فعالیت آزادانه مجرمان اینترنتی در فیسبوک؛ بی توجهی شرکتهای فنآوری به عملکرد پلتفرمها
به گزارش گروه بین الملل ، محققان مؤسسه «سیسکو تالوس» اخیرا ۷۴ گروه مجرمان اینترنتی را کشف کردهاند صدها هزار عضو این گروهها به طور آزادانه به تجارت رمزعبور، اطلاعات کارتهای اعتباری و ابزارهای هک در شبکههای اجتماعی مشغول بودهاند.
همزمان با انتقادات گسترده علیه فیسبوک به دلیل انتشار سریع محتواهای افراط گرایانه در این شبکه اجتماعی در جریان حمله تروریستی اخیر در نیوزیلند، اکنون محققان مؤسسه امنیت سایبری سیسکو تالوس میگویند که مجرمان اینترنتی از عدم امنیت شبکههای اجتماعی برای اقدامات غیرقانونی خود و به خصوص فروش حجم زیادی از اطلاعات هک شده استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: افشای پنهانکاری فیسبوک
بر اساس گزارش این محققان ۷۴ گروه مجرم امنیتی با ۳۸۵ هزار عضو در فیسبوک فعالیت داشتهاند، برخی از این گروهها از سال ۲۰۱۱ فعالیت خود را آغاز کردهاند و این در حالی است که شناسایی این گروهها برای فیسبوک کار دشواری نبوده است.
فیسبوک در پی دریافت هشدار از سوی این مؤسسه امنیت سایبری اقدام به حذف این گروهها گرفته است. اعضای این گروهها به فعالیت در زمینه تبلیغ برای فروش غیرقانونی حجم زیادی از اطلاعات سرقت شده میپرداختند. پیشنهادهای ارائه شده از سوی این مجرمان اینترنتی برای فروش شامل جزئیات کارتهای اعتباری سرقت شده که دارای شماره امنیتی CVV بودهاند، نام و رمز کاربری، ابزار اسپمر ایمیل و دیگر موارد است.
گزارش سیسکو تالوس حاکی از آن است که الگوریتمهای فیسبوک نیز به کاربران این امکان را فراهم میکند تا «اسپمر» را بسیار راحت پیدا کنند و هر شخص با یک حساب کاربری فیسبوک به راحتی و بسیار سریع میتواند گروههایی را بیابد که خدمات مجرمانه در آنها تبلیغ میشود و یا اطلاعات کارت اعتباری در آنها مبادله میشود.
تنها با وارد کردن کلید واژههایی مانند «CVV»، «carding» و «spam» تعداد زیادی از نتایج ارائه میشود و با عضویت فرد در فیسبوک، الگوریتمهای این شبکه اجتماعی گروههای دیگر را پیشنهاد میدهد و مشکل را تشدید میکند.
فعالیت این گروههای مجرم به صورت مخفیانه در فیسبوک صورت نمیگیرد و آنها حتی اسامی حرفهای برای خود انتخاب کردهاند و تنها با وارد کردن نام آنها به سادگی میتوان به این گروهها در فیسبوک رسید.
بیشتر بخوانید: عملیات جاسوسی گوگل و فیسبوک از کاربران؛
گزارش سیسکو تالوس تأیید دیگری بر گزارشهایی است که تاکنون درباره مشکل حریم خصوصی و امنیت شبکههای اجتماعی و به خصوص فیسبوک منتشر میشود.
با وجود نگرانی کاربران رسانههای اجتماعی درباره امنیت اطلاعاتشان اما تاکنون گزارشهای زیادی از جاسوسی شرکتهای فنآوری مانند گوگل و فیسبوک از کاربران منتشر شده است.
سال گذشته نیویورک تایمز در گزارشی مفصل اعلام کرد سالها است که فیسبوک به برخی از بزرگترین شرکتهای فناوری، اطلاعات اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران را داده است.