مواد غذایی مجهز به چراغ راهنمای تغذیهای میشوند/چراغ راهنمای سه رنگ روی مواد غذایی نصب میشود
وحید مفید در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره اصلاح شیوه غذایی مردم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های غیر واگیر اظهار کرد: بیماریهای واگیر با برنامههای اجرا شده کنترل شد و اکنون در این زمینه مشکلی نداریم. الان مشکلی که داریم بیماری غیر واگیر مثل مشکلات قلبی، دیابت، فشار و ... است که به گفته محققان سالیانه ۸۰ درصد مرگ و میرها ناشی از ابتلا به این موارد است.
وی در ادامه با بیان اینکه تغذیه بخش مهم عدم ابتلا به این امر است گفت: محققین نقش پررنگی به بخش تغذیه داده اند. در کشور با بیش خوری قند رو به رو هستیم. حدود مصرف قند کشور در سال ۳۰ کیلوگرم است و متوسط جهانی ۱۵ تا ۱۶ کیلو است. حدود مصرف نمک در کشور ۲ و نیم و تا ۳ برابر متوسط جهانی است یعنی ۱۲ تا ۱۵ گرم مصرف نمک روزانه را داریم که فاجعه است. در مورد چربیها هم آمار مصرف چربیها بالا است و سرجمع نزدیک به ۲۵ کیلوگرم تا ۳۰ کیلو است.
مدیر کل امور غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه افزود: وجود اسید چرب ترانس مخاطرات بسیاری برای سلامت دارد و پیش زمینه بیماریهای قلبی است.
مفید افزود: از سال ۹۴ اقدامات برای کنترل میزان قند و نمک و چربی در برنامه غذایی افراد انجام شده است که در دو بخش انجام شده است. بخشنامه یک مربوط به استاندارد محصوات صنعتی انجام شده است که نتیجه اقدامات در این بخش این شد که در میزان قند در محصولات صنعتی در انواع کیکها و محصولانت قنادی ۱۰ درصد استفاده را کم کردیم. روغن ترانس و اسیدهای چرب اشباع شده پیش زمینه بیماری قلبی که در این زمینه هم اقدامات خوبی انجام دادیم.
مفید با بیان اینکه در زمینه اصلاح استاندارها موفق عمل کرده ایم افزود: یکی از شکایتهای صنعتگرن از ما این است که مصرف کنندهها به کم شیرینی بودن مواد اعتراض دارند که در این راستا چراغ راهنمای تغذیهای را تدوین کرده ایم.
مدیر کل امور غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه درباره چراغ راهنمای تغذیهای گفت:این چراغ راهنما دارای سه زنگ سبز، نارنجی و قرمز است. این چراغ روی مواد غذایی مختلف نصب میشود که رنگ سبز نشان دهنده وضعیت خوب، رنگ نارنجی یعنی خیلی بالا نیست و باید با احتیاط مصرف کرد و اگر قرمز باشد باید خیلی احتیاط کرد.
وی در ادامه با بین اینکه نشانگرهای رنگی روی مواد غذایی درج میشوند برای آگهی مردم گفت: میزان نیاز افراد مختلف به ترکیبات متفاوت است و بر همین اساس برای اگاهی افراد این نشانگیرها درج شوند تا با توجه به وضعیت خود مواد مناسب را استفاده کنند.
مدیر کل امور غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره اقدامات سازمان غذا و دارو درباره میزان زیاد قند موجود در نوشابه افزود: کارخانههای نوشابه سازی را بالای ۱۰ تا ۲۰ درصد اجبار به کاهش قند کرده ایم.