غرب در خدمت رژیم صهیونیستی؛ رد نسلکشی در غزه ازسوی حامیان اشغالگران
کر استارمر، نخستوزیر انگلیس بهتازگی اظهاراتی را در نفی نسلکشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه عنوان کرده که انتقادهای گستردهای را بههمراه داشته است.
هنگامی که از استارمر برای تعریف این واژه (نسلکشی) پرسیده شد، او مدعی شد که از تعریف نسلکشی بهخوبی آگاه بوده و به همین دلیل است که هرگز وضعیت در غزه را بهعنوان نسلکشی توصیف نکرده است.
پیش از این نیز دیوید لمی، وزیر خارجه این کشور در ۲۹ اکتبر (۸ آبان ۱۴۰۳) در پارلمان انگلیس مدعی شده بود: از آنجا که در غزه میلیونها نفر کشته نشدند، پس نسلکشی رخ نداده است.
وزیر خارجه انگلیس، ادعا کرد: اصطلاحهایی مانند نسلکشی عمدتا زمانی به کار میرفتند که میلیونها نفر در بحرانهایی مانند رواندا، جنگ جهانی دوم، ... جان خود را از دست دادند و نحوه استفاده از این اصطلاح اکنون جدیت آن را تضعیف میکند.
این اظهارات ادعایی درباره تعریف نسلکشی با واکنش کارشناسان، ازجمله فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر در فلسطین مواجه شده است.
نادیده گرفتن نسلکشی مردم غزه ازسوی مقامهای غربی
همچنین میتوان گفت که مقامهای دیگر کشورهای حامی رژیم صهیونیستی نیز مانند نخستوزیر و وزیر خارجه انگلیس نسلکشی در نوار غزه را یا در گفتار و یا در عمل نادیده میگیرند.
همدستی کشورهای غربی در جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و اشغال غیرقانونی اراضی فلسطینی از حوزه تسلیحات و حمایت نظامی فراتر است.
جنتیان زیبری، کارشناس حقوق بینالملل و حقوق بشر در مرکز نروژی حقوق بشر دانشگاه اسلو، گفت: حمایت سیاسی و دیپلماتیک متحدان غربی از اسرائیل که به آن اجازه میدهد به جنگ و اشغال غیرقانونی خود ادامه دهد، به اندازه کمک تسلیحاتی در دسته همدستی قرار میگیرد.
- بیشتر بخوانید:
- بیتوجهی غرب به حکم مشورتی دادگاه لاهه
- آیا اروپا به حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه میدهد؟
حامیان اصلی ارتش رژیم صهیونیستی و کابینه آن، آمریکا، انگلیس، آلمان، هلند، ایتالیا، کانادا و برخی دیگر از کشورهای غربی بودهاند؛ این کشورها، بهویژه آمریکا، بیشترین تسلیحات و پوشش سیاسی را در سازمان ملل برای این رژیم فراهم کردهاند؛ کشورهای دیگر هم سوخت و مواد دیگری را فراهم کردهاند که به این رژیم اجازه داده به جنایتهای خود در غزه ادامه دهد.
زیبری توضیح داد: همه کشورها موظفند به کنوانسیونهای ۱۹۴۹ ژنو، بهویژه کنوانسیون چهارم ژنو در ورد حمایت از غیرنظامیان احترام بگذارند؛ همچنین، کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ کشورهای عضو را ملزم میکند که از نسلکشی جلوگیری کنند.
علاوه بر این، معاهده تجارت تسلیحات منعقدشده در سال ۲۰۱۳ به صراحت به ممنوعیتهایی علیه انتقال تسلیحات در مواردی که دولتها میدانند که این سلاحها در ارتکاب نسلکشی، جنایتهای علیه بشریت و برخی جنایتهای جنگی استفاده میشود، میپردازد.
اقدامهای رژیم صهیونیستی در غزه مطابق با نسلکشی است
این رد آشکار نسلکشی در نوار غزه ازسوی متحدان رژیم اشغالگر صهیونیستی درحالی است که در گزارش جدیدی که به تازگی ازسوی کمیته ویژه سازمان ملل در مورد اقدامهای رژیم صهیونیستی در غزه منتشر شد، اقدامهای نظامی این رژیم با ویژگیهای نسلکشی مطابقت دارد.
این کمیته رژیم صهیونیستی را متهم کرد که بهطور عمدی شرایط تهدیدکننده زندگی، ازجمله استفاده از گرسنگی بهعنوان روشی برای جنگ، را بر فلسطینیان تحمیل کرده است.
کمیته گفت: مقامهای اسرائیلی از آغاز جنگ، بهطور علنی از سیاستهایی حمایت کردهاند که فلسطینیان را از نیازهای ضروری برای حفظ زندگی مانند غذا، آب و سوخت محروم میکند.
این گزارش که از اکتبر ۲۰۲۳ (زمانی که در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حمله به غزه آغاز شد) تا جولای ۲۰۲۴ (تیر/مرداد) را پوشش میدهد، تأثیر مخرب محاصره و بمباران مداوم رژیم صهیونیستی را برجسته میکند. این نشان میدهد که چگونه تخریب زیرساختهای غزه، ازجمله سیستمهای آب، فاضلاب، و غذا به یک فاجعه انسانی منجر شده است.
این گزارش همچنین نگرانیهایی را در مورد استفاده رژیم صهیونیستی از سیستمهای هدفگیری تقویتشده با هوش مصنوعی در عملیاتهای نظامی، که به تلفات نامتناسب غیرنظامیان، بهویژه در میان زنان و کودکان منجر شده است، افزایش داد.
انتهای پیام/