اذعان نتانیاهو به کشتار پیجر؛ رژیم صهیونیستی مجری عملیاتهای تروریستی و ناقض قوانین بینالمللی
خبرگزاری میزان - رسانههای عبریزبان گزارش کردند که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در جلسه کابینه تایید کرده که اشغالگران مسئول حملههای تروریستی انفجار پیجرها در سپتامبر است؛ این حمله تروریستی به شهادت و مجروح شدن صدها نفر منجر شده بود.
براساس این گزارشها، نتانیاهو اذعان کرده که این عملیات تروریستی، که طی آن هزاران پیجر در سراسر لبنان و بخشهایی از سوریه منفجر شده بود، باوجود مخالفت مقامهای ارشد این رژیم و سازمانهای اطلاعاتی، ازجمله یوآو گالانت، وزیر جنگ برکنار شده، انجام شد.
نتانیاهو گفت: عملیات پیجر و ترور [سید حسن] نصرالله باوجود مخالفت مقامهای ارشد دستگاههای نظامی و مسئولین آن در ردههای سیاسی انجام شد.
المیادین گزارش کرد: بهنظر میرسد که اظهارات نتانیاهو، ارتش رژیم صهیونیستی و سران اطلاعاتی را مورد هدف قرار میدهد و نشان از شکاف بین کابینه او و مقامهای امنیتی درباره این حمله دارد.
رژیم اشغالگر صهیونیستی پیش از این مسئولیت این حملهها را برعهده نگرفته بود.
نیویورک تایمز در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) به نقل از مقامهای آمریکایی و دیگر مقامهای مطلع درمورد این حمله، گزارش کرده بود که رژیم صهیونیستی مواد منفجره را در دستهای از پیجرها که بهتازگی به لبنان وارد شده بود، کار گذاشته است.
تاریخ مملو از اقدامهای تروریستی رژیم صهیونیستی
نگاهی به تاریخ نشان میدهد که رژیم صهیونیستی مانند آنچه در فلسطین انجام میدهد، دسیسههای تروریستی را در لبنان بهطور سنتی با انگیزههای غارتگرانه اجرا میکند.
دویچهوله نوشت: اصل تمایز (در قوانین بینالمللی جنگ) مستلزم آن است که هر حمله یا هر انفجار دستگاه، علیه فردی باشد که نظامی بوده یا بهطور منطقی هدف قانونی بهحساب میآید.
- بیشتر بخوانید:
- تروریسم سایبری رژیم صهیونیستی در لبنان؛ انفجار پیجرها مصداق نقض کنوانسیون ژنو
- بررسی حقوقی جنایت رژیم صهیونیستی در لبنان؛ قوانین بینالمللی درباره انفجار پیجرها چه میگویند؟
این پایگاه آلمانی در ادامه نوشت که حتی اگر همه این حملهها (انفجار پیجرها و دستگاههای ارتباطی) نظامیان را هدف قرار داده باشد، این پرسش از نقطه نظر حقوقی همچنان مطرح میشود که آیا طرف حملهکننده (رژیم صهیونیستی) ابزار یا اطلاعات لازم را برای تایید اینکه پیجرها واقعا در دست افراد مورد نظر یا نظامیان قرار میگیرند، داشته است یا خیر. آیا رژیم صهیونیستی اقدامهای احتیاطی را (اینکه انفجار این دستگاهها به غیرنظامیان آسیب نمیرساند) انجام داده بود؟
انفجار پیجرها در لبنان؛ حملهای که قوانین بینالمللی را نقض کرد
جانینا دیل، یکی از مدیران موسسه آکسفورد برای اخلاق، قانون و درگیریهای مسلحانه، درباره اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در منفجر کردن پیجرها، گفت: ارتکاب صدها مورد از آن حمله بهطور همزمان، تقریبا غیرممکن است که با قوانین بینالمللی مطابقت داشته باشد.
دیل خاطرنشان کرد: تفاوت بین تعداد زیادی بمب کوچک که احتمالا صدها یا هزاران نفر را میکشند، و یک بمب بزرگ که منفجر میشود و شاید صدها نفر را میکشد، چیست؟ با انفجار همزمان صدها بمب کوچک، مهاجم (رژیم صهیونیستی) از قبل نمیدانسته که آیا غیرنظامیانی در اطراف این حملهها حضور دارند یا خیر.
مریان کازیمانولاو، کارشناس روابط بینالملل در دانشگاه کاتولیک آمریکا، درباره این اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی گفت: غیرنظامیان از حق حفاظت برخوردارند. ازسوی دیگر، اقدامهای نظامی اسرائیل ازسوی اخلاق و قانون محدود شده است.
کازیمانولاو اضافه کرد: تروریسم اشتباه است؛ کشتن غیرنظامیان در حملههای تروریستی غیراخلاقی و غیرقانونی است، و جهان باید علیه تروریسم گرد هم بیاید.
ریچارد لاو، کارشناس اطلاعات و فضای مجازی هم با اشاره به حملههای پیجری رژیم صهیونیستی در لبنان، گفت: این حملهها در کشورهای مشخص، یعنی سوریه و لبنان رخ داد؛ اسرائیل در ماه جولای (مرداد) نیز اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس را ترور کرد. پرسش این است که آیا برای آن کشورها مشروع است که با حمله مسلحانه به اسرائیل پاسخ دهند؟ براساس قوانین بینالمللی، هر ۳ کشور باید بهنوعی پاسخ دهند.
لاو تاکید کرد: بسیاری از قوانین عنوان میکنند که استفاده اسرائیل از مواد منفجره در پیجرها غیرقانونی بوده است.
انتهای پیام/