رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه: ۴ مرکز جدید پژوهشی مشترک در استانهای آذربایجان شرقی، همدان، سمنان و کرمانشاه افتتاح میشود

حجتالاسلام والمسلمین هادی در گفتوگو با میزان، با اشاره به مهمترین اقدامات پژوهشگاه قوه قضاییه در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: پژوهشگاه در راستای اجرای برنامه جامع حکمرانی قضایی با رویکرد حل مسائل دستگاه قضا، اقدامات پژوهشی متنوعی را در سال قبل برنامهریزی و اجرا کرده است.
تمرکز پژوهشگاه بر شش طرح پژوهشی داده محور قرار گرفت
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به اجرای طرحهای پژوهشی داده محور عنوان کرد: بر اساس فصل سوم سند تحول و تعالی قوه قضاییه مبنی بر «ارتقای حکمرانی مبتنی بر داده» و مصوبه شورای داده قوه قضاییه در معاونت اول، تمرکز پژوهشگاه بر شش طرح پژوهشی داده محور قرار گرفت.
عناوین شش طرح پژوهشی داده محور
وی تصریح کرد: عناوین شش طرح پژوهشی داده محور شامل «چگونگی کاهش ورودی پروندهها؛ ارتقای دانش قضایی و اتقان آرا؛ کاهش جمعیت کیفری زندان؛ مجازاتهای سالب حیات؛ نظام مسائل دادگستری کل استانها (اجرای احکام مدنی؛) و محکومیتهای مالی منجر به بازداشت» بودند که با شیوههای میدانی تلاش کردهاند راهبردهای موثری را برای پرچالشترین موضوعات دستگاه قضایی ارائه دهند.
حجتالاسلام والمسلمین هادی عنوان کرد: نتایج بدیع این طرحها که با همکاری مرکز آمار و فناوری اطلاعات، سازمان زندانها و دادگستری کل استانها میسر و تسهیل شد، در خردادماه ۱۴۰۴ رونمایی میشود.
انتشار ۲۰ طرح پژوهشی
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با تاکید بر دیگر اقدامات پژوهشی انجام شده در سال ۱۴۰۳ یادآور شد: نهایی سازی و انتشار ۲۰ طرح پژوهشی، دفاع از ۲۰ طرح پژوهشی سرباز نخبه، نظارت بر ۹ طرح پژوهشی معاونت راهبردی در دادگستری کل استانها و راه اندازی سامانه سبا و بارگذاری دادهها با هدف نظارت علمی و کیفی بر طرحها از جمله این اقدامات بوده است.
برگزاری ۳۲ دوره آموزشی و اجرای کارگاههای تخصصی حقوق کودک
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ارتقای آگاهیهای حقوقی و قضایی گفت: انتشار ۸۳ عنوان کتاب و گزارش پژوهشی؛ چاپ اول ۴مجله تخصصی و برگزاری ۳۲ دوره آموزشی و اجرای کارگاههای تخصصی حقوق کودک از جمله اقدامات پژوهشگاه قوه قضاییه در این راستا بوده است.
انتشار ۴۱ هزار و ۵۵ دادنامه در سامانه ملی آرای قضایی
حجتالاسلام والمسلمین هادی از اجرای چهار جشنواره رای در دیوان عالی کشور، دیوان عدالت اداری، سازمان قضایی نیروهای مسلح و جشنواره ملی رای در شهر مشهد مقدس نیز خبر داد و گفت: انتشار ۴۱ هزار و ۵۵ دادنامه در سامانه ملی آرای قضایی و آماده سازی ۲۰ عنوان کتاب مجموعه آرا از دیگر اقدامات انجام شده در پژوهشگاه قوه قضاییه بوده است.
اجرای رویدادهای مسئله محور
رئیس پژوهشگاه فوه قضاییه با اشاره به اجرای رویدادهای مسئله محور گفت: این رویدادها با عناوین امنیت قضایی و امنیت اقتصادی، هوش مصنوعی در خدمت دستگاه قضا، رمز ارزها و ۴۹ نشست تخصصی حقوقی، قضایی و بین رشتهای نظیر: نقش و وظایف ارکان قوه قضائیه در پیشگیری از جرم، نشستهای صیانت از آزادیهای مشروع در فضای مجازی و سلسله نشستهای حقوق و هنر برگزار شده است.
اظهارنظر کارشناسی و تخصصی در پاسخ به استعلامات حقوقی بخشهای مختلف قوه قضاییه
وی با اشاره به برگزاری جشنواره پژوهشهای قضایی با انتخاب ۹ پژوهشگر برگزیده از میان کارکنان قضایی و اداری سازمانهای تابعه دستگاه قضا گفت: اظهارنظر کارشناسی و تخصصی در پاسخ به استعلامات حقوقی بخشهای مختلف قوه قضاییه و نیز ارائه مشورت تخصصی به استانها در پروندههای کثیرالشاکی، راهاندازی آزمایشگاه حکمرانی قضایی و اجرای طرح تاریخ شفاهی و انتشار تجارب قضات و مسئولان سابق قضایی، تدوین گزارشهای سیاستی و داوری و انتخاب آثار برگزیده در جشنواره کتاب برتر قوه قضاییه از دیگر اقدامات شایان توجه پژوهشگاه در سال گذشته بوده است.
گسترش مناسبات بینالمللی در تعامل با نظامهای قضایی و تبادل تجربه با قضات کشورهای اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین هادی با تاکید بر اهمیت گسترش مناسبات بینالمللی در تعامل با نظامهای قضایی و تبادل تجربه با قضات کشورهای اسلامی گفت: هیئت عراقی قضایی که در سال گذشته به ایران سفر کرده و از بخشها و معاونتهای مختلف دستگاه قضا بازدید کردند به پژوهشگاه قوه قضاییه نیز آمدند و نشست مشترکی با آنها داشتیم.
کنشگری فعال در عرصه بینالمللی
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به اهمیت کنشگری فعال در عرصه بینالمللی گفت: تدوین اصول راهنمای نحوه استناد به منابع حقوق بین الملل توسط قضات ایرانی، انتشار نظر پژوهشگاه در سایت رسمی سازمان ملل متحد و همکاری با کمیته حقوق کودک سازمان ملل در تهیه پیش نویس نظریه عمومی شماره ۲۷ از جمله اقدامات در این راستا بوده است.
افتتاح و انجام مقدمات راه اندازی چهار مرکز جدید پژوهشی مشترک در استانها
حجتالاسلام والمسلمین هادی با تاکید بر اهمیت گسترش تعاملات علمی پژوهشی با دادگستریهای کل، دانشگاهها، حوزههای علمیه و سازمانها و نهادها گفت: افتتاح و انجام مقدمات راه اندازی چهار مرکز جدید پژوهشی مشترک در استانهای آذربایجان شرقی، همدان، سمنان و کرمانشاه؛ همکاری با پایگاه استنادی جهان اسلام و بارگذاری نیازهای پژوهشی در سامانه نان و همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی و اعلام نیازهای پژوهشی در سامانه پژوهشیار دانشگاه آزاد در این راستا صورت گرفت.
رویکرد حل مسائل دستگاه قضا و ارتقای کیفیت حکمرانی قضایی
وی در پایان خاطرنشان کرد: بدین ترتیب پژوهشگاه قوه قضاییه، برنامههای خود را با رویکرد حل مسائل دستگاه قضا، ارتقای کیفیت حکمرانی قضایی و تحقق الگوی نظام قضایی مطلوب در جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته هدف گذاری و دنبال کرده است.
انتهای پیام/