اسلامی: هرگونه قطعنامه شورای حکام با پاسخ فوری ایران روبرو خواهد شد/ گروسی: آژانس و ایران باید به نتیجه ملموس برسند
خبرگزاری میزان - محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی و رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه، ۲۴ آبان در یک نشست خبری شرکت کردند.
اسلامی در این نشست با اشاره به اینکه تعاملات میان ایران و آژانس در چارچوب پادمان و انپیتی پیوسته و برقرار است و رفتوآمدها و تفاهمها نشاندهنده و موید این امر است، گفت: تماسهای میان ما و مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی همواره سازنده و موثر بوده و در این سفر هم ما مذاکرات سازندهای داشتیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ملاقات و دیدار امروز ما در این مقطع زمانی که استکبار حمایت بیحد از جنایتهای رژیم صهیونیستی دارد، اهمیت ویژهای دارد، اظهار کرد: بهویژه با حمایت رسانهای و عملیات روانی نظام استکباری از رژیم صهیونیستی، حیثیت سازمانهای بینالمللی و سازمان ملل خدشهدار شده است و این امر رسالت سازمانهایی مانند آژانس را افزایش داده است و امیدواریم در منافع ایران از طریق صدور قطعنامه تاثیر بگذارند.
وی گفت: رشتههای فعالیت ما در صنعت هستهای که همواره مورد پشتیبانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی است، در ایران یک قطب صنعتی و خدماتی بهوجود آورده است و مردم کشورمان از بخش فعال آن بهرهمند هستند؛ در عین حال بخشهای توسعهای که بهزودی افتتاح میشوند، بخشهایی هستند که برای آژانس در این منطقه از جهان یک ظرفیت قابل استفاده مورد توجه و بهرهبرداری قرار بگیرد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی هم در بخشی از این نشست تصریح کرد: ما طی سالها بهویژه در دو دهه گذشته هدف اتهامزنی کشورهایی قرار گرفتیم که حاضر به قبول پذیرش واقعیت پیشرفت ما نبودند؛ ما با فشار آژانس و اقدامهای تروریستی و خرابکارانه علیه تاسیسات خود در ۲۰ سال گذشته مواجه بودیم؛ آنها میخواستند ما به این ظرفیت نرسیم، اما جوانان غیور ما بیوقفه برای رسیدن به اهدافمان تلاش کردند؛ آژانس و جهان بهخوبی میدانند که دانش هستهای ما عاریهای نیست و تحت نظارت آژانس به پیش میرود.
اسلامی درباره نتیجه مذاکرات با آژانس و احتمال صدور قطعنامه در شورای حکام علیه ایران، گفت: آنها در صورت در پیش گرفتن مسیر تقابل و صدور قطعنامههای مداخلهجویانه با پاسخ بلادرنگ ایران مواجه میشوند؛ ایران همواره حسننیت کامل داشته و یک سالونیم پس از خروج آمریکا به تعهدهای خود عمل کرد؛ این صحنه و وضعیت کاملا مشخص است و موضع اعلامشده ما تاکید بر این است که همواره اهل تعامل هستیم و در صورتی که آنها مسیر دیگری در پیش بگیرند ما هم در چارچوب منافع ملی خود تصمیمهای لازم را اتخاذ میکنیم.
وی تاکید کرد: هرگونه قطعنامه در امور هستهای ایران با پاسخ فوری ایران روبرو خواهد شد و آنها بارها این موضوع را تجربه کردند؛ ایران تحت تاثیر فشارها قرار نخواهد گرفت و برنامه خود را در چارچوب منافع ملی خود پیش خواهد برد؛ صدور قطعنامه بهطور طبیعی این حق را برای ایران ایجاد خواهد کرد که اقدامهای متقابلی داشته باشیم.
در همین حال گروسی با بیان اینکه بسیار خرسندم که سفر مهمی را در شرایط پیچیده کنونی به تهران انجام دادم، گفت: ما از شرایط جدی منطقهای و فرامنطقهای آگاهیم و این رسالت را پذیرفتیم تا سفر ما سفر موثری باشد.
وی با اشاره به اینکه آژانس و ایران برای تقویت همکاریها تلاش میکنند و مذاکرات خوب و ممتدی دارند، تصریح کرد: ما باید اکنون به یک نتیجه ملموس برسیم تا به دنیا نشان دهیم که موفق بودیم و از مسیر تقابل خارج شدیم.
گروسی در واکنش به اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی درباره پیشرفت صنعت هستهای کشورمان هم گفت: با صحبتهای آقای اسلامی موافقم؛ من در سفر ماه مه به ایران با گامهای ایران در حوزه هستهای به نفع مردم آشنا شدم.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره اظهارات اخیر خود در مورد کاهش مانور در موضوع هستهای ایران، گفت: منظورم از کاهش فضای مانور، تنشهای بینالمللی و شرایط تنشزایی است که فضا را برای دیپلماسی کوچکتر کرده است؛ در این شرایط وظیفه من تقویت دیپلماسی است؛ ما باید به نتیجهای برسیم که خارج از مسیر تقابل باشد.
وی تاکید کرد: سیاستها و تصمیمها نتیجه شرایط هستند و ما در این شرایط میتوانیم گامهای عملیاتی را برداریم که به جامعه جهانی ازجمله آمریکا نشان دهیم که میتوانیم تفاهم کرده و گامهای مهمی برداریم.
گروسی درباره مذاکرات ایران وآژانس هم اعلام کرد: مذاکرات ما با ایران همیشه حرفهای بوده است؛ ما حق ایران را برای لغو انتصاب بازرسها به چالش نمیکشیم و آن را به رسمیت میشناسیم، اما لغو انتصابها برای کار ما خوب نیست و به دنبال راهحلی برای آن هستیم.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین اظهار کرد: در حوزه راستیآزمایی مهم است که همه چیز وجود داشته باشد و روشن و شفاف باشد و این برای همه کشورها صدق می کند؛ آژانس باید این فرصت را داشته باشد که درباره کشورها راستیآزمایی کند بهویژه درباره ایران که تمایل به نیل به توافق وجود دارد.
وی درباره تهدیدهای متوجه برجام بهویژه از طریق تداوم تحریمهای آمریکا و اظهارات وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: ما اینجا هستیم تا راهحلها را بیابیم؛ سیاستهای دولتها براساس شرایط در زمین در حال تغییر هستند، اما تلاش من بهعنوان دبیرکل آژانس تحلیل شرایط نیست؛ من باید به دنبال حل مسائلی مانند تنشها درباره پرونده هستهای ایران باشم؛ از نظر من این راهها قابل دسترسی است؛ اگر راهها پیدا شود، احتمال جنگ و خصومت ازجمله حمله به تاسیسات از بین میرود؛ من قبلا در سخنرانیهای خود اعلام کردم چنین تهدیدهایی غیرقانونی هستند و ما باید برای دست یافتن به راهحلها تلاش کنیم.
گروسی بهصورت مشخص درباره تهدید هستهای علیه ایران و غزه ازسوی رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: مشخصا اعلام کردم تاسیسات نباید در معرض حمله باشند، زیرا چنین حملههایی تاثیرهای زیست محیطی و بیولوژیکی دارد؛ مقامهای آژانس هم بر این موضوع تاکید کردند؛ من سیاستمدار نیستم و باید برای پیدا کردن راهها براساس وظایفم اقدام کنم.
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره تاثیر فشار آژانس بر فعالیتهای ایران در زمینههای دارویی، غذایی، ... مدعی شد: این موضوع شما را مکررا میشنوم ؛ ایران یا حتی کشور خود من آرژانتین باید فعالیت خود را بهعنوان عضو آژانس در معرض بازرسی قرار دارد، زیرا این فناوری حساس باید در معرض بازرسی باشد؛ در نتیجه این امر نتیجه تصمیم حاکمیت یک کشور است که انپیتی را امضا کند و باید پس از امضا بازرسی را بپذیرد؛ بازرسی یک فصل از روابط ما را تشکیل میدهد؛ آقای اسلامی من را در جریان پیشرفتهای هستهای ایران در زمینه پزشکی و هسته ای قرار داد؛ فضا برای همکاری بیشتر میان ایران و آژانس وجود دارد و با پیشرفت در مسائل پادمانی پیشرفت در دیگر زمینهها رخ میدهد.
انتهای پیام/