بایدها و نبایدهای تغذیه بعد از ورزش
به گزارش گروه فضای مجازی ، در طول تمرین، بدن شما از سوخت ذخیره در عضلات (گلیکوژن) به عنوان منبع انرژی استفاده میکند. ذخایر گلیکوژن عضله در ورزشکاران به ۷۰۰ گرم میرسد (ذخیره معمولی ۳۵۰ تا ۴۰۰ گرم است) که بعد از تمرین، این ذخیره کاملا از عضلات تخلیه میشود، بنابراین لازم است با هدف رشد و ترمیم عضلات، ذخایر انرژی بدن دوباره بازسازی شود. در ادامه مطلب به بایدها و نبایدهای تغذیه بعد از ورزش اشاره میکنیم:
برای بازسازی ذخایر گلیکوژن بدن و ترمیم عضلات، کافی است به میزان مناسب کربوهیدرات و پروتئین مصرف شود. به خصوص برای کسانی که تمرینات قدرتی انجام میدهند، مصرف مقدار کافی پروتئین پس از ورزش، اسید آمینه کافی را برای ترمیم و ساخت پروتئین بدن فراهم میکند.
بر اساس توصیه کارشناسان، بهتر است پروتئین و کربوهیدرات به صورت مایع و به نسبت یک به چهار باشد.
(یک لیوان شیر کاکائو)
همچنین مصرف پروتئین و کمی هم کربوهیدرات بعد از تمرین، بهترین گزینه است. به عنوان مثال:
پنیر کم چرب، سبزیجات تیره و دارای برگ سبز، بلغور جوی دوسر، شیر شکلات، پودر پروتئین حیوانی یا گیاهی، تخم مرغ، سینه مرغ، کره بادام زمینی.
۲ نکته مهم را هرگز فراموش نکنید؛
۱. بعد از ورزش بدن شما آب زیادی را از دست داده است پس حتماً به اندازه کافی آب بنوشید تا بدنتان دچار کم آبی نشود.
۲. بعد از ورزش به هیچ وجه غذاهای فرآوری شده نمک دار و فست فود میل نکنید.
بعد از ورزش چه مواد غذایی را نباید خورد:
غذاهای فرآوری شده نمک دار
بعد از تمرین به دلیل تعریق بالا، علاوه بر آب میزان پتاسیم بدن هم کاهش مییابد که برای جبران آن، نباید به سراغ خوراکیهای نمک دار رفت و مصرف خوردنیهای طبیعی حاوی پتاسیم همچون موز بهترین گزینه برای تامین پتاسیم بعد از ورزش است.