"کودکان افغانستانی"، بیشترین قربانیان بمبهای دست ساز طالبان
به گزارش گروه بین الملل ، بیش از 30 سال است که کودکان افغانستان از درگیری های فزاینده این کشور رنج می برند. اکثر کودکان افغان با شرایط سخت زندگی در افغانستان مواجه هستند و والدین آنها برای خرید مواد غذایی برای فرزندانشان به شدت به کمک نیاز دارند.
این در حالی است که مسائل دیگری علاوه بر جنگ، فقر، خشکسالی و بلایای طبیعی، باعث به خطر افتادن جان کودکان افغان می شود؛ به گفته رئیس اداره هماهنگی پاکسازی مین در افغانستان، سال گذشته میلادی (2018) بمب های دست ساز، مین و مواد منفجره باعث کشته شدن یک هزار و 400 تن در افغانستان شدند. معمولا این مواد منفجره دست ساز توسط طالبان ساخته و کار گذاشته می شوند.
به نوشته نشریه نیویورک تایمز، طالبان این مین و بمب های دست ساز را برای مقابله با نیروهای امنیتی و خارجی در افغانستان استفاده می کند اما در بسیاری از موارد این کودکان و غیرنظامیان هستند که گرفتار چنین تله هایی می شوند که به قیمت جان آنها تمام می شود یا آنها را مادام العمر با معلولیت مواجه خواهد کرد.
وزارت دولت افغانستان سال 2017 میلادی در گزارشی اعلام کرد که بیش از 400 کیلومتر مربع زمین در 17 ولایت از چند سال گذشته توسط طالبان مین گذاری شده است. که با اضافه شدن این مقدار زمین مینگذاری شده، مساحت این زمین های خطرناک در سراسر افغانستان به بیش از هزار کیلومتر مربع رسیده است، چنین مین هایی به راحتی می تواند جان کودکان این مناطق را بگیرد.
روزنامه جاکارتا پست نیز نوشت، علاوه بر این کودکان بسیاری در حملات هوایی نیروهای آمریکایی نیز جان خود را از دست می دهند. به گفته سازمان ملل متحد در حملات هوایی ماه مارس نیروهای آمریکایی که برای پشتیبانی از نیروهای افغان در جنگ با طالبان صورت گرفت دست کم 10 کودک جان باختند.
خبرگزاری آناتولی ترکیه هم گزارش داد، در شلیک خمپاره به یک مدرسه پسرانه در ولایت غزنی دست کم 4 دانش آموز جان خود را از دست داده و 13 تن دیگر زخمی شدند.
مقامات محلی اعلام کردند که جنگی میان نیروهای دولتی و طالبان در جریان بوده است و مشخص نیست این خمپاره از کجا و چه مسافتی پرتاب شده است.