به گزارش گروه بینالملل ، طی سال ۲۰۱۸ شرکتهای رسانههای اجتماعی مانند توییتر و فیسبوک ضمن بیان ادعاهایی، از جلوگیری از دخالت خارجی در انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا سخن گفتند.
حذف ۵۸ حساب کاربری مرتبط با ایران از سوی گوگل
ماه آگوست سال گذشته شرکت گوگل اعلام کرد که ۵۸ حساب کاربری مرتبط با ایران را مسدود کرده است.
گوگل با انتشار پستی در وبلاگ اختصاصی خود تصریح کرده که حسابهای کاربری مسدود شده شامل ۳۹ حساب کاربری انگلیسی زبان یوتیوب، ۱۳ حساب کاربری گوگل پلاس و ۶ صفحه وبلاگ بوده که با انگیزههای سیاسی در پی سرقت اطلاعات بودهاند.
بنا بر ادعای شرکت گوگل، این حسابهای کاربری با ایران مرتبط بودهاند.
حذف صدها حساب کاربری مرتبط با ایران و روسیه در توییتر
توییتر نیز ماه آگوست سال گذشته در چند مرحله صدها حساب کاربری مرتبط با ایران را به ادعاهای واهی مسدود کرد.
«خلیج تایمز» مدعی شد: پس از مسدود کردن ۲۸۶ حساب مرتبط با ایران و روسیه، توییتر اعلام کرد که ۴۸۶ مورد دیگر از چنین حسابهایی را که برای گمراه کردن مردم در غرب آسیا، آمریکای لاتین، انگلیس و آمریکا طراحی شده بودند را مسدود کرده است.
بیشتر بخوانید: گوگل و فیسبوک گزینههای در دسترس کاربران خود را محدود میکنند
توییتر میگوید: از زمان اولین تعلیقهای ما، تحقیقات خود را ادامه دادیم و از این حسابها آگاهی بیشتری پیدا کردیم.
این بیانیه میافزاید: علاوه بر این ما ۴۸۶ حساب کاربری دیگر را به دلیل نقض سیاستهای تعیین شده مسدود کردیم که شمار کل این حسابهای مسدود شده به ۷۷۰ مورد رسیده است.
خلیج تایمز مدعی است که ۱۰۰ مورد از این حسابها در آمریکا بوده و گفته میشود محتواهای تفرقهافکنانه را به اشتراک میگذاشتهاند.
حذف حسابهای کاربری ایران در فیسبوک
سال گذشته فیسبوک اعلام کرد که ۸۲ صفحه و گروههای مربوط به ایرانیها را که به عنوان شهروندان آمریکایی و انگلسی در این شبکه اجتماعی فعالیت میکردند را حذف کرده است.
این اولین بار نیست که این شرکت صفحات و گروههایی را حذف میکند که کنترل آنها در دست اتباع ایرانی بوده است. فیسبوک پیش از این در ۲۱ آگوست (۳۰ مردادماه)، ۶۵۲ حساب ایرانی در این شبکه اجتماعی و اینستاگرام را به همین دلیل حذف کرده بود.
فیسبوک در خصوص غیر فعال کردن این ۸۲ حساب کاربری ایرانی مدعی است به این نتیجه رسیده که آنها خود را به عنوان شهروندان انگلیسی و آمریکایی معرفی کرده و مطالبی را در راستای مخالفت با رئیس جمهور، رفتارهای نژادپرستانه و تاثیر بر افکار عمومی در موضوعات مختلفی ارسال کردهاند. این اکانتهای ایرانی حذف شده چیزی در حدود یک میلیون دنبال کننده آمریکایی و انگلیسی داشتهاند.
چرا فیسبوک و توییتر حسابهای مرتبط با ایران را مسدود کردند
اقدام توییتر و فیسبوک مبنی بر حذف حسابهای مرتبط با ایران در حالی صورت میگیرد که ماه اکتبر سال گذشته پایگاه «۲۱ stcenturywire» در گزارشی که در آن به بررسی همدستی دولت آمریکا با فیسبوک برای انتشار خبرهای جعلی پرداخته و نوشت: بحران وجود دارد؛ بحران اقتدارگرایی که در صورت عدم بررسی و توجه کافی به آن، منجر به پیامدهای ناخواستهای برای باصطلاح دموکراسیهای غربی و بلکه برای بشریت به طور کل خواهد شد. علت این امر، تلاش سرسختانه "سیلیکون ولی" در اعمال رژیم سانسور نه تنها در آمریکا بلکه در سراسر جهان است.
در این گزارش آمده است: بحران "اخبار جعلی " وارد سومین سال تولد خود شده و نشانهای از پایان آن دیده نمیشود. آنها با تسریع سیاستهای تهاجمی سرکوب اطلاعات و سانسور و نیز فعال کردن روزنامه نگاران خودسر و تولید کنندگان محتوا در اینترنت، در تلاش هستند تا زمان را به عقب برگردانند؛ زمانی که آنها از کنترل رسانهها لذت میبردند.
بیشتر بخوانید: وقتی که فیسبوک اطلاعات شخصی کاربران را با ۱۵۰ شرکت و سازمان به اشتراک میگذارد
با مطرح شدن تئوری توطئه راشاگیت، دولت آمریکا با تکیه مستقیم بر فیسبوک و توئیتر به حل این مشکل و مشکلات دیگر خود پرداخت و همه این اقدامات را تحت پوشش "محافظت از شهروندان آسیب پذیر از دخالت خارجی" و "مجازات منتشر کنندگان اطلاعات نادرست یا گمراه کننده" که هنوز تعریف مشخص و دستورالعمل خاصی برای آنها در نظر گرفته نشده، انجام میدهد. این شیوه تنها در تبلیغات ضد روسیه مورد استفاده قرار نمیگیرد؛ حمله و تعطیل کردن رسانههای قانونی آنلاین کشورهایی مانند ونزوئلا، ایران، سوریه و هر کشور دیگری که از سوی وزارت خارجه نامطلوب معرفی شود، از آن جملهاند. به عبارت دیگر، آنچه سیا به طور مخفیانه انجام میدهد، اکنون توسط دولت آمریکا از طریق دستهایی در آستین فیسبوک انجام میشود.
اقدامات خرابکارانه فیسبوک
موضوع "اخبار جعلی" بهانهای است که مکررا برای حمله به سایتهای خبری مخالف مورد استفاده قرار گرفت.
فیسبوک با سازمانهای مربوط به باصطلاح دموکراسی به ویژه همکاری بسیاری نزدیک دارد؛ زیرا هدف مشترکی مانند تغییر رژیم دولتهای چپگرای خارج از کشور را دنبال میکنند. در همین زمینه میتوان به همکاری این دو در مورد دولت ونزوئلا اشاره داشت.
رویترز در ماه سپتامبر ۲۰۱۸ از مداخله فیسبوک در جریانات انتخابات ریاست جمهوری برزیل خبر داد. دولت آمریکا ید طولایی در نابود ساختن نظام سیاسی در برزیل دارد؛ از حمایت از کودتای سال ۱۹۶۴ تا جاسوسی مداوم در ریاست جمهوری چپ دیلما روسف.
دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی
سی. ان. بی. سی در آگوست ۲۰۱۸ اعلام کرد که پس از ملاقات و اعلام همکاری فیسبوک با شورای آتلانتیک، فیسبوک اقدام به حذف حسابهای کاربری و صفحات مرتبط با کانالهای بین المللی ایرانی فیسبوک کرد. اینترسپت در دسامبر ۲۰۱۷ نوشت، دیدار مقامات اسرائیل با مسئولان این رسانه اجتماعی در راستای تعیین محدودیتها و سانسور صدای فلسطینیان انجام و با نود و پنج درصد از درخواستهای این رژیم برای حذف، موافقت شد؛ بنابراین دولت آمریکا و متحدان آن به طور موثر از رسانههای اجتماعی برای ساکت کردن صداهای مخالف در هر دو سطح داخلی و جهانی و کنترل آنچه ۲ میلیارد کاربر فیسبوک میبینند و مشاهده میکنند، استفاده میکند.
در زمینه اقدامات مثبت و همکاری فیسبوک با هدف اعلام شده ترویج باصطلاح دموکراسی باید عمیقا شک و تردید داشت. بلومبرگ در سال ۲۰۱۷ از درخواست همکاری احزاب کشورهای مختلف از فیسبوک و دولت آمریکا برای پیروزی در انتخابات پرده برداشت و در این زمینه به موفقیت بی سابقه یکی از احزاب آلمانی متعاقب برقراری ارتباط با این شرکت اشاره کرد.
اعتماد عمومی به دولت براساس آخرین نظرسنجی مرکز تحقیقاتی پیو در پایان سال ۲۰۱۷، در پایینترین میزان تاریخ خود یعنی ۱۸ درصد قرار داشت. بی اعتمادی مشابهی در مورد فیسبوک نیز وجود دارد؛ تنها ۲۰ درصد از آمریکاییها با این امر که رسانههای اجتماعی در جدا کردن راست از دروغ عملکرد مناسبی دارند، موافق بودند. پنجاه و دو درصد برزیلی ها، ۶۱ درصد مکزیکیها و ۵۱ درصد ایتالیاییها و ترکها از فیسبوک برای دریافت اخبار بهره میبرند، در حالی که تنها ۳۹ درصد از آمریکاییها اخبار خود را از فیسبوک میگیرند.