سهم شهرداری تهران از عوارض سوخت صرف هدفمندی یارانهها شد/اصلاح نحوه توزیع سهم مالیات بر ارزش افزوده شهرداریها
به گزارش گروه جامعه زریر نگین تاجی ، انتقادها و درخواستهای شهرداریهای کلانشهرها و شهرها درباره لایحه بودجه ۱۳۹۸ کل کشور را در سه موضوع عنوان و اظهار کرد: نخستین و مهمترین انتقاد ما مربوط به نحوه توزیع سهم مالیات بر ارزش افزوده شهرداریهای کشور از جمله شهرداری تهران است.
سرپرست معاونت مالی و اقتصادی شهرداری تهران، گفت: بر اساس آنچه که روال بوده، سهم شهرداریها را سازمان مالیاتی محاسبه و به حساب شهرداری مربوطه واریز میکرد. اما پیشنهادی که در لایحه بودجه کشور برای سال بعد آمده است، این است که سهم شهرداریها در اختیار شورای برنامه ریزی که زیر نظر استانداریهای هر استان است واریز شود. بر اساس تصمیماتی که در این شورا گرفته میشود، مشخص میشود که این منابع به حساب شهرداریها و برای چه موضوعی واریز شود.
وی تصمیم گیری درباره سهم شهرداریها در شورای برنامه ریزی استان را سبب تضعیف استقلال، بالندگی و جایگاه شورای شهر، شهرداریها و مدیریت شهری دانست و افزود: شهرداری کلانشهرها نسبت به این موضوع معترض هست، چرا که بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور در شهرها زندگی میکنند و بیش از ۷۰ درصد سرمایه گذاری در شهرها رخ میدهد. درواقع امروز شهرها موتور رشد و توسعه اقتصاد محلی و ملی هستند.
لزوم افزایش سهم شهرداری تهران از مالیات بر ارزش افزوده
نگین تاجی دومین انتقاد از لایحه بودجه ۹۸ کشور را مربوط به سهم شهرداری تهران از مالیات بر ارزش افزوده دانست و توضیح داد: بر اساس قانون برنامه ششم، سهم ارزش افزوده برای شهرداریها ۷۰ درصد و دهیاریها ۳۰ درصد است؛ بنابراین برای استان تهران که ۹۶ درصد جمعیتش شهری و فقط ۴ درصد جمعیت روستایی دارد، این نسبت ناعادلانه است.
وی ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان جمعیت روستایی و شهری تقریباً پنجاه-پنجاه است و برای این استان نیز ناعادلانه خواهد بود. بنابراین، این بند هم به ضرر استانی مانند تهران است و هم به ضرر استانی مانند سیستان و بلوچستان.
سرپرست معاونت مالی و اقتصادی شهرداری تهران با تاکید بر لزوم اصلاح نحوه توزیع منابع حاصل از مالیات بر ارزش افزوده، اظهار کرد: با توجه به شرایط تهران، مجلس موافقت کرد که در بودجه امسال ۷۰ درصد سهم شهرهای استان تهران به ۸۸ درصد افزایش یابد و سهم روستاها به ۱۲ درصد برسد که هم اکنون هم در حال اجراست. اما در لایحه بودجه ۹۸ باز هم به برنامه ششم استناد شده و سهم شهرهای استان تهران به ۷۰ برگشته است. به این موضوع اعتراض داریم و از مجلس و دولت اصلاح این بند را خواستاریم.
نگین تاجی انتقاد سوم را مربوط به عوارض سوخت عنوان کرد و گفت: عوارض سوخت تا پارسال هر رقمی بود در اختیار سازمان دهیاریها و شهرداریها زیر نظر وزارت کشور قرار میگرفت. پس از آن هم بین همه شهرها و روستاها تقسیم و سهمی هم به شهرداری تهران داده میشد. امسال نیز برای دومین بار، این عوارض به هدفمندی یارانهها اختصاص داده شده است.
وی توضیح داد: این موضوع سبب شده آسیب بسیار جدی به شهرهای به خصوص کوچک و دهیاریها میشود. امیدواریم آن را مجلس اصلاح کند.
سرپرست معاونت مالی و اقتصاد شهری با اشاره به تلاشهای مسئولان شهرداری تهران درباره اصلاح برخی بندهای لایحه بودجه کشور گفت: ما در کمیسیونهای مجلس رفت و آمد داریم و اطلاعات و آمار را در اختیار نمایندگان محترم قرار دادیم و امیدورام به این سه مورد توجه بیشتری شود، در غیر این صورت، استقلال شهرداریها زیر سوال رفته و عملاً شهرداریها به زیر مجموعه دولت تبدیل میشوند.
انتهای پیام /