کارزار تخریب شهرها و محلههای غزه ازسوی رژیم صهیونیستی
تخریب کل شهرها و محلههای فلسطینی در نوار غزه ازسوی ارتش رزیم صهیونیستی، جلوهای آشکار از نسلکشی است که این رژیم در ۱۴ ماه گذشته در غزه مرتکب شده است.
این جنایت تنها به شهادت دهها هزار فلسطینی یا از بین بردن تدریجی عناصر اساسی بقای ۲ میلیون نفر محدود نشده است؛ این جنایت تا نابودی کامل شهرهای فلسطین گسترش یافته و بافت معماری و تمدن آنها را از بین برده است.
محو هویت ملی و فرهنگی فلسطین؛ هدف رژیم صهیونیستی
هدف این تخریب نظاممند محو هویت ملی و فرهنگی فلسطین، تحمیل جابهجایی اجباری دائمی، جلوگیری از بازگشت، از بین بردن جوامع و از بین بردن حافظه جمعی آنهاست. این تلاشی عمدی برای از بین بردن وجود فیزیکی و انسانی آنها و در عین حال تخریب گذشته، حال و آینده آنهاست.
اطلاعات مستندشده ازسوی سازمان حقوق بشری اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور)، همراه با اظهارات خانوادههایی که به اجبار از شمال غزه آواره شدهاند، نشان میدهد که ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی از زمان سومین حمله زمینی خود به شمال نوار غزه که از ۵ اکتبر ۲۰۲۴ (۱۴ مهر) آغاز شد، سیاست محو و نابودی همهجانبه را دنبال کرده است.
روشهای بهکار گرفتهشده شامل تخریب با استفاده از رباتها و بشکههای انفجاری، بمباران هوایی با مهمات مخرب، کاشت مواد منفجره برای تخریب از راه دور، و استفاده از بولدوزر ماشینآلات نظامی رژیم صهیونیستی است.
یورو-مد مانیتور ویدیوها و تصاویر منتشرشده ازسوی نظامیان صهیونیست و سکوهای رسانهای را با دقت بررسی کرده است. تصاویر هوایی گسترده مقیاس ویرانی واردشده بر شمال نوار غزه را تایید میکند.
بهعنوان نمونه اردوگاه جبالیا بهطور کامل ویران شده و به انبوهی از آوار و خیابانهای غیرقابل تردد تبدیل شده است. ویرانی مشابهی در بیتلاهیا و بیتحانون رخ داده و این مناطق را که زمانی پررونق بودند غیرقابل سکونت کرده است.
تخریب نظاممند و همهجانبه شهرها و محلههای فلسطینی
تخریب نظاممند و همهجانبه شهرها و محلههای فلسطینی (با هدف قرار دادن خانهها، زیرساختها و تاسیسات عمرانی و اقتصادی) برای بیش از ۷۳ روز (از ۵ اکتبر ۲۰۲۴) ادامه داشته است. الگوی ویرانی نشان میدهد که تخریبها از نظر نظامی ضروری نیست، بلکه در خدمت هدف عمدی محو حضور مادی و فرهنگی فلسطین است.
یورو-مد مانیتور نوشت: این به منزله نقض فاحش قوانین بینالمللی است.
سیاست خاککُشی رژیم صهیونیستی علیه غزه
اقدامهای رژیم صهیونیستی با سیاست گستردهتری از «خاککُشی» مطابقت دارد که در آن تخریب نه تنها افراد و داراییهای فلسطینی، بلکه محو وجود فرهنگی و تمدنی آنها را هدف قرار میدهد. هدف از بین بردن هرگونه اثر مادی یا تاریخی است که فلسطینیان را به سرزمینشان متصل میکند و در نتیجه توانایی آنها برای ماندن و بقا در مناطق اجدادی خود را تضعیف میکند.
وزیران کابینه رژیم صهیونیستی، مقامها، اعضای کنست و سازمانهای شهرکنشین آشکارا این اقدامها را بهعنوان بخشی از تلاش برای تحمیل یک واقعیت جمعیتی و جغرافیایی جدید (جایگزینی جمعیت بومی فلسطین با شهرکنشینان صهیونیست) ترویج میکنند. این نقض آشکار قوانین بینالمللی بوده و مداخله فوری، پاسخگویی و عدالت برای قربانیان را میطلبد.
این سیاست خاککشی به شمال غزه محدود نمیشود. گزارشهای اولیه از رفح، در جنوب نوار غزه، در کنار تصاویر ماهوارهای و اظهارات حاکی از آن است که مناطق وسیعی تقریبا از بین رفتهاند.
- بیشتر بخوانید:
- رژیم صهیونیستی عامل اصلی قتلعام خبرنگاران در سال ۲۰۲۴
- انتقاد سازمان بهداشت جهانی از اقدامهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه
رژیم صهیونیستی همچنین خانیونس، شجاعیه، زیتون و محلههای امتداد محور نتزاریم را ویران کرده است. این تخریب به خانهها، خیابانها، زیرساختها و تاسیسات اساسی عمرانی، اقتصادی و فرهنگی کشیده میشود و این مناطق را غیرقابل سکونت میکند و بهطور نظاممند از بازگشت فلسطینیان جلوگیری میکند.
این شهرکشی همچنین با جنایت مستمر فرهنگکشی مرتبط است که در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد. از آن زمان، رژیم صهیونیستی بهطور عمدی بناهای باستانشناسی و فرهنگی فلسطین را در تلاشی آشکار برای محو میراث فرهنگی فلسطین، هدف قرار داده است. یورو-مد مانیتور دهها مورد را مستند کرده که در آن ارتش رژیم صهیونیستی مساجد، کلیساها، ساختمانهای تاریخی، موزهها، مراکز فرهنگی و دانشگاهها را هدف قرار داده است که همگی از هویت فرهنگی غزه هستند.
در حالی که عملیات نظامی قبلی رژیم صهیونیستی جنبههای کلیدی میراث غنی معماری غزه را نابود کرد، حمله فعلی نشاندهنده نابودی تقریبا کامل آن است.
میراث غزه نه تنها متعلق به فلسطینیان بلکه متعلق به تمام بشریت است. این مکانها دارای اهمیت فرهنگی و تاریخی هستند که از مرزهای ملی فراتر رفته و یک حافظه مشترک جهانی را نشان میدهند. جامعه بینالملل باید بهطور فوری برای محافظت از این سایتها، انجام تحقیقات بیطرفانه درمورد نقضهای انجامشده ازسوی رژیم صهیونیستی، و فشار بر این رژیم برای توقف تخریبهای نظاممند خود اقدام کند.
انتهای پیام/