انجام واکسیناسیون تکمیلی برای جمعیت هدف در مناطق سیل زده

3:00 - 21 فروردين 1398
کد خبر: ۵۰۸۴۹۴
دسته بندی: جامعه ، عمومی
معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: یکی از اولین کار‌هایی که در سیل اخیر انجام دادیم، به دلیل وجود پرونده الکترونیک سلامت، شناسایی گروه‌های آسیب پذیر به تفکیک خانه‌های بهداشت بود و می‌دانستیم که هر خانه بهداشت، چند مادر باردار، بیمار فشارخونی و دیابتی دارد.

انجام واکسیناسیون تکمیلی برای جمعیت هدف در مناطق سیل زده

به گزارش گروه جامعه   علیرضا رییسی در نشست اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با وزیر و برخی معاونین و مدیران وزارت بهداشت که به میزبانی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: بیش از ۱۰ هزار پوشش مراقبتی برای مادران باردار، ۱۱۹ هزار پوشش مراقبتی برای بیماران قلبی و ۴۳۰۰ پوشش مراقبتی برای بیماران دیالیزی در مناطق سیل زده کشور انجام شد.

وی تصریح کرد: در سیل اخیر در برخی استان‌های کشور، ۸۰۷ مرکز ارائه خدمات بهداشتی بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیدند و دستورالعمل بحران را به سراسر کشور ابلاغ کردیم و افراد و واحد‌های آسیب دیده و یا آماده به خدمت به سرعت شناسایی شدند و فضا و نیروی انسانی مورد نیاز تامین شده و دانشگاه‌های معین برای کمک به دانشگاه‌های تحت تاثیر سیل، مشخص شدند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به پیش بینی کمبود شیرخشک در مناطق سیل زده، یادآور شد: شاید در بحران‌ها تامین لوازم بهداشتی مورد نیاز خانواده‌ها مورد فراموشی و غفلت واقع شود و وزارت بهداشت در این زمینه مسئولیت ندارد، اما نسبت به تامین شیرخشک، پوشک و مواردی از این قبیل، اقدام و به مناطق سیل زده و کمپ‌ها و اردوگاه‌ها ارسال شد.

اقدامات مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت

 رییسی از تشکیل جلسات ستاد بحران سیل در مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، تشکیل تیم‌های واکنش سریع بهداشتی در مناطق سیل زده، اعزام تیم‌های پایش و ارزیابی پاسخ سریع بهداشتی وضعیت به مناطق درگیر با سیل، برآورد، پیگیری و ارسال تجهیزات و امکانات مورد نیاز مراقبت بیماری‌های واگیر، برقراری ۲۴ ساعته ارتباط مستمر و پایش وضعیت و ارزیابی خطر بروز بیماری‌ها از طریق تیم‌های عملیاتی مستقر در محیط، آموزش به عموم مردم در زمینه راه‌های پیشگیری از انتقال و گسترش بیماری‌های واگیر، انجام واکسیناسیون تکمیلی بیماری‌های هدف و برقراری نظام رصد و مراقبت هشدار سریع وقوع بیماری‌ها و طغیان‌ها به عنوان بخشی از اقدامات مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت یاد کرد.

وی به هماهنگی وزارت بهداشت با سازمان دامپزشکی کشور اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که از الان با آن دچار هستیم، جمع آوری، امحاء و دفن حیوانات تلف شده است که علاوه بر این مورد، واکسیناسیون دام‌ها با اولویت بیماری‌های سیاه زخم، لپتوسپیروز و هاری، تشدید مراقبت آنفلوآنزای پرندگان، ضد عفونی و سم پاشی جایگاه دفن دام‌های تلف شده و تعیین مکان مناسب برای نگهداری دام‌ها در مناطق روستایی توسط سازمان دامپزشکی کشور انجام خواهد شد.

جمعیت هدف در مناطق سیل زده، واکسیناسیون تکمیلی شدند

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه جمعیت هدف در مناطق سیل زده واکسیناسیون تکمیلی شدند، گفت: در این مدت ۱۳۲۶ نفر از کودکان کمتر از ۵ سال مورد واکسیناسیون فلج اطفال و ۲۷۸۴ نفر از کودکان گروه سنی ۹ ماه تا ۱۵ سال مورد واکسیناسیون سرخک قرار گرفتند.

 رییسی تعداد اتباع خارجی اسکان یافته در استان گلستان را حدود ۴۰ هزار نفر عنوان کرد و افزود: در سیل استان گلستان به ۳ هزار اتباع خارجی که شامل کودکان کمتر از یک و ۱۵ سال، میانسالان، سالمندان، زنان بادار، بیماران دیابتی و بیماران با فشار خون بالا بودند خدمات ارائه شده و واکسیناسیون فلج اطفال و سرخک برای جمعیت افغانستانی ساکن شهرستان گنبد کاووس نیز انجام شد.

چالش‌های بهداشتی در مناطق سیل زده

وی در خصوص چالش‌های حوزه بهداشت در مناطق سیل زده کشور گفت: تامین آب آشامیدنی سالم تا زمان اعلام پایان بحران، احتمال گسترش نگرانی در مورد همه گیری بیماری‌های ناشی از آب و غذا، احتمال افزایش موارد بیماری سالک به ویژه در ۳ استان گلستان، لرستان و خوزستان و همچنین مشکلات جدی آسیب به سیستم زنجیره سرمای واکسن از مهمترین چالش‌های پیش روی ما است که باید به خوبی مدیریت شوند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت از پس زدگی فاضلاب به عنوان یکی از مهمترین مشکلات استان خوزستان در سیل اخیر یاد کرد و افزود: فاضلاب از منهول ها، توالت منازل و چاه‌ها در اکثر محلات اهواز، هویزه، سوسنگرد، رفیه، کارون، دشت آزادگان و حمیدیه دچار پس زدگی شد و خروجی‌های فاضلاب به رودخانه کارون به زیرآب رفته که موضوع پس زدگی فاضلاب را تشدید می‌کند.

کمبود توالت‌های بهداشتی و حمام سیار یکی از مهمترین مشکلات مناطق سیل زده

 رییسی تاکید کرد: کمبود توالت‌های بهداشتی و حمام سیار یکی از مهمترین مشکلات مناطق سیل زده کشور است و در حال حاضر به ۱۰ هزار توالت بهداشتی و ۵۸۰۰ حمام در مناطق سیل زده کشور نیاز است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعزام ۱۴۴ تیم سلامت روان به مناطق سیل زده کشور، گفت: ۱۳ هزار نفر از جمعیت تحت تاثیر سیل از نظر سلامت روانی غربالگری شدند که ۱۴۲۹ نفر از این افراد، غربال مثبت بودند. همچنین ۱۱۶۹ بیمار با اختلالات روانپزشکی تحت پوشش و ۴۱۳ بیمار معتاد تحت پوشش مراکز بهداشتی و مراکز ترک اعتیاد، شناسایی شدند.

انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *