بلومبرگ در مورد ساخت نخستین رآکتور اتمی عربستان هشدار داد

12:42 - 15 فروردين 1398
کد خبر: ۵۰۶۸۴۶
بلومبرگ با انتشار تصاویر ماهواره ای نخستین رآکتور هسته ای عربستان که در مراحل پایانی قرار داد، در مورد پیامدهای این موضوع هشدار دارد.
بلومبرگ در مورد ساخت نخستین رآکتور اتمی عربستان هشدار دادبه گزارش گروه بین الملل ، نخستین تصاویر منتشر شده از رآکتور اتمی عربستان سعودی حاکی از پایان این پروژه تا پایان سال جدید میلادی است.

بلومبرگ روز گذشته (چهارشنبه) با انتشار تصاویر ماهواره‌ای مراحل پایانی تاسیسات نخستین رآکتور هسته‌ای عربستان، در مورد خطرات دستیابی ریاض به این فناوری بدون امضای قوانین بین المللی حاکم بر این صنعت هشدار داد.

این مرکز در ضلع جنوب غربی شهرک «ملک عبدالعزیز» در حومه ریاض قرار دارد و به گفته «رابرت کلی» مدیر پیشین بازرسی‌های هسته‌ای آژانس بین الملل انرژی اتمی، فاصله چندانی تا تکمیل شدن ندارد. وی در گفتگو با بلومبرگ گفت:" حدس من این است که آن‌ها ظرف یک سال آینده می‌توانند آن را کامل کنند. "

بلومبرگ در توضیح هشدار دهنده بودن تکمیل این رآکتور، تاکید کرد ریاض هنوز برای پذیرش مفاد پادمان‌های حفاظتی آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام آمادگی نکرده و چارچوب‌های بین المللی برای اطمینان از عدم استفاده از برنامه اتمی در ساخت تسلیحات را نپذیرفته است.

اگرچه عربستان سعودی پروتکل الحاقی کمیسیون IAEA را امضا کرده است، اما قوانین و رویه‌هایی را که به بازرسان اتمی برای دسترسی به سایت‌های بالقوه اجازه دسترسی می‌دهد را تصویب نکرده است.

بلومبرگ که برای نخستین بار تصاویر ماهواره‌ای این رآکتور را منتشر کرد، گزارش داد صدور مخفیانه مجوز انتقال فناوری‌های اتمی به عربستان سعودی، به اختلاف میان کنگره و دولت آمریکا منجر شده است. رسانه‌ها گزارش کرده اند که وزارت انرژی آمریکا بدون اطلاع نمایندگان کنگره، مجوز‌های لازم برای همکاری‌های اتمی با ریاض را صادر کرده است.

گزارش ماه فوریه یکی از کمیته‌های کنگره آمریکا نشان می‌داد که دولت ترامپ در راستای انتقال فناوری حساس اتمی به عربستان در حال دور زدن کنگره است.

ترامپ مذاکرات اتمی دولت اوباما با عربستان که به دلیل امتناع ریاض از پذیرش استاندارد‌های بین المللی متوقف شده بود را در راستای تلاش‌های پایان ناپذیرش برای کسب پول بیشتر مجددا از سر گرفت که این امر در نهایت منجر به امضای قراردادی شد که به ریاض اجازه غنی سازی اورانیوم و به شرکت‌های آمریکایی اجازه تاسیس رآکتور‌های هسته‌ای در عربستان را می‌دهد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *