نگرانی فزاینده درباره نقض حقوق بشر در عربستان؛ بیرحمی ریاض با اعدامهای جمعی ادامه دارد
به گزارش گروه بین الملل ، اعدام دستهجمعی اخیر در عربستان سعودی، انتقادات گستردهای را از سوی گروههای حقوق بشری و کشورهای جهان علیه ریاض در پی داشت که از مقامات سعودی خواستار پایان دادن به اینگونه اعدامها و نقض حقوق بشر در این کشور شدند.
عربستان سعودی که پیش از این نیز کارنامه بسیار ضعیفی در حقوق بشر داشته از زمان روی کار آمدن «محمد بن سلمان» به عنوان ولیعهد جدید در سال ۲۰۱۷، شاهد نقض گسترده حقوق بشر شامل اعدام دستهجمعی بوده است.
بیشتر بخوانید: عربستان در رده بدترین نقض کنندگان حقوق بشر در جهان است
فیلیپ نسیف، سخنگوی بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بین الملل در این باره میگوید: مقامات عربستان سعودی طی ۲ سال گذشته انواع سرکوب در این کشور را افزایش دادهاند.
سرکوب شیعیان
شیعیان که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت عربستان را تشکیل میدهند عمده هدف این افزایش سرکوبها هستند.
نسیف میگوید: اعدام دستهجمعی اخیر در عربستان سعودی بخشی از یک سرکوب گستردهتر علیه اقلیت شیعیان در این کشور است. این سرکوب به مدت سالیان وجود داشته، اما به نظر میرسد که در پی قدرت گرفتن محمد بن سلمان در عربستان افزایش بیشتری داشته است.
اعدام گسترده
اعدام اخیر در عربستان سعودی یکی از بزرگترین اعدامهای دستهجمعی در عربستان سعودی از سال ۲۰۱۶ تاکنون به شمار میرود که طی ماه ژانویه آن سال ۴۷ نفر در عربستان گردن زده شدند.
اواخر ماه آوریل عربستان سعودی ۳۷ نفر را در این کشور اعدام کرد که ۳۴ نفر از این افراد از شیعیان بودند.
سازمان عفو بینالملل نیز اعلام کرده که بیشتر افراد اعدام شده از شیعیان بودهاند و گروههای حقوق بشری نیز اعلام کردهاند که این افراد در دادگاهی محکوم به اعدام شدهاند که بر پایه اعتراف این افراد تحت شکنجه، حکم صادر کرده است.
بیشتر بخوانید: عربستان ۳۷ نفر را اعدام کرد
بر اساس آمار ارائه شده در بیانیههای رسمی عربستان سعودی، این اعدام دستهجمعی، شمار افراد اعدام شده در این کشور از آغاز سال ۲۰۱۹ را به ۱۰۰ نفر رسانده است. سال گذشته نیز ۱۴۹ نفر در عربستان سعودی اعدام شدند که بر اساس اعلام سازمان عفو بینالملل بیشتر آنها مرتکب جرایم غیر خشونت بار شده بودند.
«آدام کوگل»، محقق خاورمیانهای ناظر حقوق بشر در این باره میگوید: اعدام دستهجمعی اخیر افرادی که بیشتر آنها از شیعیان بودند روزی است که ما طی سالیان از آن میترسیدیم. این اقدامات تنبیهی به خصوص زمانی غمانگیز است که از یک سیستم قضایی ناقص که اتهامات شکنجه را نادیده میگیرد برآمده است.