تفاهم نامه همکاری میان پژوهشکده حج وزیارت و دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
به گزارش گروه جامعه ، تفاهمنامه همکاریهای علمی و پژوهشی میان پژوهشکده حج وزیارت و دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با هدف ایجاد و گسترش هم فکری و همکاریهای علمی و پژوهشی دوجانبه و ارتقاء سطح تعاملات علمی، خدمات مشاورهای و بهره گیری بهینه از امکانات موجود درجهت اهداف مشترک، امروز در مراسمی با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی امضا شد.
دراین مراسم که حجت الاسلام والمسلمین سید جواد مظلومی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری و عباس قنبری باغستان مسئول اموربین الملل دانشکده علوم اجتماعی نیز شرکت داشتند سید مهدی اعتمادی فر رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و ضیایی رئیس پژوهشکده حج وزیارت تفاهم نامه همکاریهای علمی و پژوهشی میان دو طرف را در تهران امضا کردند.
در این تفاهم نامه با اشاره به زمینههای همکاری میان پژوهشکده حج وزیارت و دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، برلزوم معرفی اولویتهای پژوهشی به یکدیگر در موضوعات مرتبط با فعالیت این دو مرکز و همکاری درانجام مشترک آنها ومشارکت در تامین محتوای نشریات علمی پژوهشی، ترویجی و تبلیغی تاکید شده است.
همچنین مقررشد دوطرف همکاری و مشارکت درتالیف و ترجمه متون و منابع مورد نیاز و انتشارآن درسطح داخلی و بین المللی وبهره مندی متقابل در زمینه تبادل اطلاعات علمی – پژوهشی داشته باشند.
همکاری دربرگزاری نشستهای علمی تخصصی، سمینارها وکرسیهای علمی، همکاری دربرگزاری گردهماییهای علمی داخلی و بین المللی، انجام داوری، ارزیابی ونظارت بر طرحهای پژوهشی، بررسی نتایج عناوین ومحتوای پژوهشها وهمکاری و تبادل تجربیات در زمینه توسعه دانشهای اینترنتی و دیجیتالی مورد نیاز دو مرکز از دیگر محورهای این تفاهم نامه است.
دو طرف دراین تفاهم نامه همچنین خواستار برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی مورد نیاز، هدایت و حمایت از پایان نامههای تحصیلی درمقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در راستای نیازهای مشترک و استفاده متقابل از کتابخانهها و مراکز اسناد یکدیگر شده اند.
دراین مراسم حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در سخنانی با اشاره به اینکه پروژههای تعریف شده در این تفاهم نامه همگی مهم است، اظهار داشت: پژوهشکده حج و زیارت آمادگی دارد مقالات اساتید دانشگاه را درحوزههای مرتبط با فعالیتهای این پژوهشکده در نشریات و مجلات علمی پژوهشی خود به چاپ برساند.
نماینده، ولی فقیه درامورحج و زیارت خواستار همکاری دو طرف در پژوهشهای دانشگاهی با موضوع حج گزاری درکشورهای اسلامی شد و بر لزوم بررسی پیامهای امام امت (قدس سره) و مقام معظم رهبری برای بهره برداری هرچه بهترازحج و تبدیل آن به یک برنامه عملیاتی تاکید کرد.
وی با اشاره به ضریب هوشی بالای ایرانیان تصریح کرد: زمینه رشد درکشور بسیار بالاست و با مدیریت درست میتوان تحول جدی در بخشهای مختلف ایجاد کرد.
در این مراسم روسای پژوهشکده حج وزیارت و دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز با اشاره به اینکه ظرفیتهای خوبی برای همکاری و تعامل علمی و پژوهشی بین دو طرف وجود دارد، تصریح کردند: آمادگی دارند گروههای تحقیقاتی را فعال و پروژههای مشترک را با اولویت بندی درحوزه دین تعریف کنند.