آیین اختتامیه بیست و دومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس برگزار شد

آیین اختتامیه بیست و دومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس و مقاومت صبح امروز سهشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ در محل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم و پس از قرائت پیام سرلشکر باقری توسط سردار امینیان، رئیس سازمان ادبیات و دفاع مقدس، سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس جریانسازی برای توسعه فرهنگ دفاع مقدس به واسطه مطالعه کتاب را مورد تاکید قرار داده افزود: کیفیسازی در کنار کمیسازی برای نگارش کتاب باید در نظر گرفته شود و در دستور کار قرار گیرد در عین حال فرهنگ عمومی و جامعه را باید با برنامههای مدون و مشخص به مطالعه دعوت کنیم، تا احیا کننده یاد شهدا باشیم.
وی گفت: کتابها باید کم حجم و در قطع پالتویی نوشته شود تا به راحتی در اختیار مردم قرار داده شده و در عین حال داستانوار باشد که بتواند جامعه جوان را تحت تاثیر قرار داده و جذب کند. توجه به اینکه چه گروه سنی را مخاطب خود قرار میدهیم نکته مهمی است، همانگونه که مقام معظم رهبری نیز تاکید داشتند باید اثربخشی و اثرسنجی را در کنار هم در پیش بگیریم.
وی تشویق جامعه نوقلم را نکته مهم دیگری خواند و تاکید کرد، در هنگام نگارش کتابهای مقدس باید کاربردیتر عمل کنیم و کتاب را با توجه به تنوع و استانداردها با زبانهای گروههای سنی مختلف به رشته تحریر در بیاوریم.
باید به تعداد شهدای دفاع مقدس کتاب داشته باشیم
در ادامه حسین علایی، حسین علایی یکی فرماندهان جنگ تحمیلی و نویسنده حوزه ادبیات دفاع مقدس ضمن اشاره به اهمیت ثبت خاطرات و وقایع دفاع مقدس گفت: خداوند متعال کتاب قرآن را به عنوان معجزه و به واسطه پیامبر اکرم (ص) به بشر هدیه کرده است پس کتاب باید خوانده و درک شود.
وی با بیان اینکه کتابی ارزشمند است که مخاطبان حاضر باشند به خاطر آن پول پرداخت کنند و آن را به دست بیاورند گفت: متاسفانه شرایط به نحوی شده است که کتابها به جای خوانده شدن در کتابخانهها جامیگیرند و خوانده نمیشوند. کتابهای دفاع مقدس، باید به زبانهای مختلف ترجمه و در عرصه بینالملل راه پیدا کنند.
علایی اشارهای به افزایش تعداد کتابهای ترجمه شده داشت و تاکید کرد: متاسفانه ۷۰ درصد کتابهایی که در بازار وجود دارد ترجمه شده هستند و این سوال را در ذهن ایجاد میکند که چرا از کتابهای دفاع مقدس که ترجمه نشدهاند و در بازارهای بین المللی حضور ندارند.
فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت: حدود ۲۳۰ هزار شهید داریم که نیاز است به تعداد همین شهدا کتاب داشته باشیم، زیرا هدف و مکتب شهدا یکی بوده، اما با کمی دقت میتوانیم ببینیم که رویکرد و سبک زندگیهایی متفاوتی داشتند که باید این به جامعه امروز معرفی شود.
جریانسازی به واسطه کتابهای دفاع مقدس ارزشهای ارزنده را مطرح میکند
حمیدرضا حاجی بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه آیین اختتامیه بیست و دومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس گفت: قرآن کتابی کامل و هدایتگری ارزشمند است که خداوند آن را به واسطه جبرئیل بر پیامبر اسلام (ص) ارسال کرد تا انسان را هدایت کند، این کتاب به قدری نفیس و با هنرنمایی انسان را هدایت کرده که خود خداوند هم به آن اشاره کرده است. نویسندگان بزرگی مانند علامه طباطبایی داشتهایم که با تمام توان به تفسیر کتاب خدا همت گماشتهاند ولی هنوز نتوانستند همه ابعاد قرآن را مورد پرداخت قرار داده و آن را معرفی کنند.
وی جریانسازی به واسطه کتاب را مورد تاکید قرار داد و افزود: جریانسازی به واسطه کتابهای دفاع مقدس ارزشهای ارزنده را مطرح میکند و برای گسترش این رویکرد نیاز است رقابتی عادلانه که تحت حمایت باشد نویسندگان را تحت پوشش قرار دهد.
کتاب دفاع مقدس جهلزدایی را در دستور کار قرار داده است
در ادامه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بیان کرد: کتاب دفاع مقدس کارکردهای مختلفی دارد و سه واژه جهل جهالت و جاهلیت را به شیوه خاص تحت پوشش قرار میدهد. کارکرد کتاب در مقابل جهل به معنی دانایی است و در درجه دوم کتاب در مقابل جهالت، افراد را به سمت حکمت و تبدیل آنان به فرزانگی هدایت میکند. کارکرد سوم نیز یعنی کتاب در مقابل جاهلیت به معنی تغییر زیست بوم است. مدیرانی که کتاب بخوانند و با کتاب آشنا باشد قطعاً در ارائه راه کاریها موفقتر خواهند بود. باید توجه داشت که کتاب انسان را موجودی حقیقتگرا تبدیل میکند.
صالحی کارکردهای ادبیات دفاع مقدس را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: تاریخ زرین کشور ما بر ۴ نقطه برجسته انسجام و همبستگی ملی، اقتدار ملی، رشد فضائل انسانی و سلوک معنوی و عرفانی تاکید دارد که باید به آن توجه کرد. کتاب دفاع مقدس کارکردی ویژه دارد یعنی جهل زدایی را در دستور کار قرار داده و آن را به اجرا میگذارد، بدین معنا که عبور از جاهلیت زیست بوم جمعی و فردی را فراهم میکند و بر مبنای تکثر و منفعت جمعی حرکت میکند.
بررسی دو هزار و ۲۰۰ عنوان کتاب توسط دبیرخانه
در خاتمه کامور بخشایش نماینده هیئت داوران بیانیه بیست و دومین اختتامیه انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس را قرائت و گفت: در این دوره بیش از ۲۲۰۰ عنوان کتاب در دبیرخانه با مساعدت حدود ۱۰۰ نفر از کارشناسان استادان و صاحب نظران مجرب بررسی و آثار در ۱۵ گروه داوری تخصصی اصلی و پنج گروه جانبی یعنی ترجمه کتاب صوتی ویرایش مدیریت هنری خادمان نشر و ترویج کتاب تقسیم بندی و سپس مورد داوری و ارزیابی دقیق و منصفانه قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه نتایج به صورت آماری در ۸۲ عنوان شامل اثر، نویسنده و مجموعههای فعال اعلام میشود گفت: در این دوره به لحاظ تکریم تقدیر و تجلیل تعداد بیشتری از آثار و عناوین اعلام میشود، زیرا به لحاظ نزدیک بودن امتیازها در مراحل پایانی چنین تدبیر شد که گستره انتخابها افزایش یافته و تمامی آثاری که به مرحله نهایی راه پیدا کردهاند مورد تجلیل قرار بگیرند.
انتهای پیام/