روایتی از پوشش جانبدارانه حمله تروریستی نیوزیلند از سوی رسانههای غربی/وقتی بیبیسی چشمش را به روی واقعیت میبندد
به گزارش گروه بین الملل ؛ البوابه مینویسد: رسانههای مطرح انگلیسی مانند بیبیسی و دیلی میرور حمله به مسجد در نیوزیلند که منجر به جان باختن ۵۰ نفر شد را تروریستی خطاب نکردند و به این دلیل هدف انتقادات شدید قرار گرفتند.
این پایگاه ادامه میدهد: بیبیسی این حادثه را «حمله تروریستی» خطاب نکرده بلکه عمدتا از «تیراندازی در مسجد کرایست چرچ» برای آن استفاده کرده است.
در همین حال دیلی میرور به عنوان یک روزنامه انگلیسی تصویر دوران کودکی «برنتون تارانت»، مظنون این حمله را منتشر کرده و از آن به عنوان «کودک فرشته» یاد کرده است.
دیلی میرور درباره عامل این حمله تروریستی مینویسد: کودک معصومی که تبدیل به قاتل شیطانی راست گرای افراطی شد.
در ادامه این گزارش به تفاوت در نحوه انعکاس ۲ خبر از سوی بیبیسی اشاره شده که یکی از آنها متعلق به انگلیس است و از آن به عنوان حمله تروریستی یاد شده و دیگری حمله تروریستی نیوزیلند است که این رسانه از حمله تروریستی برای آن استفاده نکرده است.
بیشتر بخوانید: نیوزیلند همچنان در سایه بحران تروریسم
البوابه در این باره مینویسد: با این وجود بیبیسی حمله وست مینستر را «حمله تروریستی وست مینستر» خطاب کرده است.
بر اساس این گزارش طی یک حمله تروریستی در ماه مارس سال ۲۰۱۷، خالد مسعود ۵۲ ساله در پل وست مینستر ۴ نفر را به قتل رساند.
این گزارش در بخش دیگری میگوید: «رفعت جاوید» به عنوان یکی از سردبیران اسبق بیبیسی نیز این شبکه خبری را به دلیل نحوه انعکاس حمله تروریستی نیوزیلد مورد انتقاد قرار داده است.
بیشتر بخوانید: حمله تروریستی نیوزیلند و نقش رسانههای اجتماعی در نشر ویدئوهای خشونتبار
جاوید در صفحه توییتر خود در این باره مینویسد: به عنوان سردبیر سابق بی بی سی به شدت از اخبار جانبدارانه آن متاثر شدم، با وجود آنکه نخست وزیران استرالیا و نیوزیلند این حمله را تروریستی خواندهاند، تلویزیون و سردبیران ما آن را حمله به مسجد میدانند! شرم آور است.
در ادامه این گزارش به انتقاد سفیر ایران در انگلیس از این نحوه پوشش اشاره شده و آمده است: حمید بعیدینژاد، سفیر ایران در لندن در توئیتی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و نوشت: برای مدیران بی بی سی چاقو کشی در لندن تروریستی است، اما قتل عام در نیوزیلند فقط حمله است.
البوابه در بخش دیگری از این گزارش به انعکاس این خبر از سوی رسانههای فرانسه نیز اشاره کرده و میافزاید: علاوه بر این رسانههای فرانسه نیز از به کار بردن حمله تروریستی برای این حادثه خودداری کردند اگرچه این رسانهها برای حملات صورت گرفته در فرانسه از همین لفظ استفاده کردهاند.
بر اساس این گزارش، روزنامه فرانسوی «لو پاریزین» از کاربرد حمله تروریستی خودداری کرده و نوشته است «حمله در کرایستچرچ».
این نحوه انعکاس در حالی صورت میگیرد که نخست وزیران نیوزیلند و استرالیا اعلام کردند که این حمله تروریستی است.