افزایش 45 درصدی صادرات کالا از ایران به "پاکستان"
به گزارش گروه بین الملل از سفارت ایران در پاکستان و دفتر برنامه ریزی تجاری سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران، پاکستان طی 9 ماه سال جاری در ردیف هفتمین مقصد و بازار هدف کالای صادراتی ایران قرار گرفته است.
بنا بر این گزارش، عراق، چین، امارات متحده عربی، افغانستان، ترکیه و هند از دیگر بازارهای مهم هدف صادرات در سال جاری بوده اند.
همچنین بر اساس این آمار منتشر شده ارزش کالای صادراتی جمهوری اسلامی ایران در این مدت 896 میلیون دلار و وزن این میزان کالا با افزایش 26 درصدی در سال جاری، به یک میلیون و 889 هزار تن رسیده است.
بر اساس آخرین آمار ، کالای صادر شده به پاکستان در مقایسه با مجموع صادرات ایران ئر مدت یاد شده ارزش 2.7 درصدی داشته است.
قیر، نفت، روغن های سبک و دیگر فراورده های نفتی بجز بنزین، پسته، شکلات، پروپان مایع شده، گازهای نفتی و هیدروکربن های شکل مایع از مهم ترین اقلام صادراتی ایران به کشور همسایه طی سال گذشته عنوان شده است.
بررسی آمار و عملکرد اقتصادی ایران و پاکستان، نشان می دهد که با وجود برخی مشکلات گمرکی و نبود روابط بانکی، حجم مبادلات بازرگانی دو کشور طی دو سال گذشته افزایش بیش از 50 درصدی را نشان می دهد.
گسترش تجارت در بازار بکر کشور همسایه پاکستان با جمعیت بیش از 207 میلیون نفر، با قرابت فرهنگی، اجتماعی و مذهبی فراوان می تواند اهداف صادراتی اقتصاد ایران را بیش از گذشته محقق کند.
قرابتهای فرهنگی، اجتماعی و مذهبی که تا حد زیادی همسانسازی و شباهت در تقاضای کالا و خدمات را به دنبال داشته و از سوی دیگر مجاورت جغرافیایی که ضمن کاهش هزینههای حملونقل، رقابتپذیری کالاها را افزایش میدهد از مزیت های تجارت با کشورهای همسایه است.
اگرچه توجه به بازار تجاری کشورهای همسایه این روزها بیش از گذشته در اولویت سیاستهای تجاری کشور قرار گرفته است، اتخاذ سیاست های تجاری بر اساس مزیت های تجاری کشور مقصد و صادرات کالا بر اساس سلیقه مشتری در هر شهر یا استان کشور مقصد صادرات می تواند به افزایش حجم مبادلات تجاری کمک کند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان پیش از این در گفت و گو با رسانه های پاکستان با اشاره به افزایش میزان تجارت ایران و پاکستان طی سال های گذشته، افزود: این میزان تجارت دوجانبه از 500 میلیون دلار طی سه سال گذشته به بیش از 1.5 میلیارد دلار افزایش یافته است و همچنان، ظرفیت گسترش تجارت دوجانبه وجود دارد.
سفیر ایران در پاکستان تصریح کرد: این میزان افزایش تجارت دوجانبه به رغم همه محدودیت ها نظیر نبود کانال ارتباطی بانکی بین دو کشور محقق شده که بسیار امیدوارکننده است.