پرونده فساد مالی نتانیاهو، دهها بازجویی و تظاهراتهای دنبالهدار در سرزمینهای اشغالی
به گزارش گروه بینالملل ، «بنیامین نتانیاهو» و خانواده او در چند پرونده متهم به فساد مالی هستند و تحقیقات پلیس رژیم صهیونیستی شواهد بسیاری را مبنی بر اثبات این موضوع فراهم آورده است.
پرونده فساد مالی نتانیاهو
خانواده نتانیاهو طی ماههای اخیر درگیر چندین پرونده فساد مالی بوده و بارها اخبار آن در صدر رسانهها قرار گرفته است؛ پروندههایی که در رسانهها به «پرونده ۱۰۰۰»، «پرونده ۲۰۰۰»، «پرونده ۳۰۰۰» و «پرونده ۴۰۰۰» معروف شده است.
پرونده ۴۰۰۰
تنها در یکی از این موارد بنیامین نتانیاهو طی یک بازجویی ۴ ساعته در مرداد ماه امسال (ماه آگوست) به سوالات پلیس رژیم صهیونیستی در مورد پرونده ۴۰۰۰ یا «پرونده بِزِک» پاسخ داد؛ پروندهای که تحقیقات در مورد آن از زمستان سال ۱۳۹۶ آغاز شد.
نتانیاهو در پرونده موسوم به ۴۰۰۰ متهم است که به «شائول ایلوویچ» مالک شرکت «بِیزِک» میلیونها دلار تسهیلات مالی پرداخت کرده تا پایگاه خبری «واللا» وابسته به این سرمایه دار صهیونیست از او و همسرش حمایت رسانهای بهتری داشته باشد.
بیشتر بخوانید: حزب لیکود در تنگنای نتانیاهو
این پرونده پس از آن مورد تحقیقات پلیس رژیم صهیونیستی قرار گرفت که ماه فوریه سال ۲۰۱۸ هاآرتص با انتشار گزارشی اعلام کرد که شواهد محکمتری مبنی بر ارتباط نتانیاهو و نیز برخی دیگر از نزدیکان وی با الوویچ یافت شده است.
بر اساس اعلام رسانههای رژیم صهیونیستی، نتانیاهو در این پرونده متهم به پرداخت میلیونها دلار تسهیلات مالی به الوویچ در ازای حمایت رسانهای پایگاه خبری «واللا» از نتانیاهو و خانوادهاش، پرداخت کرده است.
پرونده ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰
نخست وزیر رژیم صهیونیستی روزهای ۹ و ۱۹ ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ نیز از سوی پلیس رژیم صهیونیستی مورد بازجویی قرار گرفته و پلیس دلیل این اقدام را تسریع در روند رسیدگی به این پرونده اعلام کرده است.
نتانیاهو در دو پرونده متهم شده است؛ اول دریافت هدیه از بازرگانان که به «پرونده ۱۰۰۰» معروف شده است و دوم که به «پرونده ۲۰۰۰» معروف است چند مورد گفت: وگو با «ارنون موزس»، ناشر روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت برای پوشش خبری بهتر از نتانیاهو، در مقابل شکایت از روزنامه «اسرائیل الیوم» است که رقیب یدیعوت احارانوت نیز به شمار میرود.
پرونده ۳۰۰۰
جنجالیترین پرونده نتانیاهو، اما به ۳۰۰۰ مشهور است؛ پروندهای که مربوط به خرید سه زیر دریایی آلمانی توسط رژیم صهیونیستی است و در سال ۱۳۹۵ جنجال زیادی راه انداخت و برخی از نمایندگان کنیست (پارلمان) و سیاستمداران اسرائیلی، نخست وزیر را به دلیل اعمال نفوذ و کسب منافع از مسالهای مرتبط با امنیت ملی رژیم اشغالگر و بودجه جنگی اسرائیل به شدت مورد انتقاد قرار دادند.
تکذیب مداوم اتهامات از سوی نتانیاهو
پیشتر برخی منابع خبری گزارش دادند که پارلمان رژیم صهیونیستی به دنبال تصویب قانونی است که این اجازه را به نخست وزیر این رژیم میدهد که تا پایان دوران نخست وزیری، از محاکمه و بازجویی خلاص شود.
بیشتر بخوانید: فساد و رشوه کار نتانیاهو را یکسره میکند
اگرچه بحث فساد مالی و اقتصادی نخستوزیر رژیم صهیونیستی موضوع تازهای نیست چرا که طی سالهای گذشته رسانهها بارها از فساد گسترده بنیامین نتانیاهو و اطرافیانش گزارشهای بیشماری را منتشر کرده اند؛ اما نتانیاهو توانسته از زیر تیغ دادگاه بگریزد.
با این وجود نتانیاهو همواره اتهامات مطرح شده را انکار و آنها را تلاشی از سوی مخالفان برای ضربه زدن به خود عنوان کرده است.
۱۲ دور بازجویی و تداوم تظاهرات علیه نتانیاهو
در جریان پرونده فساد مالی نتانیاهو ۱۲ بار از سوی پلیس رژیم صهیونیستی مورد بازجویی قرار گرفته است.
همزمان با این بازجوییها، تظاهراتهای زیادی علیه نتانیاهو کابینه وی برگزار شده و معترضان خواهان استعفا و محاکمه او شدهاند.
شواهد کافی پلیس برای اثبات جرم
پلیس رژیم صهیونیستی ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که شواهد کافی را درباره اتهامات بنیامین نتانیاهو در پرونده کلاهبرداری، رشوه و خیانت در امانت در اختیار دارد.
پلیس اسرائیل از دادستان کل این رژیم درخواست کرده بود تا نتایج تحقیقات خود را درباره فساد مالی نتانیاهو در پرونده موسوم به «۴۰۰۰» منتشر کند.
کانال ۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: پلیس اسرائیل از دادستان کل تفهیم اتهام علیه نتانیاهو در پرونده فساد مالی ۴۰۰۰ را خواستار شده است.