مساله موشکی ایران موضوعی داخلی است
به گزارش گروه سیاسی به نقل از خانه ملت،علی لاریجانی در پایان سفر دو روزه به کشور ژاپن در نشست مطبوعاتی با اشاره به مذاکرات سازنده با مسئولان ژاپنی ابراز امیدواری کرد که مذاکرات مستمر باشد.
رئیس مجلس در پاسخ به خبرنگار ان اچ کی ژاپن مبنی بر اینکه ترامپ به صورت یکطرفه از برجام خارج شده و آیا این امکان وجود دارد که ایران نیز از برجام خارج شود گفت: شما هم قبول دارید که کار ترامپ اشتباه بود و پرستیژ آمریکا را له کرد و این نشان میدهد این دولت، دولت مستقری نیست.
وی افزود: آمریکاییها با تصورات اشتباهی وارد شدند و پشیمان میشوند، ولی ما از راه اشتباه نمیرویم و با یک منطقی حرکت میکنیم و لازم نیست راجع به پدیدههایی که اکنون زمان آن نیست پاسخ دهیم.
لاریجانی در پاسخ به خبرنگار کی یو دو ژاپن که از چگونگی روابط ایران و ژاپن با توجه به تحریم از سرگرفته شده و کاهش فعالیتهای شرکتهای ژاپنی پرسیده بود و راهکار پیش روی دوطرف را سوال کرده و اینکه به چارچوبی دو کشور خواهند رسید، گفت:من با نظر شما موافقم که اگر در مقابل اینگونه تحریمها کشورها تسلیم شوند به ضرر آنها خواهد بود و حتی اروپاییها هم که نزدیکترین ارتباط را با آمریکا دارند به دنبال سازوکار جدایی از آمریکا با ایران هستند.
وی افزود:این تحریمهای یکجانبه نمیتواند دوام داشته باشد و اقتصاد راه خود را پیدا میکند ما با شرکتهای بزرگ ژاپنی گفتگو کردیم که اکثرشان در تهران دفتر دارند البته باید بیشتر تلاش کنیم.
رئیس مجلس در پاسخ به خبرنگار روزنامه آساهی ژاپن مبنی برمحدود بودن spv خاطرنشان کرد: کار اروپاییها یک شروع است و با مجموع شرایطی که اروپاییها داشتند یک شروع خوب بوده باید کمی فرصت داد تا عمل شود و دلیلی نمیبینم که نگاه منفی داشته باشیم.
رئیس مجلس درخصوص اظهار نظر اروپایی درباره مسئله موشکی نیز گفت: این مسئله موضوع جدایی است و جنبه دفاعی دارد و نگاه ما این است که به امنیت منطقه کمک میکند.
وی در پاسخ به خبرنگار رادیو ژاپن مجموع مذاکرات دو جانبه ایران و ژاپن را سازنده دانست و گفت: دوستانی که در بخش خصوصی کار میکنند ایدههای واقع بینانهای وجود دارد هم روسای دو مجلس ژاپن نگاه صمیمانه و علاقهمند به روابط دو جانبه دارند و همینطور جناب نخست وزیر نیز نگاه مثبتی دارند.
لاریجانی افزود: با توجه به اینکه تحولات در منطقه سرعت زیادی دارد و زمینههای بیشتری برای گفتگو وجود دارد من از روسای دو مجلس دعوت کردم به ایران تشریف بیاورند.
وی در پاسخ خبرنگار روزنامه آساهی ژاپن که پرسید ژاپن جزو هشت کشوری است که معافیت از آمریکا دارد، اما این معافیت تا ماه میاست و بعد از ماه میرا چگونه پیش بینی میکنید و آیا سازوکاری وجود دارد، گفت:با توجه به علاقه دوستان ژاپنی بر توسعه روابط به دنبال سازوکار پایداری هستند.
وی با تاکید بر اینکه ایران خیلی احتیاج به پول نفت ندارد، تصریح کرد: قبل از انقلاب، شاه ۶ میلیون بشکه نفت تولید میکرد و جمعیت کشور ۳۰ میلیون بود، اما امروز ۸۰ میلیونیم و ۲ میلیون نفت صادر میکنیم.
وی تاکید کرد: همچنین در خیلی از زمینهها روی پای خود ایستادیم و به عنوان نمونه ۹۷ درصد دارو مورد نیاز در داخل تولید میشود.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه این اضطراب تصنعی است و مبنای واقعی ندارد عنوان کرد: البته این نکته هم هست که فروش نفت راه خود را پیدا میکند و اگر اینطور نبود آمریکاییها دستپاچه نبودند تا کنفرانس راه بیندازند.
وی افزود: البته آمریکا در تحریم ایران موفق نبوده این کنفرانس قبل از تولد سقط جنین شد و کشورهای مهم استقبال نکردند.
وی با اشاره به اینکه این کنفرانس برای صلح خاورمیانه است، اما اصل موضوع که خودگردان است شرکت نمیکند و بجای آنها آقای کوشنرد در آن شرکت کرده است.
رئیس مجلس در پاسخ به خبرنگار ان اچ کی مبنی بر اینکه کشورهای عربی به دنبال روابط با اسرائیل هستند، گفت: اجلاس ورشو ورشکسته است افراد متشخص و معروف در آن شرکت نکردند و با این گونه اجلاسها نمیشود مسئله فلسطین را خاک مالی کرد و بی ارزشتر از این حرف هاست که نظر بدهیم.
وی در مورد ارتباط کشورهای عربی با اسرائیل خاطرنشان کرد: آنها ضرر خواهند کرد چرا که اسرائیل در بین کشورهای مسلمان نفرت انگیز بوده و این هم مثل پروژه پایتخت کردن قدس به شکست خواهد انجامید.
رئیس مجلس در پاسخ به طرح سوالی از سوی خبرنگاران مبنی بر اینکه ژاپن یکی از متحدان آمریکاست و اینکه در این شرایط مواضع دولت ژاپن سخت خواهد بود و از ژاپن چه ایفای نقشی را انتظار دارید، گفت: شما نمیدانید که آمریکاییها خارج شدند و آنها رویارویی کردند نه ما و ما بیشترین تعامل را برای امنیت منطقه داشتیم که با داعش جنگیدیم آمریکاییها مسئله میسازند و مسئلهای را حل نمیکنند و این صحنه بین الملل را خسته کرده است.
وی ادامه داد: خروج از توافق پاریس یا خروج از توافق موشکی روسیه و این رویایی است ایران یک کشور مسئولیت پذیر است و ما نمیتوانیم در مسیر غلط کشورها گام برداریم. ما شرایط ژاپن را درک میکنیم روابط با ژاپن مربوط به دیروز و امروز نیست و بلند مدت است و هیچ وقت در طول این مدت خسارتی از ژاپن ندیده ایم و هر دو کشور تمایل دارند این روابط ادامه پیدا کند، اما دلیل بر این نیست که در همه زمینهها اتفاق نظر داشته باشیم، اما برآیند همکاریها موثر است.