خیامی: مرجعیت صداوسیما در داخل کشور حفظ شده است/علیدادی:در صدا و سیما به خودکفایی رسیدهایم
به گزارش خبرنگار فرهنگی گروه فرهنگی ، سی و نهمین نشست "شنبههای انقلاب" به تشریح دستاوردهای چهل ساله صداوسیما پرداخت. رضا علیدادی معاون توسعه و فناوری رسانه ملی در این نشست، گفت: قبل از انقلاب زیرساختی وجود نداشت که تا دهه سوم انقلاب این زیرساختها را توسعه دادیم؛ و در دهه چهارم به نسل بعدی در فناوری رسانه رسیدیم. با وجود تحریمها در تولید تجهیزات فنی به خودکفایی رسیده ایم و کیفیترین محصولات فنی با قابلیت صادرات را تولید میکنیم. دستاوردهای اصلی رسانه ملی خوداتکایی اساسی و اشتغالزایی گسترده و توسعه جهشی است تا جائیکه تمام تجهیزات در حال حاضر در داخل تولید میشود. در حالیکه پیش از این در سالهای ۷۴ و ۷۵، دکلها هم از کانادا وارد میشد.
وی افزود: ما پخش دو شبکه تلویزیونی را داشتیم که یک شبکه فقط در تهران بوده و شبکه دیگر سراسری بوده است و نوع پوشش کمتر از ۵۰ درصد بوده و اف. ام هم که مورد توجه قرار نمیگرفت. تا سال ۵۷ هرگونه طراحی اولیه، خرید و بهره برداری توسط کارشناسان خارجی انجام میشد.
معاون توسعه و فناوری صداوسیما خاطرنشان کرد: در دهه چهارم رشد و توسعه در بحث دیجیتال و اف. ام هم انجامیده است. ما قبل از انقلاب تنها دو شبکه تلویزیونی داشتیم و اصلا شبکه استانی نداشتیم که طی این چهل سال، ۳۳ شبکه استانی راه اندازی شد.
وی به تعداد ایستگاههای فرستنده اف. ام اشاره کرد و گفت: تعداد ایستگاههای اف. ام در دهه حاضر به ۶ هزار ایستگاه رسیده است. امروز به پوشش ۹۵ درصد در کشور رسیده ایم؛ در دورترین روستاهای کشور میتوانند از صداوسیما بهره ببرند.
علیدادی با اشاره به پوشش رادیویی ایران، گفت: پوشش رادیویی ایران به ۹۸ درصد در کشور رسیده و حدود ۵۰۰ درصد رشد داشته ایم. پیش از انقلاب شبکه رادیویی استانی وجود نداشت و الان علاوه بر وجود شبکههای رادیویی استانی به موجهای جادهای رسیده ایم.
وی با بیان اینکه تا دو سال آینده به هوشمندسازی کامل دست پیدا میکنیم، ادامه داد: امروز مانتورینگهای ما از چهار نقطه به ۱۷ نقطه رسیده است. تا دو سال آینده هم به هوشمندسازی کامل میرسیم که نیازی به اطلاع مخاطب نباشد و شبکه متوجه قطعی سیگنال هایش میشود.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی خاطرنشان کرد: در دهه سوم انقلاب توانستند ۱۶۵ شبکه رادیویی به صورت ماهوارهای پوشش میدهند که تجهیزات آن کاملا داخلی است. ۲۸۰ شبکه تلویزیونی هم به صورت ماهوارهای پوشش میدهند. یک مجموعهای ایران ست مشترک با عرب ست فعالیت میکند که ۱۳۷ شبکه تلویزیونی و ۱۴۷ شبکه رادیویی دارد.
وی با اشاره به تکنولوژی سیگنال رسانی زمینی، تصریح کرد: سیگنال رسانی زمینی بعد از انقلاب در دهه سوم و چهارم دو سه نسل این کار را جلو بردند و برای اولین بار در انتخابات ۹۰ یک خلاقیت و نوآوری انجام دادیم که به رسانههای معاند بفهمانیم تلقی اشتباهی از انقلاب ما دارند و از طرفی اعتماد مردم هم از بین نرود. آنها میگفتند پخش زنده نداریم و برای اثبات این دروغ بزرگ، ۳۳ تصویر در یک قاب قرار گرفت و تمام شبکههای معاند را غافلگیر کرد که این برای اولین بار قدرت توسعه سیگنال رسانی زمینی را به رخ کشید.
وی افزود: تمامی شبکههای استانی به صورت ملی پخش میکند، چون دسترسی زمینی و ماهوارهای نامحدود دارد. استفاده از زیرساختهای نوین پخش مثل نیوزروم و اتوماسیونها که در داخل و خارج مورد استفاده قرار میگیرد. تعداد رادیو ۳ رادیو ملی قبل انقلاب بوده و الان به ۱۶ شبکه رادیویی رسیده و در تلویزیون ۲ شبکه داشتیم و امروز به ۲۰ شبکه تلویزیونی رسیدیم.
عبدالکریم خیامی مدیر طرح و برنامه و ارزیابی سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه برخی کارشناسان کارکرد تلویزیون را صرفا سرگرم کننده میدانند، گفت: تهاجم رسانهای دنیا علیه جمهوری اسلامی ایران در جهان بینظیر است و اکنون ۱۳۷ شبکه ماهوارهای فارسی زبان علیه نظام فعالیت میکنند که ۴۴ شبکه آن فقط فیلم و سریال میسازند تا مرجعیت صداوسیمای کشورمان را بگیرند.
وی افزود: صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران کماکان توانسته مرجعیت خود را در داخل حفظ کند در حالی که زمانی هفتهای یک سریال پخش میشد، امروز در روز چند سریال از سیما پخش میشود و دو شبکه به طور تخصصی سریال پخش میکنند. به لحاظ محتوایی بی انصافی است که تفاوت محتوایی سریالهای پیش از انقلاب با پس از انقلاب را ندید، به ویژه در حوزه خانواده؛ در حوزههای اختصاصی هم چندین شبکه که مخاطب خاصی دارند، فعالند.
خیامی خاطرنشان کرد: شبکه کودک با ۹۰ درصد مخاطب فاصله چند برابری با دیگر شبکهها دارد، اما به آن اکتفا نشد و شبکه امید هم برای نوجوانان راه اندازی شد. شبکه سه هم که شبکه جوانان است. یعنی مهمترین اقشار جامعه به لحاظ سنی برنامههای خاص خود را دارند.
دکتر طلوعی مدیر مرکز افکار سنجی در ادامه گفت: مخاطبان ما امروز وضعیت صعودی دارند. تمام دستاوردهای صداوسیما از برکتهای انقلاب اسو وبا بیش از انقلاب قابل قیاس نیست.