قوه قضاییه در صدد اتخاذ تدابیری برای استفاده از تمام ظرفیتهای شورای حل اختلاف است
دوازدهمین جلسه شورای راهبری قانون جدید شورای حل اختلاف و دادگاه صلح با حضور ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی، موحد دبیر شورای راهبری قانون جدید شورای حل اختلاف و هیئت همراه، قضات محاکم صلح مرکز استان و حضور ویدیو کنفرانسی قضات صلح حوزههای قضایی در سالن امامت دادگستری برگزار شد.
عتباتی در این جلسه گفت: حضور دبیر شورای راهبری قانون جدید شورای حل اختلاف و هیئت همراه در استان به منظور بررسی وضعیت محاکم صلح و نیازمندیها و فرصتهای کار و آنچه که در آینده میتواند در جهت تقویت این محاکم به منظور خدمت رسانی بهتر به مردم استان موثر باشد، بسیار مفید و راهگشاست.
عتباتی با اشاره به تلاشهای مدیران قضایی و همکاران به منظور تشکیل دادگاههای صلح بیان کرد: تلاشها و برنامه ریزیهایی در استان صورت گرفت تا مطابق آنچه که قانون پیش بینی کرده و سیاستهای ابلاغی رئیس قوه قضاییه دادگاههای صلح در استان راه اندازی شوند و این مهم با کار جهادی و درک صحیح و درست همکاران بنده در سراسر استان محقق شد.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی افزود: امید است با ارشادات مسئولین قوه قضاییه برای خدمت رسانی بهتر به مردم، نقاط ضعف به حداقل رسیده و در عین حال نقاط قوت تقویت شود و قضات محاکم صلح در سراسر استان با روحیه جهادی و هوشمندانه امور را پیش برند.
عتباتی در پایان به جنبه صلح و سازش محاکم صلح و شعب شورای حل اختلاف در کنار هم اشاره و تاکید کرد که حتماً جنبه صلح و سازش و استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد و نباید شورای حل اختلاف مغفول واقع شود.
موحد نیز در این نشست با تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در استان با مدیریت رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در راه اندازی دادگاههای صلح استان گفت: حضور در آذربایجان غربی فرصت مغتنمی بود تا از نزدیک از تلاش، کوشش و خدمات محاکم صلح استان اطلاع پیدا کنیم.
دبیر شورای راهبری قانون جدید شورای حل اختلاف ادامه داد: استان آذربایجان غربی استان پیشرو در ارائه راهکار است که با تدبیر و مدیریت مناسب رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی امور را پیش برده و در ادامه نیز با تدبیر مدیریتی وی و تلاش کارکنان خدوم دستگاه قضایی نواقص برطرف و وضعیت باثبات و پایدار شود.
وی افزود: قانون جدید شورای حل اختلاف و تشکیل دادگاههای صلح چند مزیت خوب دارد و این قانون ضمن احترام به حق دادرسی عادلانه مردم، در کنار آن تراضی مراجعه به نهادهای مدنی برای صلح و سازش را پیشبینی کرده است و تلفیقی از دسترسی به دادرسی عادلانه و دسترسی به نهاد مردم نهاد با احترام به اراده طرفین است.
دبیر شورای راهبری قانون جدید شورای حل اختلاف افزود: قانون جدید شورای حل اختلاف ارجاع به شورای حل اختلاف را قانونمند کرد تا تمام ظرفیت شورای حل اختلاف برای صلح و سازش استفاده شود و نگاه قوه قضاییه و شورای راهبردی این است که تدابیری اتخاذ کند که از تمام ظرفیتهای شورای حل اختلاف که یک نهاد مقدس است بهره گرفته شود.
سبزوارنژاد نیز به عنوان سخنران دیگر به اهمیت بروز رسانی اطلاعات در رابطه با دادگاههای صلح و ممهز شدن قضات به آیین دادرسی تاکید نمود.
عضو شورای راهبری و فعال سازی و تأسیس دادگاههای صلح و اجرای قانون شوراهای حل اختلاف ادامه داد: تجمیع دادگاههای صلح و شورای حل اختلاف در استان آذربایجان غربی، خصوصاً در مرکز استان از امتیازات خوبی است که ملاحظه شد.
ایجاد رویه واحد در صدور گزارشهای اصلاحی و استفاده از ظرفیت سازشی شورای حل اختلاف از دیگر تاکیدات سبزوار نژاد در این نشست بود.
در ادامه این نشست قضات محاکم صلح سوالات خود را مطرح که موحد و همراهان به آنها پاسخ دادند.
انتهای پیام/