اقلیتها و سیاهپوستان قربانی خشونت و نژادپرستی نهادینه در ساختار پلیس آمریکا
خشونت پلیس در آمریکا و استفاده بیش از حد و معمولا غیرقانونی از زور علیه غیرنظامیان در این کشور در سالهای اخیر عناوین خبری متعددی را به خود اختصاص داده است.
خشونت پلیس آمریکا انواع مختلف از حمله و ضربوجرح تا شکنجه و قتل را میتواند دربربگیرد.
برخی از تعاریف گستردهتر از خشونت پلیس، آزار و اذیت (از جمله بازداشت بیدلیل)، ارعاب، و آزار کلامی، و سایر اشکال بدرفتاری را دربرمیگیرد.
آمریکاییها از هر نژاد، قومیت، سن، طبقه اجتماعی و جنسیت مورد خشونت پلیس آمریکا قرار گرفتهاند.
مشکل حلنشده پلیس آمریکا
تقریبا ۵۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ برخورد با پلیس را در آمریکا گزارش کردند که نشاندهنده کمترین تعداد برخورد پلیس با مردم از سال ۲۰۰۸ است. اما صرفا به این دلیل که تعداد بسیار زیاد برخوردها با پلیس در مقایسه با دهههای گذشته کمتر بوده، به این معنا نیست که مشکلهای نظاممند پلیس آمریکا حل شده است.
تازهترین گزارش از مجموعه برخوردها با افسران پلیس که ازسوی اداره آمار دادگستری آمریکا منتشرشده، نشان میدهد که تفاوتهای نژادی در برخوردها با پلیس، سوءرفتار و استفاده از زور همچنان فراگیر باقی مانده است.
تازهترین دادهها نشان میدهد که سیاهپوستان با وجود نرخهای نسبتا مشابه برخورد با پلیس آمریکا، همچنان با نرخهای بالاتری از اقدامهای اجرایی، سوءرفتار پلیس و استفاده از زور مواجه بودند.
دادههای جدید همچنین سطوح بالایی را از برخوردهای خشونتبار پلیس آمریکا و استفاده از زور علیه بزرگسالان و نرخ رو به رشد استفاده از زور علیه زنان را نشان میدهد.
در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰، سفیدپوستان فقیر و طبقه کارگر نسبت به پلیس آمریکا با رفتار تبعیضآمیز در شهرهای شمالی ابراز ناامیدی میکردند. تقریبا در همان زمان، مهاجران از جنوب و شرق اروپا نیز از خشونت پلیس این کشور علیه جوامع خود شکایت میکردند.
بسیاری از ادارههای پلیس شهری در دهه ۱۹۲۰، بهویژه در شهرهای بزرگ مانند نیویورک و شیکاگو، از تاکتیکهای غیرقانونی علیه اعضای جوامع ایتالیایی-مهاجر در آنچه تلاش برای سرکوب جرایم سازمانیافته خوانده میشد، استفاده میکردند.
- بیشتر بخوانید:
- شلیک مرگبار پلیس آمریکا به یک شهروند در پنسیلوانیا
- صدها تیراندازی و هزاران قربانی در آمریکا طی سال ۲۰۲۴
افسران اداره پلیس لسآنجلس در سال ۱۹۴۳ در حملههای نظامیان آمریکایی به آمریکاییهای مکزیکیتبار در جریان ناآرامیهای موسوم به Zoot Suit همدست بودند، که نشاندهنده تاریخچه خصومت پلیس با لاتینتبارها بود؛ و پس از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ (۲۰ شهریور ۱۳۸۰)، مسلمانان آمریکایی شروع به ابراز شکایت از خشونت پلیس، از جمله آزار و اذیت و توهین نژادی کردند.
سیاهپوستان و بیشترین مواجهه با خشونت پلیس
باوجود تنوع گروههایی که در آمریکا مورد خشونت پلیس قرار گرفتهاند، بیشتر قربانیان آمریکاییهای آفریقاییتبار بودهاند. براساس برآورد بیشتر کارشناسان، عامل کلیدی توضیحدهنده سهم بالای سیاهپوستان در میان قربانیان خشونت پلیس، نژادپرستی ضد سیاهپوستان در میان اعضای عمدتا سفیدپوست ادارههای پلیس است.
گمان میرود که تعصبهای مشابهی در خشونت پلیس علیه سایر گروههای تحت ستم یا به حاشیه راندهشده از نظر تاریخی نقش داشته باشد.
در حالی که تصور میشود نژادپرستی عامل اصلی خشونت پلیس علیه آمریکاییهای آفریقاییتبار و سایر گروههای قومی است، اما این تنها دلیل نیست. عوامل دیگر مربوط به فرهنگ نهادی منحصربهفرد ادارههای پلیس آمریکا است که بر همبستگی گروهی، وفاداری، و رویکرد نشان دادن قدرت به هر چالشی که در برابر اقتدار یک افسر احساس میشود، تاکید میکند. برای افسران تازهکار، پذیرش، موفقیت و ارتقاء شغلی در داخل ادارههای پلیس بستگی به اتخاذ نگرشها، ارزشها، و شیوههای گروه دارد، که در طول تاریخ با نژادپرستی ضد سیاهپوستان آمیخته شده است.
براساس گزارشها، احتمال بیشتری وجود دارد که افراد رنگینپوست و بهویژه سیاهپوستان برخورد با پلیس را، ازجمله بازرسیهای خیابانی و بارداشتها، تجربه کنند.
براساس آمارها، ۴۵ درصد از سیاهپوستان و لاتینتبارهایی که هر گونه مواجهای با پلیس آمریکا داشتند، در مقایسه با ۴۰ درصد یا کمتر از سفیدپوستان با برخورد ازسوی افسران پلیس مواجه شدهاند.
سیاهپوستان در آمریکا نه تنها بهطور نامتناسبی با بازرسی خیابانی و بازداشت مواجه هستند، بلکه احتمالا در هنگام توقف در خیابانها و بازرسیهای خیابانی، اقدامهای اجرایی پلیس این کشور را نیز تجربه کرده و با رفتار نادرست پلیس و استفاده از زور مواجه شدهاند.
انتهای پیام/