۴۶ درصد پروندههای ارجاعی به شورای حل اختلاف شهرستان دلفان منجر به سازش میشود/ رشد ۱۰۰ درصدی آمار مصالحه در شهرستان
فریدون کوشکی در همایش ستاد صبر، داوران و میانجیگران شهرستان دلفان، اظهار کرد: یکی از مسئولیتهای دستگاه قضا، حل و فصل اختلافات بین مردم است که این موضوع توسط محاکم قضایی در دادگاهها و دادسراها و مرجع انتظامی با همکاری شوراهای حل اختلاف، ستاد صبر و صلح یاران و اخیراً نیز نهاد داوری و میانجیگری در حال اجرایی شدن است.
وی با تأکید بر اینکه شورای حل اختلاف کشور طبق قانون جدید از ظرفیت بالایی برخوردار است، گفت: میزان سازش پروندههای ارجاع شده به شوراهای حل اختلاف شهرستان در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳ برابر ۴۶ درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است.
رئیس دادگستری شهرستان دلفان عنوان کرد: ایجاد صلح و سازش امری خیراندیشانه و مقدس است چرا که حل و فصل اختلاف و رفع گرفتاریهای مردم (مثل تلاش در جهت برچیدن رویه غلط وارد کردن خسارت به اموال دیگران و کوچ اجباری در نزاع ها)، باعث ایجاد الفت و دوستی و گسترش فرهنگ بخشش و گذشت در جامعه میشود و در جایی که با نفوذ کلام بزرگان، مصالحه رخ دهد از تبعات و اثرات منفی بعدی نیز جلوگیری خواهد شد؛ لذا جا دارد از تلاشهای مجاهدانه همه عزیزان خیراندیش در شعب شورا و صلح یاران تقدیر و تشکر کنم.
سازش ۶۰ درصد پروندههای ارجاعی به نهاد تازه تاسیس میانجیگری شهرستان دلفان
وی اضافه کرد: آمار ورودی پروندهها حوزه قضایی شهرستان حدود ۴۶ هزار پرونده است که رسیدگی به این حجم از پرونده نیاز به ورود جدیتر دادگاههای صلح، شوراهای حل اختلاف، صلحیاران و نهادهای تازه تاسیس داورای و میانجیگری در عرصه حل و فصل دعاوی را دارد؛ و در این زمینه نهاد میانجیگری با سازش ۶۰ درصدی پروندههای ارجاعی شروع درخشانی داشته است.
دادستان دلفان: آنچه در حوزه صلح و سازش حائز اهمیت است حضور معنوی افراد و نفوذ کلام آنهاست
در ادامه یونس آزادپور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دلفان ضمن تمجید از اعضای شوراهای حل اختلاف، صلحیاران، ریشسفیدان و متنفذین مصلح، اظهار کرد: آنچه در حوزه صلح و سازش و ایجاد مصالحه بین مردم حائز اهمیت است حضور معنوی خود افراد و نفوذ کلام آنهاست؛ بنابراین مردم به بزرگان نیکاندیش که به دنبال گسترش مودت و برادری در جامعه هستند اعتماد میکنند و استفاده از ظرفیت مردم بر مردم و بدون بار شدن هزینه بر بیتالمال و حل شدن مسائل و مشکلات شهرستان به صورت ریشهای را توسط خیراندیشان در پی خواهد داشت.
صلح از منظر فقهی حقوقی امالعقود بوده و هر عقدی را میتوان در قالب صلح مطرح کرد
آزادپور با تاکید بر اهمیت صلح و سازش، بیان کرد: صلح از منظر فقهی حقوقی امالعقود بوده و هر عقدی را میتوان در قالب صلح مطرح کرد. وقتی در محاکم قضایی پروندهای منجر به صدور رأی میشود، درست است که خصومت فسخ خواهد شد، اما واقعیت این است که نتیجهای که از حکم منجر به سازش و صلح در شوراهای حل اختلاف صادر میشود به امنیت و ثبات و صلح پایدار منجر میشود و در واقع عدالت تنبیهی جای خود را به عدالت ترمیمی میدهد.
مبارزه با کشت گیاهان ممنوعه یک وظیفه ملی است
وی در ادامه و در رابطه با مبارزه با کشت گیاهان ممنوعه، تصریح کرد: مبارزه با این پدیده شوم یک وظیفه ملی است و باید از تمام ظرفیت شهرستان در راستای مبارزه با کشت گیاهان ممنوعه استفاده شود. در این راستا متنفذین، بزرگان و ریشسفیدان شهرستان باید در مناطق مورد نفوذ فرهنگی خود دلسوزانه ورود پیدا کرده و در راستای روشنگری و مبارزه با کشت خشخاش و گیاهان ممنوعه مردم را از پیامدهای ناگوار این پدیده خانمانسوز آگاه کنند.
انتهای پیام/