ما به دنبال پاسخ بصری مناسب برای معضلات کشور هستیم

15:33 - 29 دی 1397
کد خبر: ۴۸۶۶۰۸
نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت امروز ۲۹ دی ماه با حضور مسعود نجابتی دبیر کل جشنواره مسعود شجاعی طباطبایی دبیر اجرایی جشنواره برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار  فرهنگی ،نشست خبری پنجمین جشنواره هنر مقاومت امروز ۲۹ دی ماه با حضور مسعود نجابتی دبیر کل جشنواره مسعود شجاعی طباطبایی دبیر اجرایی جشنواره برگزار شد.در این نشست خبری نجابتی درباره دستیابی به اهداف جشنواره توضیحاتی را ارائه کرد.

برگزاری ۲۰ کارگاه آموزشی در استان‌های مختلف

وی گفت: تا حدی که پیش‌بینی کرده بودیم به موفقیت دست پیدا کردیم. از اهداف ما در جشنواره این بود که صرفا نمایش دهنده آثار نباشیم. پرداختن به پویش‌های انقلاب اسلامی یکی از برنامه‌هایی باشد که در قالب این جشنواره اجرایی می‌شود. ما در این جشنواره ۲۰ کارگاه آموزشی در استان‌های مختلف برگزار کرده‌ایم که بسیج هنرمندان حوزه هنری و برخی از سازمان‌ها در آن نقش اساسی داشتند. کارگاه‌ها اتفاق مهمی بود، چون در برخی از شهر‌ها برای نخستین بار حضور پیدا کردیم؛ و استقبال از هنرمندان ما را به وجد اورد.

وی افزود: خروجی کارگاه‌ها بخش عمده‌اش به صورت اکران آثار نمایش داده می‌شود. همچنین عمده فعالیت دیگرمان معرفی رشته‌های هنر‌های تجسمی بود که در شورای سیاست‌گذاری جشنواره تصمیم گیری شد. ما فکر کردیم که رشته هنر‌های تجسمی با آنکه نقش مهمی در زندگی مردم دارند، اما آنچنان که باید معرفی نشده بر همین اساس با گفتگو‌ها زمینه‌ای را فراهم کردیم تا ۱۶ برنامه ۴۵ دقیقه‌ای به معرفی هنر‌های تجسمی و ضرورت وجود این رشته‌ها در جامعه اشاره کنم.

ما به دنبال پاسخ بصری مناسب برای معضلات کشور هستیم

نجابتی با بیان اینکه موضوع کلی جشنواره جشن‌های ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی بود تصریح کرد: ما سعی کردیم در این زمینه به فضای نمایشگاهی نیز لطمه‌ای وارد نشود و بر همین اساس آثار راه یافته به جشنواره از ۴ تا ۲۴ بهمن ماه در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نمایش گذاشته می‌شود.

بیشتر بخوانید:

یا هیچ کار بزرگی انجام شده است

به نمایش در آمدن کتیبه ها وپرچم ها در سطح شهر تهران

وی با اشاره به اینکه امسال از ۶ تن از مفاخر هنر انقلاب تجلیل می‌شود، بیان کرد: تولید محصولاتی که بیشتر از وظیفه جشنواره بود را در این دوره شاهد هستیم و سعی کرده‌ایم این محصولات در رشته‌های مختلف در قالب کتاب منتشر شود بخش پرچم و کتیبه به دلیل کار‌های خوب رسیده با همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سطح شهر تهران به نمایش درمی‌آِد. همچنین آثار پوستر، تصویرسازی و تایپوگرافی در قالب محصولات آماده توزیع است.

دبیر کل جشنواره مقاومت اعلام کرد از تمام ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم و سعی داریم تا اکران و نمایش آثار در سراسر کشور به صورت همزمان و هماهنگ انجام شود. در این میان تشکل‌های مردمی نیز برای همکاری اعلام آمادگی کرده‌اند و سازمان زیباسازی شهرداری نیز گفته است که آماده نمایش آثار در سطح شهر است. البته ما سعی داریم در مناطق محروم هم نمایشگاهی از آثار بر خی از رشته‌ها داشته باشیم.

ما به دنبال پاسخ بصری مناسب برای معضلات کشور هستیم

نجابتی گفت: در این مرحله از جشنواره که شورای سیاست گذاری تصمیم داشت تا صرفا آمار ارائه نکند بر کیفیت آثار تاکید کردیم به طوریکه از داوران خواستیم سختگیری متناسب با شرایط فعلی جامعه داشته باشند تا آثار ضعیف به جشنواره راه پیدا نکنند بنابراین آثار انتخابی ارزش نمایشی دارد و البته امکان عرضه د. جامعه. برخی آثار برای استفاده در محصولات خانگی، لوازم التحریر و لباس است؛ و امیدوار هستیم که سازمان‌هایی که امکان همکاری دارند بتوانند به چرخه تولید و توزیع این آثار کمک کنند.

ارائه ۵ هزار و ۹۱ اثر از هزار و ۴۲۵ هنرمند در ده رشته هنر‌های تجسمی

 در بخش دیگر این نشست مسعود شجاعی طباطبایی گفت: از مهمترین اتفاقات این دوره جشنواره تاکید بر مردمی بودن جشنواره است؛ و برهمین اساس شورای سیاست گذاری از گروه‌ها و تشکل‌های مردمی مثل خانه طراحان و کارگاه طراحی سه در چهار استفاده کرد تا اتفاقات جدی شکل گیرد.

۵ هزار و ۹۱ اثر از هزار و ۴۲۵ هنرمند در ده رشته هنر‌های تجسمی به جشنواره ارائه شده و بعد از استان تهران استان خراسان رضوی با ۴۸۳ اثر از ۱۰۶ هنرمند و از استان اصفهان ۳۸۳ اثر از ۱۰۲ هنرمند را شاهد بودیم؛ که به ترتیب بیشترین آثار ارائه شده به جشنواره را داشتند این آمار نشان می‌دهد که مراکز استان‌ها و شهر‌ها شاهد حضور تعداد هنرمندان بوده‌ایم.

وی بیان کرد: محصول محور بودن ویژگی خاص این دوره جشنواره است که با همکاری ارگان‌های همسو محقق شده و در این میان نقش کانون مساجد و حوزه هنری کاملا پررنگ بوده است.

در بخش کارتون با موضوع اشرافی گری ۱۹۸ اثر به جشنواره راه یافتند. در بخش پوستر و تبلیغات شهری ۸۴ اثر در بخش نقاشی دیجیتال ۵۱ اثر در بخش تایپ و گرافیست ۶۷ اثر در بخش عکس ۱۱۴ اثر در بخش تصویرسازی ۸۰ اثر دربخش کاریکاتور ۴۰ اثر و درب خش طراحی صنعتی ۶۴ اثر به جشنواره راه یافته است. در بخش پرچم و کتیبه ۲۸۰ اثر به جشنواره رسید که از این میان قرار است ۴۰ اثر به شکل محصول ارائه شود. بخش گرافیک متحرک شامل ۹۷ اثر خواهد بود.

هدف جشنواره پاسخ بصری مناسب برای معضلات ومسائل کشور

مسعود نجاتبی در بخش دیگری از این نشست درباره همزمانی برگزاری جشنواره هنر مقاومت با جشنواره هنر‌های تجسمی فجر اظهار کرد: قصد ما رقابت نبود ما با جشنواره فجر هم همکاری داشتیم. جشنواره تجسمی فجر رویکرد متفاوتی نسبت به جشنواره هنر مقاومت دارد جشنواره تجسمی فجر موضوع ندارد و تمام هنرمندان را در بر می‌گیرد در حالیکه جشنواره هنر مقاومت موضوع تعیین کرده و این کار را برای هنرمندان مشکل می‌کند و باعث کاهش آمار و البته سختی کار می‌شود. ما به دنبال پاسخ بصری مناسب برای معضلات و مسائل کشور هستیم؛ و می‌خواهیم به آنچه باید انجام شود اشاره کنید.

وی اظهار کرد: تولید کتاب برای جشنواره هزینه‌بر است و از آنجا که ما سیاستمان کاهش هزینه‌ها بود تصمیم گرفتیم از این امر اجتناب کنیم، اما سعی داریم آثار هر بخش در قالب محصول ارائه شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به دو مجموعه ۴۰ تایی داستان با عنوان ۴۰ تکه و ۴۰ چراغ اشاره کرد و گفت: در چهل چراغ شخصیت‌های برجسته انقلاب مثل شهید باهنر شهید بهشتی شهید مطهری که سبک زندگی‌شان می‌تواند الگوساز باشد پرداخته‌ایم و با تصویرسازی مناسب داستان‌ها برای نوجوان و جوان از سوی انتشارات روایت فتح منتشر می‌شود. همچنین تلاش کرده‌ایم تا آثار بخش تایپوگرافی بر روی تیشرت‌ها چاپ شود تا پیشنهد مناسبی برای پوشش جوانان مطرح کرده باشیم.

در بخش پرچم و کتیبه که برای نخستین بار به شکل مستقل برگزار می‌شود با کارگاه‌هایی که در کشور برگزار شد توانستیم با حضور سی علاقمند طی سه روز در شش اکران کارگاه‌های اموزشی برگزار کنیم.

بخش‌های مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی نیز به دلیل مقارن شدن ۲۲ بهمن با ایام فاطمیه فجر فاطمی نامگذاری شده است که امیدوار هستیم با کمک سازمان فرهنگی هنری شهرداری و شورای تبلیغات اسلامی شاهد اتفاقات هنری در سطح شهر باشیم.

وی افزود: مصرف شدن اتفاقات جزو ضروریات بوده و ما بیشتر می‌خواستیم تا آثار در قالب محصولات کاربردی شوند نه تزیینی.

ما به دنبال پاسخ بصری مناسب برای معضلات کشور هستیم

برنامه ریزی و مدیریت ۱۶ برنامه تلویزیونی جشنواره هنر مقاومت

مسیحا ربیعی که برنامه ریزی و مدیریت ۱۶ برنامه تلویزیونی جشنواره هنر مقاومت را بر عهده دارد نیز گفت: برنامه‌ای در حوزه هنر‌های تجسمی تدارک دیده‌ایم که سعی شده بیشتر به مقوله طراحی و دیزاین بپردازد. تفاوت این برنامه این است که معمولا در برنامه‌ها به هنر‌هایی که در گالری به نمایش در میآید پرداخه می‌شود، اما ما سعی کرده‌ایم به جنبه‌های کاربردی هنر بپردازیم و برای مخاطب توضیح دهیم که هنر چه تاثیری در زندگی مردم دارد و ما چه استفاده‌هایی از آن می‌توانیم داشته باشیم. این برنامه قرار است راهکار به مخاطب ارائه کند؛ و این در زندگی مردم اثر دارد اگرچه در ایران کمتر به آن پرداخته شده است.

وی تصریح کرد: ما سعی کردیم در هر برنامه به یکی از این موضوعات بپردازیم و از کارشناسان استفاده کنیم تا وضعیت ایران بررسی شود. این برنامه شروع جریان رسانه‌ای برای پرداختن به شکل جدی مقوله طراحی است.

عکاس : مهران نفیسی



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *