بررسی رفتار دوگانه غرب در قبال حقوق بشر؛ حمایت از نسلکشی و وتوی قطعنامههای ضدصهیونیستی
رژیم صهیونیستی صادرکننده عمده تسلیحات است، اما ارتش آن بهشدت به هواپیماهای وارداتی، بمبهای هدایتشونده و موشکها برای جنگ در غزه و لبنان متکی بوده است.
گروههای حقوق بشری و برخی از سیاستمداران در کشورهای غربی متحد رژیم صهیونیستی میگویند که صادرات تسلیحات باید متوقف شود؛ بهگفته آنها، رژیم صهیونیستی در محافظت از جان غیرنظامیان و اطمینان از رسیدن کمکهای بشردوستانه کافی به آنها کوتاهی میکند.
براساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI)، آمریکا ۶۹ درصد از صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی را بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ به خود اختصاص داده است.
براساس گزارش سیپری، آلمان بزرگترین صادرکننده تسلیحات به رژیم صهیونیستی پس از آمریکا است؛ این کشور ۳۰ درصد از صادرات را بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ به خود اختصاص داده است.
فروش تسلیحات این کشور اروپایی به رژیم صهیونیستی سال گذشته به ارزش ۳۲۶.۵ میلیون یورو (۳۶۱ میلیون دلار؛ ۲۷۴ میلیون پوند) بود؛ این میزان در مقایسه با سال ۲۰۲۲ میلادی ۱۰ برابر شده است.
ایتالیا نیز سومین صادرکننده بزرگ تسلیحات به رژیم صهیونیستی است، اما براساس گزارش SIPRI، بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ تنها ۰.۹ درصد از صادرات تسلیحات به این رژیم را به خود اختصاص داده است.
براساس گزارشها، این صادرات شامل بالگرد و توپخانه نیروی دریایی هستند.
انگلیس بین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۱ می ۲۰۲۴ (۱۵ مهر ۱۴۰۲ تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۳)، ۴۲ مجوز صادرات کالاهای نظامی را به رژیم صهیونیستی صادر کرد.
- بیشتر بخوانید:
- ردپای تسلیحات آمریکایی در کارزار جنایت علیه غزه و لبنان
- واشنگتن؛ تامینکننده ابزار نسلکشی برای رژیم صهیونیستی
دیوید لامی، وزیر خارجه انگلیس بهتازگی مدعی تعلیق فوری حدود ۳۰ مجوز صادرات برای اقلام مورد استفاده در عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه شد.
این کشورها، به همراه برخی کشورهای غربی دیگر، علاوه بر حمایت تسلیحاتی از ماشین کشتار رژیم صهیونیستی، از این رژیم در مجامع بینالمللی مانند شورای امنیت نیز حمایت میکنند؛ این کشورها، بهویژه آمریکا چندینبار قطعنامههای آتشبس جنگ در غزه را وتو کردهاند.
در همین حال، آلمان نیز همواره در عرصههای بینالمللی، مانند پرونده طرح ۲ شده ازسوی آفریقای جنوبی در دیوان بینالمللی دادگستری، از رژیم صهیونیستی بهشدت حمایت کرده است.
کشورهای غربی با تمام توان از رژیم صهیونیستی حمایت میکنند
حسن هانیزاده، کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در گفتوگو با میزان به تشریح کمکهای غرب به رژیم صهیونیستی و رفتار دوگانه در قبال حقوق بشر پرداخت.
هانیزاده با تاکید بر اینکه آمریکا حامی اصلی رژیم صهیونیستی درطول عمر ۷۶ ساله این رژیم بوده است، گفت: هر ۲ قطب بزرگ سیاست آمریکا، یعنی دموکراتها و جمهوریخواهان برای حمایت از رژیم صهیونیستی رقابت میکنند.
وی اظهار کرد: درطول ۴۰۰ روز گذشته که از آغاز بحران غزه میگذرد، آمریکا و اتحادیه اروپا، بهویژه آلمان با تمام توان خود به ارسال تسلیحات نظامی و لجستیکی به رژیم صهیونیستی برای کشتار مردم غزه ادامه دادهاند؛ این کشورها درواقع تمام امکانات خود را در اختیار این رژیم قرار دادهاند.
لابی صهیونیستی در آمریکا و در کشورهای اروپایی نفوذ دارد
این کارشناس تاکید کرد که این نشانه نفوذ لابی صهیونیستی در آمریکا و در کشورهای اروپایی است.
هانیزاده با بیان اینکه سرمایهداران و لابی صهیونیستی بیش از ۴ میلیارد دلار برای پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات اخیر ریاستجمهوری آمریکا هزینه کردند، گفت: این نشان میدهد که موضوع حفظ رژیم صهیونیستی اولویت اول سیاست خارجی آمریکا هم در میان دموکراتها و جمهوریخواهان تلقی میشود.
انگلیس، فرانسه و آلمان ۳ کشور اصلی اروپایی همدست در کشتار مردم غزه و لبنان
وی درباره همدستی دیگر کشورهای غربی در جنگ غزه و لبنان، خاطرنشان کرد: انگلیس، فرانسه و آلمان نیز ۳ کشور اصلی اروپایی هستند که با رژیم صهیونیستی برای کشتار مردم غزه و جنوب لبنان همدست هستند. کشورهای اروپایی و آمریکا قصد دارند با کمک به رژیم صهیونیستی، از فروپاشی این رژیم جلوگیری کنند.
هانیزاده تصریح کرد: کاملا روشن است که آمریکا از نظر سیاسی در شورای امنیت هر قطعنامه به نفع مردم فلسطین را وتو میکند؛ آمریکا، انگلیس و فرانسه طی یک سال گذشته چندین قطعنامه را در شورای امنیت، که برای آتشبس تهیه شده بودند، وتو کردند. این نشانه همراهی آمریکا و کشورهای اروپایی در نسلکشی مردم غزه است.
چهره آمریکا و کشورهای اروپایی در طول جنگ غزه کاملا آشکار شده است
وی تاکید کرد که چهره آمریکا و چهره منافقانه کشورهای اروپایی در طول جنگ غزه کاملا آشکار شده است؛ مسئله حقوق بشر ازسوی غرب همواره بهعنوان اهرم فشار در مقابل کشورهای مستقل جهان مورد استفاده ابزاری قرار گرفته است.
هانیزاده، تصریح کرد: آمریکا در نقض حقوق بشر کارنامه سیاهی در طول ۱۰۰ سال گذشته دارد؛ ازجمله نقضهای حقوق بشر ازسوی آمریکا میتوان به رفتار در قبال سیاهپوستان اشاره کرد؛ همچنین ارسال کمکهای تسلیحاتی مدرن به رژیم صهیونیستی برای کشتار مردم غزه از دیگر ابعاد نقض حقوق بشر ازسوی آمریکا است.
نگاه دوگانه کشورهای اروپایی و آمریکا نسبت به موضوع حقوق بشر کاملا روشن است
این کارشناس با اشاره به اینکه شمار شهدای غزه از ۴۴ هزار نفر فراتر رفته، تاکید کرد: آمریکا و کشورهای اروپایی در این کشتار و نسلکشی شریک هستند. غرب برای یک نفر که به سزای اعمالش رسیده چندین بیانیه صادر میکند، اما در برابر کشتار ۴۴ هزار زن و کودک غزه و همچنین کشتار مردم جنوب لبنان سکوت میکند.
کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا گفت: این نگاه دوگانه کشورهای اروپایی و آمریکا نسبت به موضوع حقوق بشر کاملا روشن است؛ حقوق بشر در جایی که منافع غرب لازم میداند مورد استناد قرار گرفته و هرجا که به ضررش باشد، حقوق بشر کنار زیرپا گذاشته میشود.
انتهای پیام/