دادستان دادگاه لاهه درخواست تجدید نظر درباره بازداشت نتانیاهو را رد کرد
کریم خان، دادستان ارشد دیوان بینالمللی کیفری (ICC)، از قاضیهای این دیوان خواسته تا اعتراضهای رژیم صهیونیستی را به تحقیقات جاری در مورد جنگ این رژیم در غزه رد کنند.
دیوان بینالمللی کیفری در ماه نوامبر ۲۰۲۴ (آبان/آذر) حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابقش را به دلیل ارتکاب جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت صادر کرد.
خان با متهم کردن سران صهیونیست به جنایت علیه بشریت (مرتبط با جنگ غزه) پاسخ رسمی خود را به درخواست رژیم صهیونیستی برای تجدیدنظر درمورد صلاحیت دادگاه ارائه کرد.
نتانیاهو که در اراضی اشغالی نیز با اتهامهای فساد مواجه است، حکم بازداشت را «روز سیاهی در تاریخ» نامید و مدعی شد که با این اتهامها مخالفت کند.
رژیم صهیونیستی به کل تحقیقات اعتراض کرده است؛ البته اشخاص نمیتوانند بهطور مستقیم حکم بازداشت را به چالش بکشند. رژیم صهیونیستی در دسامبر (آذر/دی) مدعی شد که باید به آن اجازه داده شود که اتهامها علیه سران خود را بهطور داخلی بررسی کند؛ این رژیم همچنین تاکید کرد که ادامه تحقیقات حاکمیت آن را نقض میکند.
دیوان بینالمللی کیفری که در سال ۲۰۰۲ تاسیس شد، دادگاه دائمی برای تعقیب افراد مسئول جنایتهای جنگی، جنایتهای علیه بشریت، نسلکشی و تجاوز است. ۱۲۵ کشور عضو دیوان شامل فلسطین، اوکراین، کانادا و اتحادیه اروپا هستند، اما آمریکا علاوه بر رژیم صهیونیستی صلاحیت آن را نمیپذیرند.
خان در پاسخ ۵۵ صفحهای خود تاکید کرد که اساسنامه رم، که دیوان بینالمللی کیفری تحت آن تاسیس شد، به دادگاه این اختیار را میدهد که جرایم ارتکابی در قلمرو کشورهای عضو را بدون در نظر گرفتن اینکه مجرمان از کجا هستند، تحت تعقیب قرار دهد.
- بیشتر بخوانید:
- بازی لهستان در زمین رژیم صهیونیستی و نقض حکم دادگاه لاهه
- تلاش آمریکا برای محافظت از جنایتکاران جنگی
انتظار میرود در ماههای آینده تصمیم داوران صادر شود.
دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) نیز در ژانویه ۲۰۲۴ (دی/بهمن) حکم داد که رژیم صهیونیستی باید تمام اقدامهایی را که در اختیار دارد برای جلوگیری از نسلکشی در غزه اتخاذ کند. با این حال، رژیم صهیونیستی حکم دادگاه را نادیده گرفته است.
کوبا اکنون بهطور رسمی اعلام کرده که قصد دارد به پرونده آفریقای جنوبی علیه رزیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری بپیوندد. کوبا چهاردهمین کشوری است که به این پرونده پیوسته است.
آفریقای جنوبی در دسامبر ۲۰۲۳ (آذر/دی ۱۴۰۲) با متهم کردن رژیم صهیونیستی به نقض کنوانسیون نسلکشی در رفتار با فلسطینیان در غزه، اقدامهای قانونی را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرد.
تلاشهای رژیم صهیونیستی برای نادیده گرفته شدن حکم دادگاه لاهه درحالی ادامه دارد که بسیاری از کشورها اعلام کردهاند که نتانیاهو و گالانت را در صورت ورود به کشورهایشان بازداشت خواهند کرد.
البته لهستان بهتازگی در موضعی ضد حکم دادگاه، در تلاش است تا در صورت ورود نتانیاهو به این کشور، او را بازداشت نکند. این موضوع به معنای نادیده گرفتن حکم دادگاه است.
آندری دودا، رئیسجمهور لهستان بهتازگی در نامهای به دونالد تاسک، نخستوزیر این کشور، از وی خواست تا تضمین دهد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در صورتی که این ماه برای شرکت در مراسمی در شهر آشویتس به لهستان سفر کند، تحت حکم دیوان بینالمللی کیفری (ICC) بازداشت نخواهد شد.
انتهای پیام/