خرد جمعی کارشناسان حیاتوحش آینده یوزپلنگ را مشخص میکند
به گزارش گروه جامعه ، حمید ظهرابی با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر همه کارشناسان بر سر این موضوع اتفاق نظر دارند که وضعیت یوزپلنگ به عنوان نماد حیاتوحش ایران مناسب نیست و نیاز به همکاری مستمر و وسیع همه کارشناسان و علاقهمندان حیاتوحش داریم.
وی افزود: قطعا با توجه به وضعیت یوز، گستردگی زیستگاهها، تنوع تهدیدها و تعدد اقدامات لازم برای حفظ اینگونه، نمیتوان انتظار داشت که یک گروه کارشناسی یا یک سازمان بتواند یوزپلنگ را حفظ کند. بلکه در این شرایط، بهرهگیری از خرد جمعی، تصمیمگیری گروهی، تقسیم کار و همکاری همهجانبه همه دستگاهها، سازمانها و افراد حقیقی تنها راه برای نیل به هدف حفاظت از یوزپلنگ در ایران است.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: خوشبختانه این همگرایی در میان کارشناسان حیاتوحش در کشور وجود دارد و همین امر باعث شد تا در هفته جاری نخستین جلسه هماندیشی درباره آینده یوز را برگزار کنیم.
وی اضافه کرد: کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست، مسئولان حیاتوحش استانها، پیشکسوتان حوزه حفاظت حیاتوحش، تشکلهای مردمی، کارشناسان و متخصصان مستقل و چهرههای دانشگاهی در این جلسه حضور داشتند. علاوه بر این، هفت نفر از متخصصان حیاتوحش که خارج از ایران زندگی میکنند نیز به صورت تماس زنده اینترنتی در جلسه شرکت داشتند.
به گفته ظهرابی، این جلسات ادامه خواهند داشت و تمامی برنامهها و گزینهها برای حفظ یوزپلنگ با حضور تمامی افراد بررسی و تصمیمگیری خواهد شد.
وی تاکید کرد: تنها تصمیم قطعی که در حال حاضر برای یوزپلنگ گرفته شده این است که نخستین و بالاترین اولویت، حفاظت از این گونه در زیستگاه طبیعی آن است که شامل زیستگاههای شناخته شده و کریدورهای عبور یوز است.
ظهرابی تصریح کرد: برخی گزینههای دیگر همچون ایجاد ذخیرهگاه حیاتوحش در یکی از زیستگاههای جنوبی با هدف تکثیر یوز، تکثیر در شرایط اسارت و... نیز پیشنهاد شده که در حال حاضر فقط در حد طرح است و هیچ تصمیمی در مورد آنها گرفته نشده است.
وی افزود: در همین جلسات کارشناسی، تمامی پیشنهادها، طرحها و گزینههای پیشرو بررسی خواهند شد تا تمامی جوانب مورد ارزیابی قرار گیرند.
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان تاکید کرد: هر لحظه و هر روز که میگذرد برای بقای یوز حیاتی است و نباید هیچ فرصتی سوزانده شود، اما از طرف دیگر، هر تعلل در تصمیمگیری یا اقدام اشتباه، میتواند بسیار خطرناک باشد و راه بازگشتی نداشته باشد. پس باید به دور از جنجال و حاشیه و در فضایی کارشناسی و منطقی و با بهرهگیری از خرد جمعی برای نماد حیاتوحش کشور تصمیمگیری کنیم.