اهداف و پیامدهای مجوز آمریکا به اوکراین برای حمله به عمق خاک روسیه
رسانههای آمریکایی بهتازگی گزارش دادند که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، چراغ سبز استفاده از موشکهای دوربرد این کشور را برای هدف قرار دادن خاک روسیه، به اوکراین میدهد.
نیویورکتایمز به نقل از آنچه منابع آگاه خواند، گزارش داد که دولت بایدن به اوکراین اجازه استفاده از تسلیحات ساخت آمریکا را برای حمله به عمق روسیه داده است.
این امر تغییر قابلتوجهی از سیاست واشنگتن در قبال جنگ اوکراین به شمار میرود.
در همین رابطه حسن بهشتیپور، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با میزان به تشریح ابعاد این تصمیم آمریکا پرداخت.
صدور مجوز برای اوکراین؛ اقدامی نمادین
بهشتیپور گفت: این مجوز به معنای این است که کییف بتواند به حملههایی که بهتازگی به زیرساختهای اوکراین انجام داده، پاسخ دهد.
وی اظهار کرد: روسیه در روزهای اخیر عملیات گستردهای را علیه اوکراین انجام داد و آمریکا این را بهانه کرد که به اوکراین مجوز استفاده از موشکهای دوربرد آمریکایی را برای هدف قرار دادن خاک روسیه بدهد.
کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به اینکه تعداد این موشکها محدود است و اینگونه نیست که موازنه قدرت را در جنگ این موشکها بر هم بزند، عنوان کرد: این اقدام بیشتر نمادین است چراکه آمریکاییها به جنگی دامن میزنند که میان روسیه و اوکراین است.
جنگ اوکراین تنها به نفع آمریکا است
بهشتیپور، معتقد است که جنگ اوکراین به نفع آمریکاییهاست چراکه به نوعی برنامه آمریکاست که یک رقیب را تضعیف کند و از سوی دیگر هرچه بیشتر اوکراین تضعیف شود، بیشتر به آمریکا وابسته خواهد شد و بیشتر واردکننده سلاح و اقلام خواهد بود.
جنگ اوکراین و غزه، محل کسب درآمد برای شرکتهای تسلیحاتی آمریکایی
وی با اشاره به درآمدی که شرکتهای تسلیحاتی غربی از جنگ اوکراین و غزه کسب کردهاند، گفت: آمار بهخوبی نشان میدهد که شرکتهای تسلیحات آمریکایی در حدود هزار روز جنگ اوکراین و بیش از یک سال جنگ غزه سودهای هنگفتی کسب کردهاند و تنها یکی از شرکتها حدود ۱۶ میلیارد دلار سود خالص از این طریق طی یک سال کسب کرده است.
- بیشتر بخوانید:
- مسکو: ادامه جنگ اوکراین برای آمریکا مفید است
- چراغ سبز بایدن به کییف برای حمله به خاک روسیه با موشکهای آمریکایی
پیش بینی بحران در کاخ سفید درباره اوکراین
بهشتیپور، ادامه داد: این درآمد قابلتوجه است و بنابراین طرفی که از این جنگ سود میبرد آمریکاست، اما نکته این است که این دامن زدن به جنگ درست برخلاف چیزی است که دونالد ترامپ اعلام میکند.
کارشناس مسائل بینالملل بیان کرد: معمول این است که در آمریکا تصمیمهای اینچنینی را رئیسجمهور مستقر و رئیسجمهور منتحب با رایزنی یکدیگر اتخاذ میکنند، اما در این موضوع خاص بعید است که مشورتی صورت گرفته باشد و احتمالا بحرانی در کاخ سفید بعد از بهمن ماه روی خواهد داد.
جنگ اوکراین یک جنگ استراتژیک است
وی تصریح کرد: جنگی که در اوکراین جریان دارد یک جنگ استراتژیک است؛ جنگ استراتژیک جنگی بر سر موازنه قدرت در سطح بینالمللی است، سطح آن منطقهای نیست و قضیه عمیقتر از این موضوع است.
به گفته کارشناس مسائل بینالملل، اینها تصمیم گرفتهاند که کمکهای خود را به اوکراین ادامه دهند و هر طرفی که تضعیف شود، به نفع آمریکاییها خواهد بود.
بهشتیپور در پایان گفت: به نظر من روسیه در این مرحله خویشتنداری خواهد کرد، حملات خود را به اوکراین ادامه خواهد داد و تا روی کار آمدن دولت جدید صبر خواهد کرد تا ببیند که آیا با دولت جدید در آمریکا میتواند به توافق برسد یا خیر.
انتهای پیام/