حمایت صندوق بازنشستگی از استارت آپهای حوزه سالمندی
به گزارش گروه جامعه ، جمشید تقی زاده، در همایش رویداد ملی استارت آپها (سامیکس) در دانشگاه شهید بهشتی تهران ضمن اعلام حمایت این صندوق از فناوریهای نوین در حوزه سالمندی، گفت: روند رو به رشد جمعیت سالمندی در ایران در کنار گسترش دامنۀ نفوذ استفاده از ابزارهای نوینی همچون اینترنت و تلفنهای همراه در بین گروههای مختلف سنی، فرصتی بی نظیر برای حضور شرکتهای دانش بنیان برای رفع نیازهای روزافزون جمعیت سالمندی که از شرایط خاص جسمی، روحی و روانی برخوردارند، به شمار میرود.
تقی زاده تاکید کرد: آنچه که میتوان با قاطعیت و با توجه به شرایط کنونی پیش بینی کرد این است که حضور چنین شرکتهایی برای رفع نیازهای خاصِ این گروه سنی میتواند قابلیتهای آنها برای مشارکت هرچه بیشتر در عرصه زندگی اجتماعی را ارتقا داده و سبب صرفه جویی در هزینههایی همچون هزینههای بهداشت و درمان، سلامت جسم و روان آنها شود.
وی با بیان اینکه در دنیای کنونی، نقش مهم نوآوری های مبتنی بر فناوری در توسعه اقتصادی تعیین کننده است، گفت: چنین اثرگذاریی بالایی، آنرا به یک حوزة کلیدی در سیاستگذاری های اقتصادی تبدیل کرده است، چراکه امروزه یک اقتصاد بدون وجود رویهها یا افرادی که بتوانند با خلاقیت و نوآوری نیازهای جامعه را برآورده کنند، امکان رشد و توسعه نخواهد داشت؛ نقش آفرینی شرکت هایی، چون اپل، آمازون و مایکروسافت مثالهای از این دست است.
تقی زاده با تاکید بر اهمیت شکل گیری و تقویت اکوسیستم کسب و کارهای نوپا به خصوص در حوزه فناوریهای جدید مبتنی بر اینترنت و فضای مجازی، گفت: چنین اکوسیستمی از کارآفرینان، بخش عمومی، حوزة تامین مالی، حوزه آموزشی، بخش خصوصی و شبکه حمایتی کارآفرینی تشکیل شده و هر یک از این اجزا باید نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه براساس گزارشهای رسمی، ۳ هزار و ۳۷۱ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که بخش مهمی از آنها در دو حوزه ماشین آلان و تجهیزات پیشرفته و همچنین فناوری اطلاعات و نرم افزارهای رایانهای فعال هستند، اظهار داشت: شرایط رشد جمعیت سالمندی در کشور نیازهای ویژهای را هم در زمان حال و برای آینده ایجاب میکند که شرکتهای دانش بنیان و فناوریهای نوین پدید آمده از فعالیت این شرکت ها، میتواند تا حد زیادی نیازهای این بخش جامعه را برطرف کند.
تقی زاده گفت: صندوق بازنشستگی کشوری با راه اندازی اولین صندوق جسورانه در میان صندوقهای بازنشستگی افتخار دارد تا از جوانان توانمند، خوش فکر و خلاق کشور در این حوزه مهم و استراتژیک به خصوص در بخش هایی، چون سلامت و درمان، گردشگری سالمندی، مراکز فرهنگی و اجتماعی، چون خانههای امید، افزایش ارتباطات اجتماعی و همچنین ایجاد کارآفرینی و اشتغال حمایت کند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری یادآور شد: این صندوق جسورانه، راه جدیدی برای سرمایه گذاری صندوقهای بازنشستگی در ایران است و کمک میکند تا با نگاه بلندمدت منابع مالی جدیدی برای صندوقها و حتی اشخاص حقیقی که علاقهمند به سرمایه گذاری در این صندوقها هستند، فراهم کند.
صندوق جسورانه یا VC صندوق بازنشستگی کشوری ششمین صندوق جسورانه عرضه شده در فرابورس ایران است که نخستین عرضه پذیره نویسی این صندوق به مدت یک هفته از ۲۵ مهرماه تا ۵ آبان ماه در بازار سوم فرابورس ایران انجام شد. صندوق سرمایهگذاری فناوری بازنشستگی (فنابا)، وابسته به هلدینگ مالی صندوق بازنشستگی کشوری است و حوزه تخصصی آن مربوط به فناوری مالی و خدمات در حوزه بازنشستگی است.