نیتراتخوراکیها به راحتی قابل شناسایی نیست/ ۸۰درصد از جو کره زمین از «نیتروژن» تشکیل شده است
به گزارش گروه فضای مجازی ، هر ایرانی سالانه حدود ۵۶ کیلوگرم سیبزمینی مصرف میکند. پس از سالها انکار، سازمان تحقیقات کشاورزی ایران اعلام کرده است که ٣٠ درصد یا چیزی معادل یکسوم سیبزمینیهایی که در بازار ایران فروخته میشود، بالاتر از حد مجاز کشورهای اروپایی، آلوده به مادهای سرطان زا به نام نیترات است. شمسعلی هادیزاده معلم، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی هم میگوید که نه تنها سیبزمینی که نیترات در خیار، گوجهفرنگی و کاهو در ایران بیشتر از حد استاندارد و معمولا تشخیص محصولات حاوی این ماده برای مشتریان دشوار است. میزان بالای نیترات، حتما به معنی استفاده زیاد از سم و کود نیست. در بسیاری مواقع استفاده نادرست یا بیتوجهی به زمانبندیهای مشخص، موجب بالارفتن نیترات در صیفیجات میشود.
حد مجاز نیترات چقدر است؟
میانگین جهانی میزان نیترات در سیبزمینی، بین ۱۰۲ تا ۵۲۴ میلیگرم در هر کیلوگرم سیبزمینی است. در بررسیهای داخلی، حد مجاز نیترات در سیبزمینی متفاوت و گاهی متناقض است، به همین دلیل پژوهشگران این تحقیق حد مجاز ۲۴۶ میلیگرم بر کیلوگرم را برای ایران پیشنهاد کردند.
نیترات کجا ذخیره میشود؟
حدود ۸۰درصد از جو کره زمین از «نیتروژن» تشکیل شده که تمام موجودات زنده برای ادامه حیات به آن احتیاج دارند، ولی گیاهان و جانوران بهطور مستقیم قادر به استفاده از نیتروژن نیستند. گیاهان با کمک باکتریهای موجود در خاک، نیتروژن را به شکل «نیترات» جذب میکنند.