معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه: ترویج فرهنگ کار جهادی؛ ارائه مدل کاری در حکمرانی اسلامی است
ششمین نشست شورای مدیران معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در سال ۱۴۰۳ با حضور حمید رضا موحدی؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در محل سالن جلسات ساختمان شهید صدیقیان (ساختمان شماره ۳ قوه قضاییه) برگزار شد.
ارائه گزارش عملکرد توسط ادارات کل تابعه معاونت درخصوص برنامههای عملیاتی مصوب سالانه، برنامههای عملیاتی منطبق با سند تحول و تعالی قوه قضاییه و وظایف و ماموریتهای پیش بینی شده در برنامههای عملیاتی، بررسی عملکرد و بیان نقطه نظرات و نقدهای وارد بر نحوه اجرای برنامهها از محورهای مهم این نشست بود که با حضور معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و جمعی از مدیران کل ادارات تابعه و مشاوران این معاونت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
حمید رضا موحدی با اشاره به اینکه تفکر انتقادی در برخورد با مسائل یکی از مبانی اصولی مدیریتی است، عنوان کرد: در نشست بررسی عملیاتی برنامههای سند تحول قضایی معاونت در سال ۱۴۰۳ و سال آینده بایستی با نگرش تفکر انتقادی در بیان نقطه نظرات مشارکت جدی داشته باشید تا با بررسی مسائل و تعامل و توافق به راهکارهای مطلوبی برسیم. اینکه چشم به روی عیوب کاری خود نبندیم، از تمام زوایا به آن بپردازیم و همیشه در حال یادگیری باشیم.
وی افزود: برخورد نقادانه مستلزم استفاده از هوش، اطلاعات و تواناییها و تکامل ذهنی و فکری در جهت مراجعه مؤثر و کاربردی با موقعیتهای مختلف و سنجش ایرادات کار است. مشکلات باید در هر کار و مسیری حل شود. قرار نیست مدیر از مشکلات شکایت کند، بلکه باید وقت بگذارد تا مشکلات حل شود. در این صورت دیگر منتظر نمیماند تا اتفاقی بیفتد، بلکه به صورت فعالانه درگیر فرایندهای رسیدن به اهداف، تصمیمگیری و تحلیل مسائل میشود.
معاون رییس قوه قضاییه تاکید کرد: لذا مشکلات بایستی در همین جلسات با مشارکت مدیران حل و فصل شود به جهت اینکه این مسئولیت بر دوش مدیران است و آنقدر که حل مسائل از مدیران انتظار میرود از کارکنان زیر مجموعه انتظار نمیرود.
این مقام عالی قضایی گفت: مدیری موفق است که با ریسکهای هوشمندانه، جسارت و شهامت در برخورد با مشکلات، برنامههای عملیاتی موفق تری ارائه دهد.
وی خاطر نشان کرد: نقطه نظرات بایستی بصورت جمعی ارائه و نقادانه چکش کاری شود ضمن اینکه با تعامل و استفاده بهینه از حجم انبوهی از ابزار اطلاعاتی از موازی کاری جلوگیری شود.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در حوزه مسائل فرهنگی با اشاره به لزوم تقویت فرهنگ سازمانی عنوان کرد: قوه قضاییه یکی از سالمترین نهادهای کشور است که در راستای احیا اسلام و اجرای احکام اسلامی گام برداشته است؛ لذا تمامی کارکنانی که با حفظ سلامت کاری و عزت نفس در دستگاه قضا مجاهدت میکنند مایه مباهات و افتخار هستند. بایستی قدردان تک تک این عزیزان باشیم. ضمن اینکه تامین معیشت و رفاه بحق کارکنان قوه قضاییه یک وظیفه است و این یک شعار نیست.
دکتر موحدی در ادامه با اشاره نقطه نظرات رهبر معظم انقلاب در اهمیت کار و فعالیت جهادی عنوان کرد: ترویج فرهنگ کار جهادی؛ ارائه مدل کاری در حکمرانی اسلامی است که انصافا باید مقید بدان باشیم. ما جز با کار جهادی نخواهیم توانست مسائل را به سامان برسانیم. روحیه جهادی یعنی کار را برای خدا انجام دادن، کار را وظیفه خود دانستن و سر حد تلاش را انجام دادن است. اینکه نعمت خدمتگزاری را و توان خدمتگزاری را که خدای متعال به ما هدیه کرده است، قدر بدانیم.
این مقام عالی قضایی با هدف انتقال آداب، رفتار و تجربیات شایسته و موثر دستگاه قضا، به منشور اخلاقی هر سازمان اشاره کرد و گفت: منشوراخلاقی به مثابه کد رفتاری است و بایستی مبتنی بر ارزشها و بدیهیات هر سازمان باشد و کارکنان هر مجموعه به آن توجه کنند.
وی مقرر کرد: منشور اخلاقی با محوریت شاخصها و معیارهای ارزشی دستگاه قضا تدوین و در مقام و منظر گذاشته شود.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اهمیت جایگاه خطیر منصب قضا، گفت: قضات محترم مجموعه دستگاه قضا در جایگاهی نشسته اند که در این مقام تنها پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) و جانشینان وی مینشینند که مسئولیت تحقق و تجلی " قضاوت الهی " را بر عهده دارند؛ لذا بواسطه شان این منصب از مقایسه این جایگاه با دیگر مشاغل باید به خدا پناه برد و قیاس مع الفارق است. وقتی این شغل را با اطمینان قلبی، خطوط و معیارهای ارزشی خود انتخاب کردید، از سختی کار در منصب قضا نباید هراسی داشته باشید. این جایگاه چنان قداستی دارد که با توکل بر خداوند متعال میتوانید در تمامی زمینهها از برکت وجودی این منصب بهرهمند شوید.
شایان ذکر است، در ادامه این نشست، برنامههای عملیاتی اداره کل آموزش، دفتر برنامه ریزی و کادر سازی (نیازسنجی نیروی انسانی/ تیم نیاز سنجی)، اداره کل جذب و گزینش، اداره کل امور اداری و کارگزینی کارکنان اداری و امور فرهنگی توسط ادارات کل تابعه این معاونت مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/