بی‌اعتمادی بزرگترین مانع ریشه‌کنی "فلج‌اطفال" در افغانستان

8:39 - 08 فروردين 1398
کد خبر: ۴۹۰۹۷۱
بی‌اعتمادی مردم افغانستان مبنی بر استفاده از واکسن فلج اطفال برای جاسوسی به مانع بزرگی برای ریشه‌کردن این بیماری در این کشور تبدیل شده است.

به گزارش گروه بین الملل ، افغانستان در کنار نیجریه و پاکستان تنها 3 کشور در دنیا هستند که هنوز ویرویس فلج‌اطفال در این کشورها ریشه‌کن نشده و تلاش دولتها به ناکامی منجر شده است.

الجزیره در گزارشی در مورد دلیل عدم ریشه‌کن شدن فلج اطفال در افغانستان می‌نویسد: بی‌اعتمادی مردم افغانستان مبنی بر استفاده از واکسن فلج اطفال برای جاسوسی به مانع بزرگی برای ریشه کردن فلج اطفال در این کشور تبدیل شده است.

در این گزارش به موضع طالبان اشاره شده و اینکه این گروه دیگر مانعی برای واکسیناسیون فلج اطفال ایجاد نخواهد کرد، اما مهمترین دلیل عدم ریشه کن شدن این بیماری در افغانستان بی‌اعتمادی به وجود آمده در میان مردم باز می‌گردد.

بعد از استفاده از واکسیناسیون فلج اطفال در قالب پوششی برای جمع آوری اطلاعات از مکان پنهان شدن اسامه بن لادن در پاکستان، شایعه‌ای در کشور همسایه منتشر شده که از واکسن فلج اطفال برای جاسوسی از افراد استفاده شده و یا اینکه ترکیبات استفاده شده در این واکسن از مواد حلال درست نشده است، بنابراین این موضوع باعث بی‌اعتمادی گسترده و به مانع عمده برای ریشه کن شدن این بیماری در افغانستان تبدیل شده است.

براساس این گزارش، بنابراین آنچه در حال حاضر برخلاف تصور گذشته که طالبان مانع واکسیناسیون کودکان شده، این بی اعتمادی مردم به هدف اصلی واکسیناسیون است که باید زمینه آگاهی دهی به مردم بخصوص در مناطق روستایی افغانستان فراه شود.

در سال گذشته 27 مورد فلج‌اطفال در سرتاسر دنیا ثبت شد که 21 مورد آن در افغانستان بوده است و این نشان از این دارد که دولت این کشور قادر نبوده است این بیماری را در این کشور ریشه کن کند.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که در سال 2018 در افغانستان 21 مورد مثبت بیماری فلج اطفال در ثبت شده که این مورد در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۰ واقعه بوده است.

به گزارش این سازمان، وضعیت امنیتی بد و مخالفت در برابر کمپین واکسن فلج اطفال، بسیاری کودکان را از واکسن این بیماری محروم ساخته‌است.

سازمان بهداشت جهانی تصریح کرد: امسال ۲۷ مورد بیماری فلج اطفال در سراسر جهان ثبت شده که تمامی آن واقعات در افغانستان و پاکستان می‌باشند.

/انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *