ایستگاههای مترو به عنوان سازهای امن در اختیار شهروندان تهران قرار دارد
علی امام در مورد میزان مقاومت متروی تهران در مقابل زلزله احتمالی تهران، گفت: در بحث طراحی سازهها و مهندسی، ریشتر مبنای محاسبه نیست؛ بلکه شتاب زمین ساختمان ملاک عمل است.
وی با بیان اینکه کشور زلزله خیزی داریم، اما متاسفانه درجه حساسیت نسبت به این موضوع پایین است، تصریح کرد: سازههایی همچون مترو که از حساسیت زیادی برخوردار هستند و روزانه میلیونها نفر در آن تردد میکنند باید بر اساس استانداردها و آیین نامههای مربوط به لرزه نگاری ساخته شوند.
امام با بیان اینکه ایجاد مسیرهای زیرزمینی همچون مترو در وقوع زلزله نه تنها تخریب نمیشوند بلکه محل مناسبی برای امدادرسانی نیز هستند، تصریح کرد: مترو در وقوع بحران قادر به حمل و نقل اضطراری، امدادرسانی و اسکان موقت شهروندان است، به عبارتی ما میتوانیم از متروی تهران به عنوان یک ظرفیت تابآور و تحملپذیر در این مواقع استفاده میکنیم.
مدیرعامل شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) افزود: حسب نظر کارشناسان خبره زلزلهشناس، خطوط متروی تهران در برابر زلزله حدود ۵/۷ ریشتر قادر به مقاومت است.
وی با تأکید بر اینکه امدادرسانی در ساعات اولیه وقوع زلزله نقش مهمی در کاهش خسارات دارد، گفت: مترو به عنوان شهر زیرزمینی از این قابلیت برخوردار است که در صورت وقوع زلزله از ایستگاهها و تونلهای آن به عنوان پناهگاه استفاده کرد.
انتهای پیام /