دیگر اجازه ساخت برج باغ در تهران را نمیدهیم/ثبت جهانی ۱۲ باغ ایرانی
به گزارش گروه جامعه ، پیروز حناچی در ابتدای سخنان خود در هفدهمین نمایشگاه گل و گیاه تهران، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، روز کارگر و روز معلم گفت: این سرزمین با باغ و گل عجین است و اگر به تاریخ ایران زمین نگاه کنیم، چه ایران پیش از اسلام و چه پس از اسلام، آثار باغهای ایرانی را میبینید. اساساً باغهای ایرانی و فضای سبزی که به هنر هنرمندان ایرانی مزین میشد، بخشی از فرهنگ این سرزمین بوده و هست.
شهردار تهران با بیان اینکه تاکنون ۱۲ باغ ایرانی به ثبت جهانی رسیده است و امیدواریم این روش و منش در آینده توسعه پیدا کند، اظهار کرد: این بار هفدهمین نمایشگاه گل و گیاه تهران برگزار میشود که باید از دست اندرکاران این رویداد قدردانی کرد. امیدوارم پیام این تلاشها به مردم شهرمان منتقل شود.
وی در ادامه با اشاره به مهمترین مشکلات کلانشهرها گفت: آلودگی و ترافیک یکی از عارضههای کلانشهرهاست؛ البته این موضوعات راه حلی روشن، مشخص و ملموس دارند و بسیاری از کشورها از این راه حلها استقاده کردند. با این وجود، شهر تهران که یکی از زیباترین شهرهای ایران است در اثر کم توجهی به راهکارها به شکل «انباشته» با مشکلات ترافیک و آلودگی مواجه است.
شهردار تهران ادامه داد: یکی از این راه حلها کنترل آلودگی و منابع آلاینده است و راه دیگر توسعه فضای سبز، چه در داخل و چه در کمربند شهر است. در این دوره از مدیریت شهری با اهتمام اعضای شورای شهر و جهت گیری مدیریت شهری کارهای بزرگی از جمله جلوگیری از تخریب باغها انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: با ضوابطی که در شورای شهر تصویب شد و در شورای عالی شهرسازی هم در حال بررسی است، تجدید نظر در قوانین مربوط به حفظ باغات شهر در دستور کار است و دیگر برج باغ در تهران ساخته نخواهد شد. ضمن اینکه، تلاش میکنیم مالکین را تشویق کنیم که در عین حفظ باغ ها، منافع شان حفظ شود.
شهردار تهران با تاکید بر کنترل آلودگی شهر تهران نیز گفت: هیچ راهی جز این نداریم که منشاء آلایندهها کنترل شود و اکسیژن بیشتر در شهر تولید شود. باید باغهای باقیمانده را که برخی از آنها در اختیار نهادهای دولتی و حکومتی است، با مذاکره حفظ میکنیم.
حناچی با بیان این که «این نعمت بزرگی است که آدم با گل و گیاه سر و کار داشته باشد» عنوان کرد: گاهی به پیشه آقای مختاری غبطه میخورم، مطمئنا دعای خیر مردم هم پشت سر ایشان خواهد بود. در کشور ما تنوع گونههای گیاهی بسیار است و در این شرایط میتوان با هزینههای کم، بهره وری بالایی به دست آورد. این امر این بخشی از سیاستی است که در کشور باید تعقیب شود. علاوه بر این، بسیاری از کشورها متقاضی محصولات صنعت گل ایران هستند.