پنج شرط برای ورود و خروج از ماه مبارک رمضان/شب‌های رمضان فقط به تماشای سریال‌های تلویزیونی ختم نشود

10:11 - 21 ارديبهشت 1398
کد خبر: ۵۱۶۵۲۲
مداح برجسته کشور گفت: حضرت رسول اکرم (ص) به جابر بن عبدالله انصاری فرموند: «هذا شَهْرُ رَمَضَانَ» یعنی این ماه، ماه رمضان است و هرکس در این ماه مبارک پنج عمل را انجام دهد در پایان این ماه عزیز «خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ کَخُرُوجِهِ مِنَ الشَّهْرِ» یعنی با پایان و خروج از ماه رمضان از گناهانش خارج می‌شود.

یدالله بهتاش مداح برجسته کشور و پیرغلام حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، در خصوص ورود به ماه مبارک رمضان گفت: برخی احادیث و روایات اهل بیت (ع) زمانی برای خود دارد که اگر از زمانش بگذرد کاربرد خاص خود را نخواهد داشت و به همین دلیل من ورود به ماه مبارک رمضان را با حدیثی مبارک از پیامبر اسلام (ص) آغاز می‌کنم.

وی در همین راستا ادامه داد: حضرت رسول اکرم (ص) به جابر بن عبدالله انصاری فرموند: «هذا شَهْرُ رَمَضَانَ» یعنی این ماه، ماه رمضان است و هرکس در این ماه مبارک پنج عمل را انجام دهد در پایان این ماه عزیز «خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ کَخُرُوجِهِ مِنَ الشَّهْرِ» یعنی با پایان و خروج از ماه رمضان از گناهانش خارج می‌شود.

پنج شرط آمرزش گناهان در ماه مبارک رمضان/////////////////////////شنبه

این پیر غلام حسینی در مورد عبور از ماه مبارک رمضان توسط افراد به شیوه‌های مختلف اذعان کرد: همه وارد ماه رمضان می‌شوند و همه از این ماه خارج می‌شوند، اما نکته مهم آنجاست که همه در این ماه قبول شده نیستند. ساده بگوییم، یک کلاس درس تشکیل می‌شود و همه سر یک ساعت وارد شده و همه سر یک ساعت خارج می‌شوند، حتی معلمان هم یکی هستند، اما در پایان سال همه قبول نمی‌شوند. تازه آن‌ها که قبول می‌شوند نمرات هم‌سطحی ندارد.

۱- روزه گرفتن

وی با اشاره به حدیث «حضرت محمد(ص)» درباره اعمالی که در ماه مبارک رمضان باعث بخشودگی گناهان می‌شود تاکید کرد: حضرت رسول اکرم (ص) می‌فرمایند شما اگر در این ماه عزیز پنج عمل را انجام دهید از گناهانتان پاک می‌شوید. در ابتدا حضرت می‌فرمایند «مَن صامَ نَهارَهُ» به این معنی که کسی که روزهایش را به روزه داری مشغول باشد، یکی از شرط‌های اولیه آمرزیده شدن در این ماه روزه گرفتن است، البته این در مورد بیماران و کسانی که کهولت سن دارند صدق نمی‌کند که البته برای آن‌ها هم قوانینی همچون کفاره وجود دارد. اما کسی که تنش سالم است باید روزه‌اش را بگیرد.

۲- شب زنده داری

ذاکر اهل بیت (ع) دومین شرط آمرزش در ماه رمضان را اینگونه توصیف کرد: سپس حضرت محمد (ص) دومین شرط آمرزیده شدن در ماه مبارک رمضان را «وَقامَ وِرداً مِن لَیْلهِ» به این معنا که مقداری از شب‌های ماه رمضان را به عبادت بپردازید و این شب‌ها با شب‌های دیگرتان فرق داشته باشد. البته دراین حدیث آمده که مقداری به عبادت بپردازید و به نحوی نباشد که در زندگی روزانه خود و کار‌های یومیه خللی ایجاد کند. مهم اندکی فرق داشتن بین شب‌های ماه مبارک رمضان با ماه‌های دیگر است.

وی در همین رابطه افزود: خواندن نماز شب، خوانش ادعیه مختلف از جمله همین کار‌هایی است که می‌توان در شب‌های ماه مبارک رمضان انجام داد. به خصوص بیدار شدن در سحر‌های ماه رمضان بسیار خوب است. ما به طرق مختلف دستور داریم که حتما سحر‌ها از خواب بیدار شویم حتی اگر نخواهی سحری بخوریم، پیامبر اکرم (ص) در همین راستا می‌فرمایند «إن الله تبارک و تعالى و ملائکته یصلون على المستغفرین و المتسحرین بالأسحار» یعنی خداوند و پیامبرش درود می‌فرستند بر کسانی که سحر‌ها از خواب بیدار شده و استغفار می‌کنند.

پنج شرط آمرزش گناهان در ماه مبارک رمضان/////////////////////////شنبه

این مداح در مورد آداب سحر در ماه مبارک رمضان افزود: رهبر معظم انقلاب با تاکید بر ثواب برخواستن در سحر فرموده‌اند که ما معمولاً روز‌ها به کار‌های زیادی مشغول هستیم و تمرکز کمتری داریم، اما این سحر ماه مبارک رمضان است که برایمان می‌ماند. شب‌های ماه مبارک رمضان شب‌های نشستن پای سریال‌های مناسبتی نیست آن هم وقتی که هر بار خواندن قرآن کریم بار‌ها ثواب بیشتری نسبت به سایر ماه‌های سال برای‌مان دارد.

وی درباره آداب افطار اضافه کرد: برخی می‌پرسند که اول افطار کنیم و بعد نماز بخوانیم و یا اول نماز بخوانیم و بعد افطار کنیم. در اینجا هم پیامبر اسلام (ص) تذکری داده اند که اگر قوی هستید مستحب است که ابتدا نماز بخوانید و بعد از آن افطار کنید. البته گا‌ها به صورت اخلاقی اگر مردم سر سفره منتظر شما باشند، اخلاق حکم می‌کند که آن‌ها را منتظر نگذارید.

۳- لقمه حرام نخورید

این مداح اهل بیت (ع) سومین شرط آمرزیده شدن در ماه مبارک رمضان را اینگونه شرح داد: پیامبر اکرم (ص) شرط سوم را «وَعَفَّ بَطْنَهُ وَفَرْجَهُ» می‌دانند یعنی مواظب باشید که لقمه حرام نخورید. اگر لقمه‌ای حرام بخوریم هرچه دعا و استغفار کنیم فایده‌ای ندارد پس باید حواسمان به این اتفاق هم باشد. دراین ماه سر هر سفره‌ای ننشینیم و هرغذایی هم نخوریم. مهم است که در ماه مبارک رمضان هم پاک خور باشیم و هم حلال خور باشیم.

۴- عفت دامن 

وی چهارمین شرط را داشتن «عفت دامن» اعلام کرد و ادامه داد: ما باید در این ماه پاکدامن باشیم. البته این شرط برای زن و مرد فرقی نداشته و باید در همه ماه‌ها رعایت شود، اما در ماه رمضان باید بیشتر مراقب بود.

۵- نگه داشتن زبان

بهتاش پنجمین شرط آمرزیده شدن در ماه رمضان را سخت‌ترین دانست و خاطرنشان کرد: حضرت محمد مصطفی (ص) پنجمین شرط را «وَکَفَّ لِسَانَهُ» می‌دانند یعنی اینکه زبانتان را در ماه رمضان نگه دارید. یعنی در این ماه با زبانت دروغ نگو، غیبت نکن، دشنام نده، توهین نکن و هر کار بدی را با زبان و بیانت انجام نده. اگر مومن این پنج عمل را انجام دهد بدون شک در پایان ماه رمضان تمامی گناهانش بخشیده خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *