وام خارجی، گزینه نهایی "پاکستان" برای درمان اقتصاد بیمار کشور
به گزارش گروه بین الملل ، رسانه های پاکستانی گزارش دادند: اسد عمر طی روزهای گذشته با مقامات ارشد بانک جهانی و صندوق بین المللی پول دیدار و مذاکرات مفصلی درخصوص برنامه دریافت وام خارجی جدید انجام داد.
وی طی گفت وگو با خبرنگاران در سفارت پاکستان در واشنگتن گفت: پاکستان برای درمان اقتصاد بیمار کشور با نهادهای جهانی پولی و مالی به توافق رسیده و دریافت وام جدید تقریبا نهایی شده است.
اسد عمر اظهار داشت: طرفین به توافق اصولی دست یافته اند و برای نهایی ساختن وام خارجی، یک تیم کارشناسی از صندوق بین المللی پول تا روزهای آینده به اسلام آباد سفر خواهد کرد.
گفته می شود هدف از مذاکرات اخیر وزیر دارایی پاکستان در واشنگتن دریافت چند میلیارد دلار وام از صندوق بین المللی پول با بازپرداخت سه ساله است.
وزیر اطلاع رسانی پاکستان اخیرا با اشاره به افزایش چشمگیر بدهی های خارجی این کشور، اعلام کرد: بدهی های پاکستان بین سال های 2008 تا 2018 از 37 میلیارد دلار به میزان 60 میلیارد دلار افزایش یافت و مجموع آن به 97 میلیارد دلار رسید.
این در حالی است که دولت پاکستان با توجه به کسری مالی و بحران اقتصادی خود به رغم مخالفت جناح سیاسی و اقتصادی این کشور، برای دریافت وام جدید مجبور به مراجعه به صندوق بین المللی پول شد.
از سوی دیگر کاهش ارزش واحد پولی پاکستان موجب افزایش مشکلات اقتصادی و تورم بیشتر در این کشور شده است.
جناح مخالف دولت پاکستان مدعی است که دولت این کشور کاهش ارزش واحد پولی خود را طبق خواسته صندوق بین المللی پول انجام داده و قرار است در هفته های آتی این ارزش بیش از این کاهش یابد.
دولت کنونی پاکستان به نخست وزیری عمران خان پس از اینکه زمام امور را به دست گرفت، با بحران کمبود منابع مالی و ارزی روبروست.