وزیر دفاع: پاکسازی مطلق میادین مین امکان‌پذیر نیست

11:19 - 07 اسفند 1397
کد خبر: ۴۹۷۶۸۳
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
وزیر دفاع گفت: پاکسازی مطلق میادین مین امکان‌پذیر نیست، اما مردم از ما توقع دارند که بهترین عملکرد را در این زمینه داشته باشیم.

پاکسازی مطلق میادین مین امکان پذیر نیستگروه سیاسی ؛ امیر سرتیپ «امیر حاتمی» با حضور در همایش مهندسان دفاعی وزارت دفاع اظهار داشت: تاریخ کشور ما مملو از فراز و فرود از بلایای طبیعی تا انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و حوادث گوناگون درعرصه‌های مختلف بوده است که در تمامی این دوران نقش مهندسی نیرو‌های مسلح بی نظیر است.

وزیر دفاع از انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس به عنوان فراز‌های پرافتخار جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: در دوران دفاع مقدس افراد بسیاری مجاهدت و ایثار کردند که یکی از پرتلاش‌ترین افراد در این دوران مهندسان جنگ تحمیلی بودند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح توضیح داد: در عملیات‌های آفندی، پدافندی، پاتک‌های دشمن، عبور از آب‌های خروشان و ساخت استحکامات، سنگر سازان بی سنگر که همان مهندسان بودند، نقش برجسته‌ای ایفا کردند.

سرتیپ حاتمی عنوان کرد: دوران دفاع مقدس نیازمند کار شبانه روزی و طاقت فرسا بود که در آن دوران مهندسان دفاعی با از خود گذشتگی ایستادگی کردند و توانستند برای جمهوری اسلامی ایران پیروزی و سربلندی بیافرینند.

وی پایمردی و ایستادگی را از ویژگی‌های مهندسی در دوران مقدس دانست و ادامه داد: در دوران دفاع مقدس از نظر مهندسی دفاعی بسیار تجربه اندوختیم و پیشرفت کردیم و به علم و تجارب ارزشمندی دست پیدا کردیم.

امیر حاتمی کار جهادی و خالص، ابتکار و نوآوری، پیش رونده و پیش برندگی مهندسین در دوران جنگ، مشارکت خالصانه و صمیمانه و مدیریت دانش و پژوهش را را از مهمترین مولفه‌های مهندسین جنگ عنوان کرد و گفت: این شاخص‌ها باید به عنوان الگوی کاری و رفتاری نسل‌های جوان و مهندسان آینده باز تعریف و سرلوحه شود.

وزیر دفاع دوران دفاع مقدس را یک گنجینه تمام نشدنی خطاب کرد و گفت: باید از تجربیات و علوم به دست آمده در دوران دفاع مقدس به خوبی استفاده کنیم؛ پس از دوران دفاع مقدس نیز ما شاهد جنگ‌ها و حوادث متعددی در منطقه بودیم که می‌توان از تجربه آن‌ها نیز برای عملکرد بهترحوزه مهندسی استفاده کرد.

سرتیپ حاتمی بحث پژوهش‌های مهندسی را حائز اهمیت دانست و گفت: باید جنگ‌های بعد از دفاع مقدس را نیز از منظر مهندسی دفاعی مورد مطالعه قرار دهیم و خود را در تجربه‌های دفاع مقدس متوقف نکنیم.

وی افزود: ما پس از دوران دفاع مقدس با نوع جدیدی از تهدید‌ها همچون عملیات‌های تروریستی و انتحاری و افزایش شدت و حجم انفجار‌های متعارف و نیمه متعارف در زمینه مهندسی دفاعی روبه رو شدیم که بایستی تمهیدات لازم برای مقابله با این تهدیدات در عرصه مهندسی پیش بینی شود.

وزیر دفاع موضوع ساخت و ساز‌ها را یک مطالبه جدی دانست و گفت: از مهندسی نیرو‌های مسلح توقع است که پیش رو باشند و در زمینه کیفیت، زمان و قیمت، بهترین عملکرد را ارائه دهند.

وی تأیید کرد: کلیه اقدامات نیرو‌های مسلح در حوزه مهندسی و اجرای پروژه‌ها و ساختمان‌های احداث شده باید به گونه‌ای باشد که عملکرد نیرو‌های مسلح را در کشور الگو و برجسته ساخته و به یادگار برای نسل‌های آینده باقی بگذارد.

امیر حاتمی بحث املاک و مبارزه با زمین خواری، پاکسازی میادین مین، مولد سازی منابع، صرفه جویی در مصرف انرژی، حفظ محیط زیست و پژوهش را از مهترین مطالبات و انتظارات از معاونت مهندسی وزارت دفاع برشمرد و در موضوع پاکسازی میادین مین گفت: هرچه جلوتر می‌رویم تحمل مردم در مقابل حوادث ناشی از مین کمتر می‌شود؛ پاکسازی مطلق میادین مین امکان‌پذیر نیست، اما مردم از ما توقع دارند که بهترین عملکرد را در این زمینه داشته باشیم.

وزیر دفاع در بخش دیگری از صحبت‌های خود تأکید کرد: باید بحث صرفه جویی در انرژی و حفظ محیط زیست را همواره مورد توجه قرار دهیم و به صورتی جدی در این عرصه‌ها عمل کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *