عرضه آش و شله زرد در خارج از مغازه ممنوع است/جایگاه ۳۹ ایران در زمینه «اهدای عضو» در جهان/ ۵۱ درصد زایمانها در کشور به صورت «طبیعی» انجام میشود
به گزارش خبرنگار فضای مجازی ، عرضه آش و شله زرد در خارج از مغازه ممنوع است، جایگاه ۳۹ ایران در زمینه «اهدای عضو» در جهان، ۵۱ درصد زایمانها در کشور به صورت «طبیعی» انجام میشود، گفتاردرمانی پوشش بیمهای ندارد و ... گزیدهای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه گزیدهای از آن را میخوانید.
• عرضه آش و شله زرد در خارج از مغازه ممنوع است
کارشناس ناظر بر مراکز عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی همدان اظهار داشت: تیمهای بازرسی با افرادی که اقدام به عرضه آش و شله زرد در خارج از مغازه میکنند برخورد میکند. حولکی اضافه کرد: در صورت ضرورت و تمرد فرد خاطی، محل فعالیت او پلمب یا جواز فعالیت او باطل شده و متخلف به مرجع قضائی معرفی میشود. به گزارش برنا، وی ادامه داد: عرضه آش و شله زرد در خارج از مغازه نمایی زشت از شهر را به نمایش گذاشته و علاوه بر آن، رفت و آمد عابران و خودرو و نشست گرد و غبار و میکروب بر روی این مواد غذایی میتواند موجب بروز بیماری شود.
• جایگاه ۳۹ ایران در زمینه «اهدای عضو» در جهان
مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با بیان اینکه ایران در دنیا در رتبه ۳۹ اهدای عضو قرار دارد، گفت: اهدای عضو از طریق فرد زنده به صورت رایگان انجام میشود. کتایون نجفیزاده با بیان اینکه این انجمن از سال ۹۴ فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: این انجمن با هدف حمایت از اهدای عضو و کمک به وزارت بهداشت در این زمینه آغاز به کار کرده است. در این بین یکی از مهمترین اهداف ما فرهنگسازی در زمینه اهدای عضو بین مردم است. به گزارش فارس، وی تاکید کرد: در همین زمینه با کمک پزشکان متخصص، هنرمندان، ورزشکاران و سایر نهادها توانستیم پیشرفتهای قابل توجهی داشته باشیم.
• ۵۱ درصد زایمانها در کشور به صورت «طبیعی» انجام میشود
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه ۴۹ درصد زایمانها در کشور از طریق سزارین و ۵۱ درصد به صورت طبیعی انجام میشود، گفت: استانهای جنوبی کشور در صدر زایمانهای طبیعی قرار دارند. قاسم جانبابایی با اشاره به توقف روبه رشد سزارین در کشور، اظهار داشت: آمار زایمانهای طبیعی در استانهای جنوبی کشور بیشتر است. به گزارش فارس، وی ادامه داد: در طرح تحول نظام سلامت، ترویج زایمان طبیعی مورد توجه قرار دارد و به تدریج اتاقهای انفرادی زایمانهای طبیعی ایجاد میشود که در این خصوص ۹۵ درصد از این اتاقها به بهرهبرداری رسیده است.
• گفتاردرمانی پوشش بیمهای ندارد
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی گفت: با مراجعه فرد به کلینیکها و مراکز درمانی برای دریافت خدمات گفتار درمانی باید تمام خدمات مورد نیاز او تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اما با وجود بندی از قانون حمایت از معلولان، پوشش بیمهای به دلیل عدم پیش بینی منابع مالی وجود ندارد. به گزارش ایرنا، محمد تقی جغتایی افزود: رشته گفتار درمانی، یکی از رشتههای محوری در حوزه توانبخشی است. مهمترین کارکرد مغز انسان و آن چیزی که در مغز رشد میکند، گفتار و زبان است. این حوزه در کشور ما دارای نقاط ضعف و قوت است که البته در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا، دارای نقاط قوت بیشتری است.
• استخدام ٩٠٠٠ پرستار در سال جاری
معاون پرستاری وزارت بهداشت در سفر به گیلان، دو کلینیک تخصصی پرستاری قلب و دیابت را در این استان افتتاح کرد. به گزارش ایلنا، مریم حضرتی با بیان اینکه استان گیلان پتانسیل مناسبی در حوزه پرستاری دارد، از استخدام ٩٠٠٠ پرستار در سال پیش رو خبر داد.
• وضعیت معلولیت بچههای IVF
یک متخصص ژنتیک، در خصوص احتمال معلولیت بچههایی که با روش کمک بارداری متولد میشوند، توضیحاتی ارائه داد. مریم رفعتی گفت: با توجه به شیوع ۱۰ تا ۱۵ درصدی ناباروری، بخش قابل توجهی از این جمعیت با استفاده از تکنیکهای کمک باروری ااقدام به درمان ناباروری میکنند و IVF یکی از همین روشهای بچهدار شدن زوجین نابارور است. به گزارش مهر، وی افزود: نگرانی که در بین زوجین نابارور که با روش IVF صاحب فرزند میشوند، این است که آیا بچه آنها دچار معلولیت خواهد شد.
• فشارخون ۲۰ میلیون ایرانی بالای ۳۰ سال کنترل میشود
معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: از بین ۲۰ میلیون جمعیت بالای ۳۰ سال جامعه که فشارخون آنها پایش میشود، افراد دارای فشار خون بالا برای دریافت خدمات درمانی به سطوح بالاتر معرفی میشوند. به گزارش مهر، علیرضا رئیسی افزود: بسیج ملی کنترل فشار خون بالا یک کمپین بزرگ ملی و عمومی است که به ریاست وزیر بهداشت، به عنوان رئیس شورای راهبری و دستور رئیس جمهور به تمام دستگاهها برای همکاری با آن تشکیل شده و دبیری این شورا را معاون بهداشت بر عهده دارد.
• سالانه ۳.۵ میلیارد دلار هزینه دارو و تجهیزات پزشکی در کشور
رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: مصرف دارو و تجهیزات پزشکی در کشور، سالانه ۵/۳ میلیارد دلار هزینه دارد. مهدی پیرصالحی اظهار داشت: حضور داروسازان بالینی کمک بزرگی به الگوی مصرف در بیمارستانها است. به گزارش مهر، وی افزود: مقدار مصرف داروی مورد نیاز و نوع داروی مصرفی در بیمارستانها نیازمند مصرف منطقی مدیریت و برنامه ریزی صحیح است که تنها داروسازان بالینی و بیمارستانی میتوانند در این عرصه کمک شایانی انجام دهند.