رژیم صهیونیستی ناقض حقوق زنان باردار در غزه
![رژیم صهیونیستی ناقض حقوق زنان باردار در غزه رژیم صهیونیستی ناقض حقوق زنان باردار در غزه](/files/fa/news/1403/11/10/626068_803.jpg)
دیدهبان حقوق بشر در گزارشی که بهتازگی منتشر شده، اعلام کرد که محاصره غزه و حملههای رژیم صهیونیستی به مراکز بهداشتی این باریکه، خطر جدی و گاه تهدیدکننده زندگی را برای زنان در دوران بارداری و زایمان و پس از آن ایجاد کرده است.
گزارش ۵۰ صفحهای این سازمان حقوق بشری نشان میدهد که محاصره اعمالشده رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، محدودیتهای شدید برای ورود کمکهای بشردوستانه و حمله به مراکز درمانی و کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی بهطور مستقیم به زنان در دوران بارداری، زایمان و دوران پس از زایمان آسیب رسانده است.
زنان باردار و نوزادان غزه در معرض خطر
براساس این گزارش، رژیم صهیونیستی حق برخورداری از بالاترین استانداردهای سلامت و سایر حقوق زنان باردار و دختران، ازجمله حق مراقبت بهداشتی محترمانه در طول بارداری، زایمان، و پس از زایمان و همچنین حق مراقبت از نوزاد را نقض کرده است.
بلکیس ویل، مدیر بحران، درگیری و تسلیحات در دیدهبان حقوق بشر، گفت: زنان و دختران از زمان آغاز جنگ در غزه بدون مراقبتهای بهداشتی اولیه، بهداشت، آب و غذا ماندهاند؛ آنها و نوزادانشان در معرض خطر دائمی مرگ قابل پیشگیری هستند.
این گزارش براساس مصاحبه با ۱۷ نفر از ژوئن تا دسامبر ۲۰۲۴ (خرداد تا دی ۱۴۰۳) تهیه شده است؛ ازجمله این افراد ۸ زن باردار فلسطینی، کارکنان بخش پزشکی غزه، و پزشکان بینالمللی بودند که با سازمانهای بشردوستانه بینالمللی و تیمهای عملیاتی آژانسها در غزه کار میکردند.
بحران در مراکز درمانی غزه
براساس گزارشها در ژانویه ۲۰۲۵ (دی/بهمن ۱۴۰۳)، مراقبتهای اضطراری زنان و زایمان و نوزادان تنها در ۷ بیمارستان از ۱۸ بیمارستان نیمهفعال در سراسر غزه، ۴ بیمارستان از ۱۱ بیمارستان صحرایی و یک مرکز بهداشتی اجتماعی در دسترس است. این درحالی است که این میزان برای پیش از جنگ غزه ۲۰ بیمارستان و سایر مراکز بهداشتی بود.
کیفیت مراقبتهای بهداشتی که تعداد معدودی از مراکز درمانی و ارائهدهندگان خدمات در غزه قادر به ارائه هستند، درپی حملههای رژیم صهیونیستی بسیار کاهش یافته است. زنان در عرض چند ساعت پس از زایمان مجبور به ترک از بیمارستانهای پرجمعیت شدهاند تا ظرفیت برای بیماران دیگر که بسیاری از آنها قربانیان جنگ هستند، خالی شود.
همه مراکز درمانی در غزه در شرایط غیربهداشتی و شلوغ کار کردهاند و با کمبود جدی کالاهای بهداشتی ضروری ازجمله دارو و واکسن مواجه هستند.
اقدامهای رژیم صهیونیستی علیه آنروا
۲ لایحه تصویبشده کنست رژیم صهیونیستی در ماه اکتبر (مهر/آبان)، که در ژانویه ۲۰۲۵ (دی/بهمن) اجرایی شد، تهدیدی برای تشدید آسیب به سلامت مادر و نوزاد است. این قوانین جدید، آنروا را از فعالیت در اراضی اشغالی و قدس شرقی اشغالی منع میکند و این رژیم را از تعامل با آنروا منع میکند؛ این موضوع ارسال کمک به کرانه باختری یا غزه و یا دریافت مجوز یا ویزا برای کارکنان آنروا را غیرممکن میکند.
- بیشتر بخوانید:
- هشدار سازمانهای بینالمللی درباره وضعیت فلسطینیان در غزه
- طرح ترامپ برای غزه؛ ناقض حق تعیین سرنوشت فلسطینیها
آنروا آب، غذا، سرپناه و سایر خدمات حیاتی را برای صدها هزار فلسطینی در غزه ازجمله زنان باردار، مادران شیرده و کودکان تازه متولدشده فراهم میکند.
تهاجم نظامی رژیم صهیونیستی به آوارگی اجباری و چندباره بیش از ۹۰ درصد از جمعیت غزه (۱.۹ میلیون فلسطینی) منجر شده است. در بیشتر موارد اطلاعرسانی به زنان در جایی که میتوانند با خیال راحت به خدمات بهداشتی دسترسی داشته باشند غیرممکن بوده و دسترسی به موقع به خدمات معدود در دسترس برای زنان دشوار بوده است. زنان و نوزادان تقریبا هیچ دسترسی به مراقبتهای بهداشتی پس از زایمان نداشتهاند.
افزایش ۳۰۰ درصدی سقط شدن جنین
اطلاعات کمی درمورد میزان بقای نوزادان یا تعداد زنانی که در دوران بارداری، هنگام زایمان یا پس از زایمان دچار عوارض شدید یا مرگ میشوند، در دسترس است. با این حال کارشناسان بهداشت زایمان در ماه جولای (تیر/مرداد) گزارش کردند که میزان سقط جنین در غزه از زمان آغاز حملههای رژیم صهیونیستی تا ۳۰۰ درصد افزایش یافته است.
یونیسف گزارش کرد که از ۲۶ دسامبر ۲۰۲۴ (۶ دی ۱۴۰۳)، ۸ کودک و نوزاد براثر هیپوترمی (کاهش شدید دمای بدن) بهدلیل کمبود سرپناه همزمان با هوای سرد زمستانی جان خود را از دست دادهاند.
یک پزشک فعال در یک بیمارستان زایشگاهی در رفح گفت که آنها با تعداد کمی انکوباتور و تعداد زیادی نوزاد نارس مواجه هستند. او اظهار کرد: ما باید ۴ یا ۵ نوزاد را در یک انکوباتور قرار دهیم بیشتر آنها زنده نمیمانند.
محاصره اعمالشده رژیم صهیونیستی علیه غزه و استفاده از گرسنگی بهعنوان یک روش جنگی باعث ناامنی شدید غذایی برای بیشتر مردم غزه شده است. زنان باردار برای حفظ تغذیه خوب و رژیم غذایی سالم که برای سلامتی خود و رشد جنین حیاتی است، با موانع زیادی روبهرو هستند.
آسیبپذیری زنان باردار در غزه
دیدهبان حقوق بشر تایید کرد که رژیم صهیونیستی همچنین به عمد فلسطینیان را از دسترسی به آب محروم کرده که این جنایت علیه بشریت و یک اقدام نسلکشی است. بسیاری از زنان باردار گزارش کردهاند که آب بدن خود را از دست دادهاند.
بسیاری از شرایط سلامتی ازجمله کمخونی، اکلامپسی، خونریزی، و سپتیسمی، که همگی بدون درمان پزشکی مناسب میتوانند کشنده باشند، ممکن است براثر چنین محرومیتی ایجاد یا بهطور قابل توجهی بدتر شوند.
زنان باردار در غزه تقریبا هیچ فرصتی برای خروج از این باریکه ندارند؛ این درحالی است که براساس قوانین بینالمللی و حقوق بشر، همه غیرنظامیان حق دارند از منطقه درگیری خارج شوند.
رژیم صهیونیستی براساس قوانین بینالمللی بشردوستانه، بهعنوان طرف اشغالگر غزه، موظف است اطمینان حاصل کند که مردم غیرنظامی مواد غذایی، آب و تجهیزات پزشکی را دریافت میکنند. براساس این قانون، مقامهای صهیونیست موظفند اجازه عبور رایگان همه محمولههای پزشکی و بیمارستانی و مواد غذایی ضروری، پوشاک و لوازم پزشکی را که برای کودکان زیر ۱۵ سال، مادران باردار و موارد زایمان درنظر گرفته شده است، بدهند.
انتهای پیام/