نقش تعیین کننده ایران در منطقه؛ ایران موشکهایی با بردهای متنوع را طراحی کرده و تولید میکند
به گزارش گروه بینالملل ، «مؤسسه مطالعات امنیت ملی» وابسته به دانشگاه تلآویو طی گزارشی برخی از قابلیتها و تواناییهای ایران در منطقه در زمینه موشکی و روابط با قدرتهای منطقهای و فرا منطقهای را بر شمرده است.
در بخشی از گزارش این مؤسسسه آمده است: ایران موشکهای بالستیکی با بردهای متنوع از صد تا دو هزار کیلومتر را طراحی کرده و میسازد و موشکهای میانبرد این کشور بخشهای بزرگی از منطقه و فراتر از اسرائیل را در تیررس خود دارند.
پایگاه تحلیلی «امریکن کانزرویتیو» نیز در اکتبر سال گذشته میلادی در گزارشی به نقش ایران در مبازره با داعش پرداخته و مینویسد که بیشترین تلاش برای نابودی گروه تروریستی داعش از سوی ایران صورت گرفته است نه آمریکا.
این پایگاه با اشاره به برخی اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر عزم آمریکا برای مبارزه با داعش مینویسد: شکی نیست که بیشترین بخش تلاش برای نابودی داعش از سوی ایران صورت گرفته است نه از سوی آمریکا. بدون حضور ایران، داعش همچنان حضور چشمگیری در سوریه و عراق داشت.
سال ۲۰۱۷ پایگاه «Global Firepower» مانند هرسال لیست برترین ارتشهای جهان را منتشر کرد که ایران در بین ۱۲۷ کشور مقام بیستم را کسب کرد.
کارشناسان نظامی این پایگاه، توانمندی نظامی ارتشهای کشورهای را براساس ۵۰ فاکتور از جمله تنوع و میزان تسلیحات، موقعیت جغرافیایی، نیروی انسانی آماده به خدمت، بودجه نظامی سالانه، انعطافپذیری لجستیکی، منابع طبیعی، و صنعت نظامی بومی بررسی میکنند.
«گلوبال فایر پاور» علاوه بر این در ارزیابی سال ۲۰۱۸ خود ایران را در لیست بزرگترینترین قدرتهای نظامی جهان جای داده است. ایران نسبت به سال پیش از آن سه پله صعود داشته و در رده ۱۳ جای گرفته است.
گلوبال فایر پاور مینویسد: هواپیماهای ایران ۵۰۵ فروند است که از این تعداد ۱۵۰ فروند هواپیمای جنگنده، ۱۵۸ فروند هواپیمای تهاجمی،۱۹۲ فروند هواپیمای مسافربری، ۱۰۱ فروند آموزشی،۱۴۵ فروند بالگرد است که از این تعداد بالگرد ۱۲ فروند تهاجمی هستند.
اخیرا «دن کوتس» مدیر اطلاعات ملی آمریکا نیز ضمن اعتراف به قدرت نظامی ایران اذعان داشته ایران دارای بزرگترین مرکز موشکهای بالستیکی در منطقه است و میتواند اهدافی تا فاصله ۲ هزار کیلومتری را هدف قرار دهد.
کوتس در ادامه گفته است: ایران در حال طراحی و بهبود سیستم تسلیحاتی خود مانند پهپاد، موشکهای بالستیک، مینهای دریایی، قایقهای موتوری، زیردریاییهای مجهز به اژدر مدرن، موشکهای کروز ضد کشتی و موشکهای کروز زمین پایه، پناهگاههای موشکی زیرزمینی و ... است.
«لئون هادار» یادداشت نویس روزنامه «هاآرتص» نیز در «نشنال اینترست» با بررسی سیاستهای اخیر آمریکا در غرب آسیا و اساسا در جنوب غرب آسیا به رژیم صهیونیستی هشدار میدهد عمر هژمونی آمریکا در منطقه سر آمده و از این به بعد این رژیم محافظی در منطقه نخواهد شد.
هادار ضمن قابل درک دانستن واکنشهای هیستریک اعضای کابینه رژیم صهیونیستی و رسانههای آن به تصمیم ترامپ برای خروج ۲۰۰۰ نظامی آمریکا از سوریه، این اقدام را به پیروزی ایران و تنها رها شدن رژیم صهیونیستی در منطقه تعبیر کرده است.
ماه دسامبر سال گذشته پایگاه هیل در یادداشتی با اشاره به مشی آمریکا در قبال ایران تاکید دارد که اساسا درک واشنگتن از موضوع نادرست بوده و این امر سبب شکست استراتژیهای اتخاذ شده دولتهای مختلف آمریکا در رابطه با ایران میشود.
به گزارش هیل، آنچه برای آمریکا باید در اولویت قرار بگیرد نه توانایی و قابلیتهای اتمی و تسلیحاتی این کشور بلکه گستره نفوذ ایران در منطقه است.
اجرایی نشدن هیچ یک از شروط ۱۲ گانه اعلام شده از سوی پمپئو در ماه می، شاهدی بر این مدعاست.