دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه «وحدت مذاهب»
وحدت اسلامی در مبانی نظام جمهوری اسلامی نه به عنوان یک تاکتیک و ابزار موقتی برای نیل به اهداف یا حتی یک استراتژی، بلکه فراتر از استراتژی، به عنوان دکترین انقلاب اسلامی از گذشته تاکنون مطرح بوده است.
خبرگزاری میزان -
۱- در اوج طوفانهای عظیم و دسیسههای نظام استکباری برای تفرقه انگیزی میان اهل تسنن و تشیع در جهان اسلام، نظام جمهوری اسلامی ایران. دست از پایبندی به نظریه وحدت برنداشته و پرچمدار وحدت مذاهب اسلامی در جهان اسلام بوده است.
۲- وحدت اسلامی در مبانی نظام جمهوری اسلامی نه به عنوان یک تاکتیک و ابزار موقتی برای نیل به اهداف یا حتی یک استراتژی، بلکه فراتر از استراتژی، به عنوان دکترین انقلاب اسلامی از گذشته تاکنون مطرح بوده است.
۳- پس از شروع نهضت اسلامی توسط امام خمینی (ره)، اهل سنت به پشتیبانی از مبارزات ایشان پرداختند. از بارزترین نمونههای همبستگی اهل سنت با انقلابیون میتوان به همراهی و همکاری صمیمانه برادران اهل سنت ایرانشهر در زمان تبعید حضرت آیت الله خامنهای (از سرشناسترین مبارزین انقلابی) اشاره کرد. بهطوری که ایشان فرمودند: «من در ایرانشهر احساس غریبی و غربت نداشتم».
۴- برادران اهل سنت نیز برای پاسداری از دستاوردهای سالها مبارزه از هیچ کوشش دریغ نکردند که نمونه بارز آن شرکت فعال در جبهههای جنگ در دوران دفاع مقدس دوشادوش برادران شیعه خود بوده است.
۵- اکنون وحدتی در امت اسلامی شکل گرفته است که از صدر اسلام تاکنون بی نظیر است، به نحوی که وقتی یک ناحیه از جوامع اسلامی مورد هجوم دشمنان اسلام واقع میشود، کل جریانات جهان اسلام جهت مقابله به حرکت درآمده و به اتخاذ موضع میپردازند.
۶- علیرغم اختلافات مذهبی میان فرقه اهل تسنن و تشیع، پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بسیاری از علمای اهل سنت در دفاع از انقلاب اسلامی در برابر فتنههای مختلف اعلام موضع کرده و در تبیین جایگاه انقلاب اسلامی به روشنگری پرداخته اند.
۷- جمهوری اسلامی ایران بهمنظور تبیین و نهادینه کردن دکترین وحدت در داخل کشور و سراسر جهان اسلام، اقدام به تأسیس و راه اندازی مجامع، کنفرانسها، کنگره ها، موسسات، نهادها، سازمانها و دانشگاههای متعددی کرده است که در نوع خود و در سطح کشورهای اسلامی بی سابقه و کم نظیر است. اجلاس سالانه وحدت که در سطح بین المللی با حضور برجستهترین علمای شیعه و سنی از جمع مذاهب که بدون تعطیل در سالهای پس از انقلاب تشکیل گردیده و هر سال ملاقات این عالمان با مقام معظم رهبری را در پی داشته است نمونهای از این تجمعات بی نظیر است.
۸- فعالیت عاشقانه دهها هزارنفر از جوانان بسیجی اهل سنت کشوردر طرح امنیت شرق و غرب کشور و عضویت گسترده آنان در نهادهای اطلاعاتی، نظامی و اداری از نتایج وحدت اسلامی است.
۹-برابر قانون، اهل سنت در مجلس شورای اسلامی مانند شیعیان به تناسب تعداد آراء خودشان نماینده دارند. در حال حاضر در مجلس دهم اهل سنت دارای ۲۰ نماینده از سراسر کشور میباشند، درحالیکه در پیش از انقلاب اسلامی تعداد نمایندگان اهل سنت در همان مجلس فرماشی هم، کمتر از تعداد انگشتان یک دست بود.
۱۰- در مجلس خبرگان رهبری که وظیفه نظارت بر عملکرد عالیترین مقام رسمی کشور را دارد، اهل تسنن به همان ترتیبی که در بالا آمد دارای ۳ نماینده میباشند که توسط مردم هر منطقه انتخاب میشود.
۱۱- حضور اهل سنت، در پای صندوقهای انتخابات ریاست جمهوری به عنوان بزرگترین جلوه مشارکت سیاسی مردمی در تعیین سرنوشت کشور، درسال ۹۶ به بالاتر از ۷۵ درصد رسید که بیشترین آمار مشارکت پس از انقلاب است و بیانگر اعتماد اهل سنت به مدیریت سیاسی نظام میباشد.
۱۲- در تمامی راهپیمائیهای پس از انقلاب، برادران اهل سنت دست در دست برادران شیعه خود حضوری گسترده داشته اند و با این کار همبستگی و علاقه خود را به نظام اعلام نموده اند.
۱۳- تساوی در همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مبتنی بر موازین اسلامی، براساس اصل نوزدهم و بیستم قانون اساسی برای اهل تسنن محترم شمرده شده است.
۱۴- احوال شخصیه (ازدواج، طلاق، ارث و وصیت) اهل تسنن و دعاوی مربوط به آن در دادگاههای مناطق سنی نشین بر مبنای احکام فقهی اهل سنت قضاوت میشود.
۱۵- آزادی تشکیل احزاب، جمعیت ها، انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی، براساس اصل ۲۶ قانون اساسی برای اهل سنت به عنوان حق قانونی و رسمی شناخته شده است.
۱۶- براساس اصل ۶۴ قانون اساسی، اهل سنت همانند سایر هموطنان، حق ثبت نام و شرکت در نمایندگی مجلس شورای اسلامی را دارا بوده و اکنون در مجلس شورای اسلامی دارای ۲۰ نماینده میباشند.
۱۷- حق نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری برابر با ماده ۳ و ۸ از فصل پنجم قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری برای اهل سنت کشور به رسمیت شناخته شده است.
۱۸- بر اساس اصل دوازدهم قانون اساسی و با اهتمام جدی مسئولان نظام جمهوری اسلامی، نهتنها هیچ مانعی برای آموزش علوم دینی برادران اهل سنت وجود ندارد؛ بلکه تلاش شده است تا زمینه و امکانات لازم جهت تحصیل علوم دینی برای برادران اهل سنت فراهم شود. تا آنجا که در برخی استان ها، تعداد مدارس علوم دینی اهل سنت متناسب با جمعیت منطقه، چندین برابر حوزههای علمیه شیعی است.
۱۹- اکثر مسئولان محلی شهرهای سنی نشین، اهل سنت هستند البته تعداد مسئولان شیعه در مناطق اهل سنت و مسئولان اهل سنت در مناطق شیعه نشین وجود دارند که این لازمه تبادل فرهنگی و حفظ دوستیها و مودتها و جلوگیری از مرز بندی اجتماعی میان مذاهب است و باید تا آخر ادامه یابد.
۲۰- نظر به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ارائه خدمات علمی و رفاهی به همه حوزههای علمیه اهل سنت و شیعیان، شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شورای عالی برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت را تصویب کرد. این شورا با حضور چند تن از علمای اهل سنت در تهران و در تمامی استانهای سنی نشین وظایف محوله را پیگیری میکنند.
۲۱- اجرای طرح تشکیل شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت باعث شده است که جهت خدمات رسانیهای مورد نظر به طلاب اهل تسنن به شکل منسجم، منظم و به روز رسانی شده، برنامهریزی صورت گیرد.
۲۲- برای رفع دغدغه معیشت طلاب علوم دینی اهل سنت، مرکز خدمات حوزههای علمیه سراسر کشور، تمامی طلاب اهل سنت را تحت پوشش خدمات رفاهی خود قرار داده است. از جمله این خدمات بیمه عمر، بیمه تکمیلی، اعطای تسهیلات بانکی، وام ازدواج، سهمیه عمره، بن معیشت طلاب متاهل، تجهیز مدارس به رایانه و تجهیز کتابخانه مدارس است. هم اکنون بیش از ۱۰هزار نفر از طلاب اهل سنت از این حمایتها بهره
۲۳- تمام اساتید و مدرسان مدارس دینی اهل سنت مانند اساتید دانشگاه از شهریه ماهانه بر اساس سطح بندی انجام شده برخوردارند.
۲۴- اعطای شهریه ماهانه به معمرین و خانوادههای روحانیون متوفی اهل سنت، از دیگر خدمات ارائه شده از سوی مرکز خدمات حوزههای علمیه است.
۲۵- تمامی محصلین مدارس دینی اهل سنت معاف از خدمت سربازی میباشند و مدرک فارغ التحصیلی معتبر به فارغ التحصیلان اعطا میشود.
۲۶- بستر مناسب و امکانات رفاهی ایجاد شده برای طلاب اهل سنت موجب افزایش تقاضا برای تحصیل در مدارس دینی اهل سنت شده است. به طوری که برخی افراد که به دلیل نبود امکانات رغبتی به تحصیل در مدارس علوم دینی را نداشتند اکنون اشتغال به تحصیل علوم دینی را بر دانشگاه ترجیح میدهند و خانوادههای اهل سنت با رغبت بیشتر فرزندان خود را تشویق به تحصیل در مدارس علمیه به جای دانشگاهها میکنند.
۲۷- رشد کیفی حوزههای علمیه باعث شده بسیاری از هموطنان اهل سنت از نقاط مختلف کشور و حتی کشور افغانستان و ایالت بلوچستان پاکستان برای تحصیل علوم دینی به مراکز دینی کشور در استان سیستان و بلوچستان مراجعه کنند. هم اکنون عالیترین سطوح دینی در حوزههای علمیه اهل سنت سیستان و بلوچستان تدریس میشود.
۲۸- راه اندازی جامعه المصطفی (تربیت طلاب اهل تسنن و تشیع از کشورهای مختلف و...) و پذیرش طلبه از ۸۰ کشور جهان از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
۲۹- پیش از انقلاب تعداد طلاب اهل سنت شاغل به تحصیل حدوداً ۳۰۰۰ نفر بوده است، اما در حال حاضر حدود ۱۰هزار طلبه علوم دینی اهل سنت در کشور به تحصیل اشتغال دارند (رشدی در حدود ۳۳۰ درصد).
۳۰- تعداد مدارس علوم دینی اهل سنت پس از انقلاب رشد قابل ملاحظهای یافته است بهطوریکه از میزان کمتر از ۱۰۰ حوزه در سراسر کشور به حدود ۳۵۸ مدرسه علوم دینی ارتقاء یافته است. (رشدی در حدود ۳۵۰ درصد).
۳۱- پیش از انقلاب اقامه نمازهای جمعه و اعیاد در اهل سنت به طور رسمی انجام نمیپذیرفت، اما پس از انقلاب اسلامی در سراسر مناطق سنی نشین نمازهای جمعه و اعیاد مختلف اقامه میشود (حدود ۴۰۰ درصد رشد)
۳۲- درحالیکه در بسیاری از کشورها خطبهها و مضمون سخنرانیهای ائمه جمعه باید از سوی حکومتها تعیین شوند، در ایران هیچ گونه دستوری در جهت کنترل محتوای خطبهها از سوی دولت انجام نمیشود.
۳۳- اکثر ائمه جمعه دائم و موقت اهل تسنن (بالاتر از ۹۵ درصد)، تحت پوشش بیمه و حمایتهای مالی و اقتصادی نظام قرار دارند و مستمری ماهانه دریافت مینمایند.
۳۴- ایجاد و راه اندازی شبکههای رادیو و تلویزیونی استانی و پوشش برنامههای بومی و مورد نیاز محلی (پخش اذان، سرودهای محلی، جشنهای مردمی و مراسمات قرآنی) از اقدامات جمهوری اسلامی ایران است که در استانهای سنی نشین و شیعه نشین به طور عادلانه اجرا گردیده است.
۳۵- تعداد مساجد اهل سنت کشور به نحو چشمگیری افزایش یافته است. پیش از انقلاب حدود ۴هزار مسجد برای اهل تسنن کشور وجود داشته است، اما در حال حاضر حدود۱۷ هزارو ۱۴۸ مسجد در سراسر کشور به اهل تسنن تعلق دارد. به عبارت دیگر به ازای هر ۵۰۰ نفر برادر اهل سنت، یک مسجد وجود دارد.
۳۶- وحدت اسلامی و همزیستی دینی و مسالمت آمیز مسلمانان یکی از اولویتهای دینی و از دغدغههای اصلی و همیشگی مسئولان جمهوری اسلامی ایران بوده است.
۳۷- حضور مستشاری جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مسلمان منطقه (سوریه و عراق)، توطئهها و دخالتهای کشورهای استکباری و فعالیتهای وحدت شکن آنها را بی اثر کرده است.
۳۸- جریان انقلاب اسلامی در عراق براساس نظریه وحدت، ارتش متجاوز آمریکا را شکست داد و آن را وادار به خروج از کشور عراق کرد.
۳۹- چهل سال است که همه طرحها و برنامههای آمریکا برای فلسطین بدون استثناء شکست خورده است؛ اما در مقابل سیاستهای انقلاب اسلامی همواره در حال تحقق و در مسیر پیشرفت به سمت اهداف غایی است. سیاست و نظام اسلامی در حمایت از برادران اهل سنت در فلسطین حتی برای یک روز تعطیل نشده است.
۴۰- تمامی توطئههای وحدت شکن استکبار با سردمداری آمریکا برای براندازی حکومت سوریه با دخالت و پشتیبانی مستشاری جمهوری اسلامی ایران به شکست انجامیده است.
۴۱- انقلاب اسلامی برنامه شیطانی آمریکایی- اسرائیلی داعش را با نابودی داعش و برباد دادن تمام سرمایه گذاری آنها برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان شیعه و سنّی بی اثر کرد.
۴۲- انقلابیون یمن با پشتوانه تفکر استکبارستیزی جمهوری اسلامی ایران توانسته اند در مقابل چندین افراطی و تروریستی عربی- اروپایی مقاومت نماید و آنها را به زانو درآورند.
۴۳- انقلاب اسلامی با برنامهریزی مناسب، مانع تجزیه عراق شد و در مقابل تمام توطئههای وحدت شکن استکبار در این زمینه ایستادگی کرد.
۴۴- تقدیم بیش از ۱۱۰۰۰ شهید اهل سنت بهخصوص ۱۰۰ عالم اهل سنت منادی وحدت در انقلاب اسلامی، به خوبی بیانگر آن است که اهل سنت فریب القائات مذبوحانه دشمنان را نخورده است.
۴۵- دشمنان وحدت اسلامی برای نیل به اهداف شوم خود اقدام به راه اندازی صدها سایت و کانال مجازی و دهها شبکه رادیو وتلویزیون با مأموریت تفرقه افکن نموده اند.
۴۶- جمهوری اسلامی در راستای بی اثر ساختن نقشههای استکباری وحدت شکن میان مسلمانان اقدام به نام گذاری هفته وحدت در جهان اسلام و برگزاری برنامههای گوناگون در این موسم نموده است. از مهمترین برنامههای این هفته برگزاری کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی است که باعث شکل گیری ارتباط سازمان یافته دولتی میان مسئولان، علما و نخبگان جهان اسلام میشود.
۴۷- در دفاع از برادران اهل سنت در فلسطین و کمک به استقلال و استرداد تمامیت ارضی این کشور مسلمان، به دستور امام راحل (ره) آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس تعیین گردیده است.
۴۸- مراسم برائت از مشرکین در مراسم حج بهمنظور جلب وحدت مسلمانان در برابر دشمنان وحدت اسلام برگزار میگردد.
۴۹- توطئههای شدید آمریکا و استکبار جهانی نتوانسته است خللی در برابر پایبندی به نظریه وحدت اسلامی در مسئولان جمهوری اسلامی ایجاد نماید. به نحوی که علیرغم شکل گیری گروههای تروریستی ضد وحدت مانند طالبان، داعش و... با کشتار وسیع شیعیان و نیز عملیات بمب گذاری در حرم امام رضا (ع)، انقلاب اسلامی نقطه نگاه خود را از اهل سنت افراطی به سمت استکبار جهانی معطوف داشته و آن را به حساب اهل تسنن قلمداد ننمود.
۵۰- علیرغم خطاهای راهبردی جبهه حماس در حمایت از صدام و داعش، در هنگامی که متوجه اشتباه خود شدند و به سمت جمهوری اسلامی ایران گرایش پیدا کردند. انقلاب اسلامی با سعه صدر و بلند نظری، حمایت خود را از آنها منقطع نساخت.
۵۱- در راستای کمک به تحقق عملی وحدت بین پیروان مذاهب اسلامی، علیرغم افراطیگریهای برخی از علمای تراز اول سلفیت، رهبر انقلاب اسلامی هرگونه توهین به نمادهای اهل سنت را تحریم و تقبیح نموده اند.
۵۲- برادران اهل سنت کشور در راستای حفظ و تثبیت وحدت اسلامی به طور گسترده در نیروی مقاومت بسیج حضور یافته و در عرصههای دفاع از اسلام از بذل جان خود مضایقه ننمودهاند.
۵۳- اوج وحدت شیعه و سنی در حضور داوطلبانه و عاشقانه جوانان فراوان از اهل سنت برای مقابله با داعش و حضور جوانان سنی در کنار خیل مدافعان حرم است که تاکنون حدود ۳۰ نفر از آنها به جرگه شهدا پیوسته اند.
۵۴- از دستاوردهای انقلاب اسلامی، تشکیل نیروی مقاومت جهان اسلام نظیر بسیج مستضعفین در ایران، حشد الشعبی در عراق متشکل از جوانان مسلمان شیعه و سنی در کنار یکدیگر برای مقابله با دشمنان اسلام است.
۵۵- خدمات جمهوری اسلامی ایران در مناطق سنی نشین به طور عادلانه و همگام با سایر استان ها، با رشد چند صد برابری زیرساختهای توسعه، ارتقای وضعیت رفاهی مردم تجلی یافته است. این دستاوردهای بزرگ در بخشهای مختلف عمرانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کشاورزی و برقراری امنیت کاملا مشهود و ملموس است؛ و همه میدانند که در نظام اسلامی در توسعه زیر ساختهای رفاعی مطلقاً هیچ تبعیضی میان شیعه و سنی وجود ندارد بهطور مثال راهها به عنوان زیر ساخت پیشرفت، در استانهای سنی نشین در دوران قبل از انقلاب مغفول مانده بود، اما هم اکنون در این حوزه با رشد هزار برابری راههای آسفالته روستایی در این استانها مواجه هستیم.
۵۶- به برکت رویکرد عادلانه در انقلاب اسلامی روستاهای مناطق سنّی نشین کشور از نعمت برق بهرهمند هستند.
۵۷- یکی از شاخصهای پیشرفت، لوله کشی گاز طبیعی به مناطق شهری و روستایی است. تنها به عنوان نمونه میتوان به استان کردستان با برخورداری ۶/۹۹ درصدی از گاز طبیعی، به عنوان سومین استان برتر کشور در حوزه برخورداری از گاز اشاره نمود.
۵۸- مناطق سنی نشین در حوزه بهداشت و درمان بسیار مورد توجه قرار گرفتند به نحوی که خانههای بهداشت با رشد ۷۰۰ درصدی، بیمارستانها با رشد ۲۵۰ درصدی و تعداد پزشکان شاغل با رشد ۸۵۰ درصدی در حال ارائه خدمات به مردم میباشند. همچنین تاکنون درمانگاههای روستایی فراوانی نیز احداث شده است.
۵۹- تاسیسات زیربنایی جاده ای، دریایی، ریلی و هوایی، صنایع کشتی سازی و وجود مرزها و بازارچههای مرزی از دیگر ظرفیتهای استانهای سنی نشین است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفته اند.
۶۰- در مناطق سنینشین به شکل عادلانه و برابر با سایر مناطق کشور، اکثر راههای منتهی به روستاها آسفالت شده اند. همچنین توسعه فضاهای آموزشی، فرهنگی و دانشگاهی، به گونهای است که مراکز دانشگاهی شهرستان چابهار از همه نقاط دنیا دانشجو میپذیرد.
۶۱- ساخت مسکن برای محرومین یکی از برنامههای نظام جمهوری اسلامی ایران است که در مناطق مرزی محل سکونت اهل تسنن با قوت دنبال میشود.
۶۲- حمایت از اقشار کم درآمد در مناطق اهل سنت با نگاه عادلانه در مقایسه با استانهای شیعه نشین، شامل پرداخت مقرری ماهانه به خانوادههای کم درآمد، حمایت از مشاغل خانگی زنان سرپرست خانوار، پرداخت وامهای بلاعوض، حمایت از دانشجویان تحت پوشش، تهیه جهیزیه عروس، برای نمونه فقط در استان کردستان بیش از ۱۳۳ هزار کردستانی از خدمات کمیته امداد بهرهمند هستند. زیرا ماهیت کمیته امداد امام خمینی (ره) خدمت به نیازمندان، بدون توجه به گرایش سیاسی، مذهبی، دینی و موارد دیگر است و این نهاد انقلابی در راستای خدمت صادقانه به اقشار مختلف تلاش می کند.
گروه سیاسی ؛ امروز ۸۰ کانال رادیویی و ۱۹۵ شبکه تلویزیونی ماهوارهای به زبان فارسی و گویشهای ایرانی مشغول تهاجم به باورهای دینی، ارزشهای اخلاقی و تفرقه افکنی قومی و مذهبی و ترویج فساد و فحشاء و تخریب سبک زندگی مردم ایران است.
هم اکنون در چهل سالگی انقلاب اسلامی، با سه هدف: مقابله با شدت تبلیغات و جنگ روانی دشمن که از همان روزهای نخست انقلاب، بدنبال القاء ناکارآمدی نظام اسلامی بوده و دوم، برای مواجهه هدفمند با حجم عظیم توطئهها از جنگ تحمیلی و تحریم تا ایجاد ترورها در مناطق مختلف کشور و سوم، برای عمل به تکلیفی که امام (ره) برای مشتاقان انقلاب مشخص کرده اند که همانا بازگویی خدمات و برکات انقلاب است؛ ترغیب به معرفی بخشی از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در طول این ۴۰ سال شدیم.
کتاب «گلستان انقلاب» راوی بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و پیشرفتهای ۴۰ ساله ایران است، در تدوین این کتاب از نشستهای تخصصی «شنبههای انقلاب» که طی ۴۱ هفته از اردیبهشت تا بهمن سال ۱۳۹۷ برگزار شده، استفاده شده است.
، بُرشهایی از کتاب ««گلستان انقلاب» را به صورت روزانه منتشر میکند.
برخی از دستاوردهای حوزه " وحدت مذاهب "
یکی از دو رکن پیروزی انقلاب اسلامی و تداوم آن وحدت مردم حول محور اسلام و ولایت الهی است و این موضوع به جهت همین اهمیت فوق العاده زیاد همیشه محور شرارتها و توطئههای دشمن بوده است در طول سالیان متمادی آمریکا، اسرائیل و بهویژه رژیم خبیث انگلیس بهدنبال تفرقه میان امت اسلام بوده اند. با پیروزی انقلاب اسلامی این تلاشها را صد چندان کرده است این دولتهای استعماری و سایر دستگاههای وابسته به سلطه جهانی در طول این چهل سال شدیدترین توطئهها را علیه وحدت امت اسلامی به کار بستهاند.
هم اکنون در چهل سالگی انقلاب اسلامی، با سه هدف: مقابله با شدت تبلیغات و جنگ روانی دشمن که از همان روزهای نخست انقلاب، بدنبال القاء ناکارآمدی نظام اسلامی بوده و دوم، برای مواجهه هدفمند با حجم عظیم توطئهها از جنگ تحمیلی و تحریم تا ایجاد ترورها در مناطق مختلف کشور و سوم، برای عمل به تکلیفی که امام (ره) برای مشتاقان انقلاب مشخص کرده اند که همانا بازگویی خدمات و برکات انقلاب است؛ ترغیب به معرفی بخشی از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در طول این ۴۰ سال شدیم.
کتاب «گلستان انقلاب» راوی بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و پیشرفتهای ۴۰ ساله ایران است، در تدوین این کتاب از نشستهای تخصصی «شنبههای انقلاب» که طی ۴۱ هفته از اردیبهشت تا بهمن سال ۱۳۹۷ برگزار شده، استفاده شده است.
، بُرشهایی از کتاب ««گلستان انقلاب» را به صورت روزانه منتشر میکند.
برخی از دستاوردهای حوزه " وحدت مذاهب "
یکی از دو رکن پیروزی انقلاب اسلامی و تداوم آن وحدت مردم حول محور اسلام و ولایت الهی است و این موضوع به جهت همین اهمیت فوق العاده زیاد همیشه محور شرارتها و توطئههای دشمن بوده است در طول سالیان متمادی آمریکا، اسرائیل و بهویژه رژیم خبیث انگلیس بهدنبال تفرقه میان امت اسلام بوده اند. با پیروزی انقلاب اسلامی این تلاشها را صد چندان کرده است این دولتهای استعماری و سایر دستگاههای وابسته به سلطه جهانی در طول این چهل سال شدیدترین توطئهها را علیه وحدت امت اسلامی به کار بستهاند.
از تأسیس دهها شبکه رادیو تلویزیون و هزاران سایت و کانال فضای مجازی که مأموریت دارند بهطور شبانه روزی برنامههای تفرقه انگیز را تولید و منتشر کنند، تا تشکیل گروههای تندرو افراطی برای کشتار شیعیان و نسبت دادن آن اعمال زشت به اهل سنت برای جریحه دار کردن شیعه و واداشتن شیعیان به عکس العمل خشن و یا راه اندازی گروههای افراطی شیعه نمای انگلیسی برای انتشار سخنان توهین آمیز و نفرت انگیز نسبت به اهل سنت و بر انگیختن احساسات آنان. امّا خوشبختانه با هدایت بی نظیر ولایت فقیه و درایت علمای اسلام و بصیرت امت اسلامی نه تنها این فتنهها خنثی شده است بلکه نظام اسلامی بهعنوان پرچمدار وحدت در میان امت اسلام میدرخشد.
۱- در اوج طوفانهای عظیم و دسیسههای نظام استکباری برای تفرقه انگیزی میان اهل تسنن و تشیع در جهان اسلام، نظام جمهوری اسلامی ایران. دست از پایبندی به نظریه وحدت برنداشته و پرچمدار وحدت مذاهب اسلامی در جهان اسلام بوده است.
۲- وحدت اسلامی در مبانی نظام جمهوری اسلامی نه به عنوان یک تاکتیک و ابزار موقتی برای نیل به اهداف یا حتی یک استراتژی، بلکه فراتر از استراتژی، به عنوان دکترین انقلاب اسلامی از گذشته تاکنون مطرح بوده است.
۳- پس از شروع نهضت اسلامی توسط امام خمینی (ره)، اهل سنت به پشتیبانی از مبارزات ایشان پرداختند. از بارزترین نمونههای همبستگی اهل سنت با انقلابیون میتوان به همراهی و همکاری صمیمانه برادران اهل سنت ایرانشهر در زمان تبعید حضرت آیت الله خامنهای (از سرشناسترین مبارزین انقلابی) اشاره کرد. بهطوری که ایشان فرمودند: «من در ایرانشهر احساس غریبی و غربت نداشتم».
۴- برادران اهل سنت نیز برای پاسداری از دستاوردهای سالها مبارزه از هیچ کوشش دریغ نکردند که نمونه بارز آن شرکت فعال در جبهههای جنگ در دوران دفاع مقدس دوشادوش برادران شیعه خود بوده است.
۵- اکنون وحدتی در امت اسلامی شکل گرفته است که از صدر اسلام تاکنون بی نظیر است، به نحوی که وقتی یک ناحیه از جوامع اسلامی مورد هجوم دشمنان اسلام واقع میشود، کل جریانات جهان اسلام جهت مقابله به حرکت درآمده و به اتخاذ موضع میپردازند.
۶- علیرغم اختلافات مذهبی میان فرقه اهل تسنن و تشیع، پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بسیاری از علمای اهل سنت در دفاع از انقلاب اسلامی در برابر فتنههای مختلف اعلام موضع کرده و در تبیین جایگاه انقلاب اسلامی به روشنگری پرداخته اند.
۷- جمهوری اسلامی ایران بهمنظور تبیین و نهادینه کردن دکترین وحدت در داخل کشور و سراسر جهان اسلام، اقدام به تأسیس و راه اندازی مجامع، کنفرانسها، کنگره ها، موسسات، نهادها، سازمانها و دانشگاههای متعددی کرده است که در نوع خود و در سطح کشورهای اسلامی بی سابقه و کم نظیر است. اجلاس سالانه وحدت که در سطح بین المللی با حضور برجستهترین علمای شیعه و سنی از جمع مذاهب که بدون تعطیل در سالهای پس از انقلاب تشکیل گردیده و هر سال ملاقات این عالمان با مقام معظم رهبری را در پی داشته است نمونهای از این تجمعات بی نظیر است.
۸- فعالیت عاشقانه دهها هزارنفر از جوانان بسیجی اهل سنت کشوردر طرح امنیت شرق و غرب کشور و عضویت گسترده آنان در نهادهای اطلاعاتی، نظامی و اداری از نتایج وحدت اسلامی است.
۹-برابر قانون، اهل سنت در مجلس شورای اسلامی مانند شیعیان به تناسب تعداد آراء خودشان نماینده دارند. در حال حاضر در مجلس دهم اهل سنت دارای ۲۰ نماینده از سراسر کشور میباشند، درحالیکه در پیش از انقلاب اسلامی تعداد نمایندگان اهل سنت در همان مجلس فرماشی هم، کمتر از تعداد انگشتان یک دست بود.
۱۰- در مجلس خبرگان رهبری که وظیفه نظارت بر عملکرد عالیترین مقام رسمی کشور را دارد، اهل تسنن به همان ترتیبی که در بالا آمد دارای ۳ نماینده میباشند که توسط مردم هر منطقه انتخاب میشود.
۱۱- حضور اهل سنت، در پای صندوقهای انتخابات ریاست جمهوری به عنوان بزرگترین جلوه مشارکت سیاسی مردمی در تعیین سرنوشت کشور، درسال ۹۶ به بالاتر از ۷۵ درصد رسید که بیشترین آمار مشارکت پس از انقلاب است و بیانگر اعتماد اهل سنت به مدیریت سیاسی نظام میباشد.
۱۲- در تمامی راهپیمائیهای پس از انقلاب، برادران اهل سنت دست در دست برادران شیعه خود حضوری گسترده داشته اند و با این کار همبستگی و علاقه خود را به نظام اعلام نموده اند.
۱۳- تساوی در همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مبتنی بر موازین اسلامی، براساس اصل نوزدهم و بیستم قانون اساسی برای اهل تسنن محترم شمرده شده است.
۱۴- احوال شخصیه (ازدواج، طلاق، ارث و وصیت) اهل تسنن و دعاوی مربوط به آن در دادگاههای مناطق سنی نشین بر مبنای احکام فقهی اهل سنت قضاوت میشود.
۱۵- آزادی تشکیل احزاب، جمعیت ها، انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی، براساس اصل ۲۶ قانون اساسی برای اهل سنت به عنوان حق قانونی و رسمی شناخته شده است.
۱۶- براساس اصل ۶۴ قانون اساسی، اهل سنت همانند سایر هموطنان، حق ثبت نام و شرکت در نمایندگی مجلس شورای اسلامی را دارا بوده و اکنون در مجلس شورای اسلامی دارای ۲۰ نماینده میباشند.
۱۷- حق نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری برابر با ماده ۳ و ۸ از فصل پنجم قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری برای اهل سنت کشور به رسمیت شناخته شده است.
۱۸- بر اساس اصل دوازدهم قانون اساسی و با اهتمام جدی مسئولان نظام جمهوری اسلامی، نهتنها هیچ مانعی برای آموزش علوم دینی برادران اهل سنت وجود ندارد؛ بلکه تلاش شده است تا زمینه و امکانات لازم جهت تحصیل علوم دینی برای برادران اهل سنت فراهم شود. تا آنجا که در برخی استان ها، تعداد مدارس علوم دینی اهل سنت متناسب با جمعیت منطقه، چندین برابر حوزههای علمیه شیعی است.
۱۹- اکثر مسئولان محلی شهرهای سنی نشین، اهل سنت هستند البته تعداد مسئولان شیعه در مناطق اهل سنت و مسئولان اهل سنت در مناطق شیعه نشین وجود دارند که این لازمه تبادل فرهنگی و حفظ دوستیها و مودتها و جلوگیری از مرز بندی اجتماعی میان مذاهب است و باید تا آخر ادامه یابد.
۲۰- نظر به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ارائه خدمات علمی و رفاهی به همه حوزههای علمیه اهل سنت و شیعیان، شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شورای عالی برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت را تصویب کرد. این شورا با حضور چند تن از علمای اهل سنت در تهران و در تمامی استانهای سنی نشین وظایف محوله را پیگیری میکنند.
۲۱- اجرای طرح تشکیل شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت باعث شده است که جهت خدمات رسانیهای مورد نظر به طلاب اهل تسنن به شکل منسجم، منظم و به روز رسانی شده، برنامهریزی صورت گیرد.
۲۲- برای رفع دغدغه معیشت طلاب علوم دینی اهل سنت، مرکز خدمات حوزههای علمیه سراسر کشور، تمامی طلاب اهل سنت را تحت پوشش خدمات رفاهی خود قرار داده است. از جمله این خدمات بیمه عمر، بیمه تکمیلی، اعطای تسهیلات بانکی، وام ازدواج، سهمیه عمره، بن معیشت طلاب متاهل، تجهیز مدارس به رایانه و تجهیز کتابخانه مدارس است. هم اکنون بیش از ۱۰هزار نفر از طلاب اهل سنت از این حمایتها بهره
مندند.
۲۳- تمام اساتید و مدرسان مدارس دینی اهل سنت مانند اساتید دانشگاه از شهریه ماهانه بر اساس سطح بندی انجام شده برخوردارند.
۲۴- اعطای شهریه ماهانه به معمرین و خانوادههای روحانیون متوفی اهل سنت، از دیگر خدمات ارائه شده از سوی مرکز خدمات حوزههای علمیه است.
۲۵- تمامی محصلین مدارس دینی اهل سنت معاف از خدمت سربازی میباشند و مدرک فارغ التحصیلی معتبر به فارغ التحصیلان اعطا میشود.
۲۶- بستر مناسب و امکانات رفاهی ایجاد شده برای طلاب اهل سنت موجب افزایش تقاضا برای تحصیل در مدارس دینی اهل سنت شده است. به طوری که برخی افراد که به دلیل نبود امکانات رغبتی به تحصیل در مدارس علوم دینی را نداشتند اکنون اشتغال به تحصیل علوم دینی را بر دانشگاه ترجیح میدهند و خانوادههای اهل سنت با رغبت بیشتر فرزندان خود را تشویق به تحصیل در مدارس علمیه به جای دانشگاهها میکنند.
۲۷- رشد کیفی حوزههای علمیه باعث شده بسیاری از هموطنان اهل سنت از نقاط مختلف کشور و حتی کشور افغانستان و ایالت بلوچستان پاکستان برای تحصیل علوم دینی به مراکز دینی کشور در استان سیستان و بلوچستان مراجعه کنند. هم اکنون عالیترین سطوح دینی در حوزههای علمیه اهل سنت سیستان و بلوچستان تدریس میشود.
۲۸- راه اندازی جامعه المصطفی (تربیت طلاب اهل تسنن و تشیع از کشورهای مختلف و...) و پذیرش طلبه از ۸۰ کشور جهان از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
۲۹- پیش از انقلاب تعداد طلاب اهل سنت شاغل به تحصیل حدوداً ۳۰۰۰ نفر بوده است، اما در حال حاضر حدود ۱۰هزار طلبه علوم دینی اهل سنت در کشور به تحصیل اشتغال دارند (رشدی در حدود ۳۳۰ درصد).
۳۰- تعداد مدارس علوم دینی اهل سنت پس از انقلاب رشد قابل ملاحظهای یافته است بهطوریکه از میزان کمتر از ۱۰۰ حوزه در سراسر کشور به حدود ۳۵۸ مدرسه علوم دینی ارتقاء یافته است. (رشدی در حدود ۳۵۰ درصد).
۳۱- پیش از انقلاب اقامه نمازهای جمعه و اعیاد در اهل سنت به طور رسمی انجام نمیپذیرفت، اما پس از انقلاب اسلامی در سراسر مناطق سنی نشین نمازهای جمعه و اعیاد مختلف اقامه میشود (حدود ۴۰۰ درصد رشد)
۳۲- درحالیکه در بسیاری از کشورها خطبهها و مضمون سخنرانیهای ائمه جمعه باید از سوی حکومتها تعیین شوند، در ایران هیچ گونه دستوری در جهت کنترل محتوای خطبهها از سوی دولت انجام نمیشود.
۳۳- اکثر ائمه جمعه دائم و موقت اهل تسنن (بالاتر از ۹۵ درصد)، تحت پوشش بیمه و حمایتهای مالی و اقتصادی نظام قرار دارند و مستمری ماهانه دریافت مینمایند.
۳۴- ایجاد و راه اندازی شبکههای رادیو و تلویزیونی استانی و پوشش برنامههای بومی و مورد نیاز محلی (پخش اذان، سرودهای محلی، جشنهای مردمی و مراسمات قرآنی) از اقدامات جمهوری اسلامی ایران است که در استانهای سنی نشین و شیعه نشین به طور عادلانه اجرا گردیده است.
۳۵- تعداد مساجد اهل سنت کشور به نحو چشمگیری افزایش یافته است. پیش از انقلاب حدود ۴هزار مسجد برای اهل تسنن کشور وجود داشته است، اما در حال حاضر حدود۱۷ هزارو ۱۴۸ مسجد در سراسر کشور به اهل تسنن تعلق دارد. به عبارت دیگر به ازای هر ۵۰۰ نفر برادر اهل سنت، یک مسجد وجود دارد.
۳۶- وحدت اسلامی و همزیستی دینی و مسالمت آمیز مسلمانان یکی از اولویتهای دینی و از دغدغههای اصلی و همیشگی مسئولان جمهوری اسلامی ایران بوده است.
۳۷- حضور مستشاری جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مسلمان منطقه (سوریه و عراق)، توطئهها و دخالتهای کشورهای استکباری و فعالیتهای وحدت شکن آنها را بی اثر کرده است.
۳۸- جریان انقلاب اسلامی در عراق براساس نظریه وحدت، ارتش متجاوز آمریکا را شکست داد و آن را وادار به خروج از کشور عراق کرد.
۳۹- چهل سال است که همه طرحها و برنامههای آمریکا برای فلسطین بدون استثناء شکست خورده است؛ اما در مقابل سیاستهای انقلاب اسلامی همواره در حال تحقق و در مسیر پیشرفت به سمت اهداف غایی است. سیاست و نظام اسلامی در حمایت از برادران اهل سنت در فلسطین حتی برای یک روز تعطیل نشده است.
۴۰- تمامی توطئههای وحدت شکن استکبار با سردمداری آمریکا برای براندازی حکومت سوریه با دخالت و پشتیبانی مستشاری جمهوری اسلامی ایران به شکست انجامیده است.
۴۱- انقلاب اسلامی برنامه شیطانی آمریکایی- اسرائیلی داعش را با نابودی داعش و برباد دادن تمام سرمایه گذاری آنها برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان شیعه و سنّی بی اثر کرد.
۴۲- انقلابیون یمن با پشتوانه تفکر استکبارستیزی جمهوری اسلامی ایران توانسته اند در مقابل چندین افراطی و تروریستی عربی- اروپایی مقاومت نماید و آنها را به زانو درآورند.
۴۳- انقلاب اسلامی با برنامهریزی مناسب، مانع تجزیه عراق شد و در مقابل تمام توطئههای وحدت شکن استکبار در این زمینه ایستادگی کرد.
۴۴- تقدیم بیش از ۱۱۰۰۰ شهید اهل سنت بهخصوص ۱۰۰ عالم اهل سنت منادی وحدت در انقلاب اسلامی، به خوبی بیانگر آن است که اهل سنت فریب القائات مذبوحانه دشمنان را نخورده است.
۴۵- دشمنان وحدت اسلامی برای نیل به اهداف شوم خود اقدام به راه اندازی صدها سایت و کانال مجازی و دهها شبکه رادیو وتلویزیون با مأموریت تفرقه افکن نموده اند.
۴۶- جمهوری اسلامی در راستای بی اثر ساختن نقشههای استکباری وحدت شکن میان مسلمانان اقدام به نام گذاری هفته وحدت در جهان اسلام و برگزاری برنامههای گوناگون در این موسم نموده است. از مهمترین برنامههای این هفته برگزاری کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی است که باعث شکل گیری ارتباط سازمان یافته دولتی میان مسئولان، علما و نخبگان جهان اسلام میشود.
۴۷- در دفاع از برادران اهل سنت در فلسطین و کمک به استقلال و استرداد تمامیت ارضی این کشور مسلمان، به دستور امام راحل (ره) آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس تعیین گردیده است.
۴۸- مراسم برائت از مشرکین در مراسم حج بهمنظور جلب وحدت مسلمانان در برابر دشمنان وحدت اسلام برگزار میگردد.
۴۹- توطئههای شدید آمریکا و استکبار جهانی نتوانسته است خللی در برابر پایبندی به نظریه وحدت اسلامی در مسئولان جمهوری اسلامی ایجاد نماید. به نحوی که علیرغم شکل گیری گروههای تروریستی ضد وحدت مانند طالبان، داعش و... با کشتار وسیع شیعیان و نیز عملیات بمب گذاری در حرم امام رضا (ع)، انقلاب اسلامی نقطه نگاه خود را از اهل سنت افراطی به سمت استکبار جهانی معطوف داشته و آن را به حساب اهل تسنن قلمداد ننمود.
۵۰- علیرغم خطاهای راهبردی جبهه حماس در حمایت از صدام و داعش، در هنگامی که متوجه اشتباه خود شدند و به سمت جمهوری اسلامی ایران گرایش پیدا کردند. انقلاب اسلامی با سعه صدر و بلند نظری، حمایت خود را از آنها منقطع نساخت.
۵۱- در راستای کمک به تحقق عملی وحدت بین پیروان مذاهب اسلامی، علیرغم افراطیگریهای برخی از علمای تراز اول سلفیت، رهبر انقلاب اسلامی هرگونه توهین به نمادهای اهل سنت را تحریم و تقبیح نموده اند.
۵۲- برادران اهل سنت کشور در راستای حفظ و تثبیت وحدت اسلامی به طور گسترده در نیروی مقاومت بسیج حضور یافته و در عرصههای دفاع از اسلام از بذل جان خود مضایقه ننمودهاند.
۵۳- اوج وحدت شیعه و سنی در حضور داوطلبانه و عاشقانه جوانان فراوان از اهل سنت برای مقابله با داعش و حضور جوانان سنی در کنار خیل مدافعان حرم است که تاکنون حدود ۳۰ نفر از آنها به جرگه شهدا پیوسته اند.
۵۴- از دستاوردهای انقلاب اسلامی، تشکیل نیروی مقاومت جهان اسلام نظیر بسیج مستضعفین در ایران، حشد الشعبی در عراق متشکل از جوانان مسلمان شیعه و سنی در کنار یکدیگر برای مقابله با دشمنان اسلام است.
۵۵- خدمات جمهوری اسلامی ایران در مناطق سنی نشین به طور عادلانه و همگام با سایر استان ها، با رشد چند صد برابری زیرساختهای توسعه، ارتقای وضعیت رفاهی مردم تجلی یافته است. این دستاوردهای بزرگ در بخشهای مختلف عمرانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کشاورزی و برقراری امنیت کاملا مشهود و ملموس است؛ و همه میدانند که در نظام اسلامی در توسعه زیر ساختهای رفاعی مطلقاً هیچ تبعیضی میان شیعه و سنی وجود ندارد بهطور مثال راهها به عنوان زیر ساخت پیشرفت، در استانهای سنی نشین در دوران قبل از انقلاب مغفول مانده بود، اما هم اکنون در این حوزه با رشد هزار برابری راههای آسفالته روستایی در این استانها مواجه هستیم.
۵۶- به برکت رویکرد عادلانه در انقلاب اسلامی روستاهای مناطق سنّی نشین کشور از نعمت برق بهرهمند هستند.
۵۷- یکی از شاخصهای پیشرفت، لوله کشی گاز طبیعی به مناطق شهری و روستایی است. تنها به عنوان نمونه میتوان به استان کردستان با برخورداری ۶/۹۹ درصدی از گاز طبیعی، به عنوان سومین استان برتر کشور در حوزه برخورداری از گاز اشاره نمود.
۵۸- مناطق سنی نشین در حوزه بهداشت و درمان بسیار مورد توجه قرار گرفتند به نحوی که خانههای بهداشت با رشد ۷۰۰ درصدی، بیمارستانها با رشد ۲۵۰ درصدی و تعداد پزشکان شاغل با رشد ۸۵۰ درصدی در حال ارائه خدمات به مردم میباشند. همچنین تاکنون درمانگاههای روستایی فراوانی نیز احداث شده است.
۵۹- تاسیسات زیربنایی جاده ای، دریایی، ریلی و هوایی، صنایع کشتی سازی و وجود مرزها و بازارچههای مرزی از دیگر ظرفیتهای استانهای سنی نشین است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفته اند.
۶۰- در مناطق سنینشین به شکل عادلانه و برابر با سایر مناطق کشور، اکثر راههای منتهی به روستاها آسفالت شده اند. همچنین توسعه فضاهای آموزشی، فرهنگی و دانشگاهی، به گونهای است که مراکز دانشگاهی شهرستان چابهار از همه نقاط دنیا دانشجو میپذیرد.
۶۱- ساخت مسکن برای محرومین یکی از برنامههای نظام جمهوری اسلامی ایران است که در مناطق مرزی محل سکونت اهل تسنن با قوت دنبال میشود.
۶۲- حمایت از اقشار کم درآمد در مناطق اهل سنت با نگاه عادلانه در مقایسه با استانهای شیعه نشین، شامل پرداخت مقرری ماهانه به خانوادههای کم درآمد، حمایت از مشاغل خانگی زنان سرپرست خانوار، پرداخت وامهای بلاعوض، حمایت از دانشجویان تحت پوشش، تهیه جهیزیه عروس، برای نمونه فقط در استان کردستان بیش از ۱۳۳ هزار کردستانی از خدمات کمیته امداد بهرهمند هستند. زیرا ماهیت کمیته امداد امام خمینی (ره) خدمت به نیازمندان، بدون توجه به گرایش سیاسی، مذهبی، دینی و موارد دیگر است و این نهاد انقلابی در راستای خدمت صادقانه به اقشار مختلف تلاش می کند.
شخصیتها و کارشناسان: آیت الله محسن اراکی، حجت الاسلام محمد حسن زمانی، ماموستا محمد امین راستی آخوند عبدالباسط نوری زاد، شیخ خلیل افرا، حمیرا ریگی، حسین اکبری، مولوی اسحاق مدنی، مصطفی ذوالفقار طلب و حجت الاسلام کاظم لطفیان.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *