقابل آنها عقبنشینی کند، اکنون دیگر هیچ اثر و نشانی از ایران و ایرانی باقی نمیماند». این جملات بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با فرماندهان و کارکنان ارتش به تاریخ ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ است.
این روزها همگام با سران رژیم آمریکا، رسانههای خارجی و برخی پادوهای داخلی با موجسواری بر روی اقدامات معمول و همیشگی آمریکا در منطقه غرب آسیا خصوصا خلیج فارس، قصد القا این موضوع را دارند که «آمریکا در خلیج فارس آرایش جنگی به خود گرفته است». موضوعی که به دلایل متعدد مردود و بیپایه است.
آمریکاییها طی روزهای اخیر با اعلام پر سر و صدای اعزام ناوها و تجهیزات جدید به خلیج فارس سعی داشتند از طریق انجام عملیات روانی و رسانهای، اینگونه القا کنند که احتمال درگیری نظامی با ایران بالاست. چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت بود که آمریکا از اعزام ناو «آبراهام لینکلن» و بمبافکنهای «بی ۵۲» خود به منطقه غرب آسیا خبر داد و در روز شنبه ۲۱ اردیبهشت نیز پنتاگون (وزارت جنگ آمریکا) طی بیانیهای اعلام کرد ناو «آرلینگتون» و کماندوهای نیروی دریایی آمریکا به همراه «سامانه ضدهوایی پاتریوت» را به منطقه خلیج فارس اعزام کرده است.
این خبرها در شرایطی اعلام شد که ماموریت ناو هواپیمابر «جان سی استینس» در خلیج فارس چند هفته است که به پایان رسیده و این ناو این روزها در حال حرکت به سمت بندرگاه اصلی خود در شرق آمریکاست. به عبارتی دیگر منطقه خلیج فارس که طی ۴ دهه گذشته در اغلب مواقع شاهد حضور حداقل یک و حداکثر سه ناو آمریکایی در خود بوده است اما این روزها چنین حضوری را درک نمیکند و تازه قرار است که دو ناو آمریکایی در روزهای آینده وارد آن شوند. موضوعی که با توجه به وجود پایگاههای نظامی آمریکا در برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس، به هیچ وجه موضوع جدید و خاصی محسوب نمیشود.
از طرف دیگر حضور هواپیماهای بمبافکن «بی ۵۲» در منطقه که پنتاگون از آن خبر داده است نیز موضوع جدیدی نیست. آمریکاییها با اعلام این خبر خواستند اینگونه وانمود کنند که اتفاق جدیدی در حال رقم خوردن است در حالیکه بمبافکنهای «بی ۵۲» تا همین یک سال پیش با شدت گرفتن عملیاتهای هوایی آمریکا در عراق و سوریه، از درون خاک قطر به آسمان بلند میشدند و عملیات انجام میدادند.
گوشت زیر دندان
اندکی تامل در مسائل نظامی روشن میسازد که صِرف نزدیک کردن ادوات نظامی کشور «الف» به کشور «ب» لزوما به معنای احتمال درگیری نظامی میان این دو نیست. «محمدصالح جوکار» معاون پارلمانی سپاه در همین زمینه به خبرنگار گروه سیاسی میگوید: «مطمئن باشید اگر آمریکا بنای حمله نظامی به ایران را داشت، هیچگاه ناوهای خودش را در معرض دندانهای شیر قرار نمیداد. کشوری مثل آمریکا که بر روی ناو هواپیمابر خود چندین جنگنده بمبافکن دارد، هیچگاه مرتکب این حماقت نمیشود که برای حمله نظامی به ایران، ناو خود را به نزدیکی آبهای سرزمینی کشور ما بیاورد چرا که هر آن، این احتمال را میدهد که ایران با شلیک یک یا چند موشک، تمامی این هواپیماهای بمبافکن مدرن و گرانقیمت را به ضایعات آهن تبدیل کند».
سردار «امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه چندی پیش گفته بود: «پایگاههای العدید و ظفره آمریکا، کمتر از ۳۰۰ کیلومتر و پایگاه قندهار ۴۰۰ کیلومتر با ما فاصله دارند. این پایگاهها گوشت زیر دندان ما هستند و تکان بخورند آنها را میزنیم. همین شرایط در دریا هم هست. امروز به موشکهای دریایی رسیدیم که برد ۷۰۰ کیلومتری داریم که قابل استفاده در دریای عمان است و ناوهای هواپیمابر آمریکا برای ما یک سیبل هستند».
وقتی صدای مدیر برنامه امنیت خاورمیانه در مرکز امنیت نوین آمریکا هم در آمد
عملیات روانی و رسانهای انجام شده بر روی اعزام ناوها و تجهیزات جدید به خلیج فارس، آنقدر ناشیانه و بدون تفکر انجام شد که حتی «ایلان گلدنبرگ» مدیر برنامه امنیت غرب آسیا در مرکز امنیت نوین آمریکا در اظهارنظری قابل تامل گفت: «رسانهها فریب نخورند و به ابزاری برای کوبیدن طبل جنگ با ایران تبدیل نشوند. استقرار یک سکوی پرتاب پاتریوت در خاورمیانه شایستگی تبدیلشدن به سرتیتر نیویورکتایمز را نداشت. درباره استقرار ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در خلیج فارس که هفته پیش اعلام شده بود اغراق شده، چون از قبل قرار بود این ناو در منطقه استقرار یابد».
شدت پرداختن به سوژه اعزام ناوهای هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس از سوی رسانههای خارجی و برخی پادوهای داخلی آنها طی یکی دو هفته گذشته آنقدر چشمگیر بوده که گویی آمریکا طی همه این سالها که در کشورهای اطراف ایران از افغانستان تا عراق اشغالگری کرده، برای خودش هیچ پایگاه نظامی در کشورهای همسایه ایران نساخته و در آن پایگاهها هیچ هواپیمای جنگنده و نیروی آموزشدیدهای برای حمله نظامی به ایران نداشته است.
معاون پارلمانی سپاه همچنین با بیان اینکه قدرت موشکی ایران، مایه ترس و رعب دشمنان مستکبر است، میگوید: حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس، موضوع امروز و دیروز نیست. چند دهه است که آمریکا این حضور را دارد و همواره این حضور در مواقعی پررنگ و در مواقعی کمرنگ میشود.
جنگ نخواهد شد
«جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد»؛ مقام معظم رهبری در تاریخ ۲۲ مرداد ۹۷، در همین دو کلمه، همه رویاهای چماقداران جنگطلب و حتی هویج به دستان دموکرات آمریکایی را خنثی و برای همیشه سیاست تهدید و ترغیب آمریکاییهای شیطان صفت را باطل کردند.