ویزر فرهنگ: دشمنان اسلام از مقاومت شکست خواهند خورد/ سید حسن نصرالله، سیاستمدار و فرماندهی متفکر بود

16:29 - 20 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۳۱۳۹
ویزر فرهنگ: دشمنان اسلام از مقاومت شکست خواهند خورد/ سید حسن نصرالله، سیاستمدار و فرماندهی متفکر بود
عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شخصیت سید حسن نصرالله را یک سیاستمدار و فرمانده نظامی توانمند خواند و او را آرمانگرایی واقعیت‌گرا دانست.

خبرگزاری میزان - همایش مکتب نصرالله با حضور مهمانانی از ۲۰ کشور جهان با حضور عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وجمعی از مقامات کشوری و لشگری از جمله رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون راهبردی رئیس جمهور، معاون اجرایی رئیس‌جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و مدیر حوزه‌های علمیه و نیز برخی هنرمندان همانند داریوش ارجمند حضور داشتند، شنبه ۱۹ آبان ماه سالن اجلاس سران کشور‌های اسلامی برگزار شد.

مهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این همایش ضمن تاکید بر معرفی ابعاد شخصیتی شهید سید حسن نصرالله از دیدگاه مقام معظم رهبری گفت: شهید نصرالله یک شخص نبود بلکه یک مکتب بود. بخش‌های زیادی از شخصیت این فرد هنوز شناخته و معرفی نشده است.

وی ادامه داد: سید حسن نصرالله را به عنوان مجاهدی کبیر و پرچمدار مقاومت در منطقه باید دانست از ویژگی‌های بارز این فرد ولایت‌پذیری بود. هدف از همایش امروز نیز ادای دین به سید حسن نصرالله است. 
وی تصریح کرد: با شهادت سید حسن نصرالله تشکیلات حزب الله با قدرت و ایمان بیشتر مسیر خود را ادامه می‌دهد، این تفکر با ویژگی خودش ایستاده و زمانی خواهد رسید که دشمنان اسلام از مقاومت شکست خواهند خورد.

سید حسن نصرالله، سیاستمدار و فرماندهی نظامی

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جبهه مقاومت گفت: سید حسن نصرالله ترکیبی جامع از ویژگی‌های یک شخصیت خاص و نادر بود که او را به فردی متمایز و ممتاز بدل کرده بود. شخصیت او تحلیلگر و اندیشه ورز محسوب می‌شود، بنابراین تحلیل در حوزه‌های مختلف او قابل توجه بود.

وی تاکید کرد: سید حسن نصرالله شخصیتی عملگرا بود. او یک سیاستمدار جدی و کامل در عرصه ملی و منطقه‌ای و در کنار آن؛ فرماندهی نظامی و توانمند بود. کم هستند افرادی که بتوانند علاوه بر سیاستمداری فرمانروایی برجسته نیز به حساب بیایند.

وی افزود: سید حسن نصرالله شخصیت ملی لبنان بود که به سرزمین جغرافیای خود دلبستگی داشت و از طرف دیگر شخصیتی فراملی محسوب می‌شود که در افق جغرافیایی منطقه از ویژگی‌های خاصی برخوردار بود. نفوذ ناپذیری در مقابل دشمن، آرمانگرایی در کنار واقعیت گرایی در میدان را به خوبی می‌توان در این شخصیت مورد بررسی قرار داد. مدیریت راهبردی او در میدان کم نظیر بود. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شناخت سید حسن نصرالله از دیپلماسی اشاره و بیان کرد: شناخت دقیق درست و مناسب او از دیپلماسی در سخنرانی‌هایش به خوبی مشاهده می‌شد. اکنون که او در میان ما نیست ولی بی‌تردید از دست دادن او سوگی سخت برای آزادگان محسوب می‌شود. در جبهه مقاومت شهدای بسیاری داده ایم؛ اما دشمن بداند که مسیر آنها هرگز شکست نمی‌خورد و این شهدا پایدار خواهند ماند.

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه نیز در این مراسم ضمن تاکید بر مقام شامخ شهدا گفت: شهادت سید حسن نصرالله ضایعه‌ای بزرگ برای منطقه و جهان است، اما راه او و آرمان‌های او همچنان زنده و پایدار خواهد ماند. این شهید با شجاعت بی‌نظیر خود، نقشی بی‌بدیل در تعریف جدیدی از مقاومت ارائه کرد که ریشه در ایمان او و در تعهد بی‌پایانش به عدالت و انسانیت دارد.

وی به ویژگی‌های سید حسن نصرالله پرداخت و تصریح کرد: این شهید رهبری پیشرو و خستگی‌ناپذیرمحسوب می‌شود که توانست معادلات منطقه‌ای را دستخوش تغییرات اساسی کند. در دنیای امروز که روابط بین‌الملل به‌طور فزاینده‌ای پیچیده و چندوجهی شده است، شهید نصرالله با درک عمیق از مناسبات بین‌المللی و توازن قوا، توانست مقاومت را به عاملی تأثیرگذار در معادلات منطقه‌ای و حتی جهانی تبدیل کند. او یاد داد که چگونه بدون وابستگی به قدرت‌های بزرگ می‌توان مقاومت کرد، رو به جلو رفت و تأثیر گذار بود.

عراقچی رویکرد اسرائیل را مورد بررسی قرار داد و افزود: رژیم صهیونیستی، با تداوم سیاست‌های تجاوزکارانه و نقض مکرر حقوق بین‌الملل، نه‌تن‌ها ثبات و امنیت منطقه‌ای را به خطر انداخته است، بلکه چالشی جدی برای نظام بین‌المللی مبتنی بر قوانین و هنجار‌ها ایجاد کرده است. شهید نصرالله بار‌ها به جهانیان نشان داد که رژیم صهیونیستی به دلیل سرکوب‌گری‌های مستمر خود، تهدیدی برای امنیت نه تنها در منطقه بلکه در کل جهان است.

وزیر امور خارجه نتایج عملکرد رژیم صهیونیستی را فاجعه بار دانست و تاکید کرد: حملات بی‌رحمانه به غیرنظامیان، تخریب زیرساخت‌های حیاتی و محاصره‌های اقتصادی، نمونه‌هایی از اقدامات این رژیم است که همگی می‌باید به عنوان جنایات جنگی تلقی شوند. شهید نصرالله با رویکرد بی‌نظیر خود نشان داد که چگونه باید در برابر چنین تهدید‌هایی ایستاد، و به ملت‌های جهان آموخت که مقاومت، تنها راه دستیابی به عدالت و حقوق پایدار است.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی، مسئولیت جامعه بین‌المللی در قبال این بحران‌ها از حساسیت بیشتری بر خوردار است. سازمان ملل متحد و دیگر نهاد‌های بین‌المللی باید با اتخاذ رویکرد‌های بی‌طرفانه و مبتنی بر عدالت، به وظایف خود در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی عمل کنند. سید حسن نصرالله همواره بر این باور بود که بی‌توجهی به جنایات رژیم صهیونیستی، پایه‌های عدالت بین‌المللی را تضعیف می‌کند بنابراین بر اهمیت چندجانبه‌گرایی و همکاری کشور‌ها برای مقابله با این بحران‌ها تأکید داشت.

وزیر امورخارجه بیان کرد: از ویژگی‌های مهم شهید نصرالله باور او به دیپلماسی بود و اینکه پیروزی در فلسطین و لبنان، نیازمند حرکت همزمان مقاومت، دیپلماسی فعال و همکاری‌های چندجانبه است. شهید نصرالله در کنار مقاومت به گفتگو و تعامل دیپلماتیک نیز، برای حفظ صلح و امنیت پایدار باور داشت و به راه‌حل‌های عادلانه و همکاری با کشور‌ها و نهاد‌های بین‌المللی اهتمام می‌ورزید. شهید نصرالله نقشی بی‌نظیر در افشای توطئه‌ها و آگاه‌سازی افکار عمومی داشت. اوهمواره منادی وحدت و همبستگی میان ملت‌ها و طوایف مختلف بود. به همین دلیل همبستگی داخلی ملل مسلمان و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای است را کاربردی مسیر برای مقاومت درنظر گرفت و آن را از گزند دشمنان حفظ کند.

وی فتنه‌انگیزی را از جمله ابزار دشمنان دانست و اظهار کرد: جنگ کنونی در لبنان، ترکیبی از ابزار‌های نظامی، اطلاعاتی، رسان‌های و حتی فتنه‌انگیزی میان مسلمان با مسلمان و مسلمان با مسیحی است. هجمه رسانه‌ای، روایت‌سازی دروغین و فتنه انگیزی، کمتر از جنگ نظامی مخرب نیست. لبنان موطن هر لبنانی است و این کشور همواره در طول تاریخ، سرزمین زندگی مسالمت‌آمیز مسلمان و مسیحی و پیروان دیگر ادیان و مذاهب بوده و باقی خواهد ماند. نقش رسانه‌های آزاده در این عرصه جهت خنثی‌سازی فتنه‌ها و توطئه‌ها و ایجاد وحدت و همدلی بسیار مهم است. 

وی ضرورت اجرای آنش بس را برای آرامش در منطقه مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: برقراری آتش بس عادلانه و یاری رساندن به مردم آسیب دیده و آواره شده لبنان بایستی اولویت جامعه جهانی باشد. جمهوری اسلامی ایران در این راستا از هیچ تحرک، تلاش و کمکی دریغ نکرده و نخواهد کرد.

صالحی تصریح کرد: با گرامیداشت مجدد یاد و خاطره شهید سید حسن نصرالله، تأکید می‌کنم که راه مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و تجاوز، همچنان ادامه خواهد داشت. جمهوری اسلامی ایران، بر اساس اصول و ارزش‌های خود و با الهام از شهیدان بزرگی همچون سید حسن نصرالله، به حمایت از مقاومت و ملت‌های مظلوم منطقه ادامه می‌دهد. خون شهید، ضامن موفقیت ماست و ما را به آیند‌های روشنتر و عادلانه‌تر دلالت می‌دهد. سلاح مقاومت، موشک و پهپاد و دیگر تسلیحات نظامی نیست، سلاح اصلی مقاومت، خون شهید است.

وی اشاره به سخنان امام خمینی(ره)داشت و بیان کرد: نام و یاد امام راحل(ره)  گرامی باد که پس از شهادت شخصیت بزرگی همچون شهید مطهری به زیبایی فرمود: «بریزید خون‌ها را؛ زندگی ما دوام پیدا می‌کند. بکشید ما را؛ ملت ما بیدارتر می‌شود. ما از مرگ نمی‌ترسیم؛ و شما هم از مرگ ما صرفه ندارید. دلیل عجز شماست که در سیاهی شب، متفکران ما را می‌کشید.» 
این راه شکست ندارد

محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور در سخنرانی خود در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله»، گفت: مقاومت در برابر اسرائیل قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی آغاز شده بود و تا آزادی کامل تمام سرزمین‌های اسلامی از چنگال صهیونیست‌ها ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی و آمریکا باید بپذیرند تا زمانی که حقوق مردم فلسطین رعایت نمی‌شود و آوارگان فلسطینی به سرزمین خود بازنگشته‌اند، آرامش برقرار نمی‌شود. پس مقاومت مردم فلسطین را به این و آن نسبت ندهید، اگر چه مقام معظم رهبری با ایستادگی در کنار مردم فلسطین و لبنان به آنها امید و اطمینان داد، اما آرمان، آرمان فلسطین است.
ظریف راه حل موجود برای منطقه را مورد ارزیابی قرار داد و افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی راه حل برون رفت از چالش امروز منطقه را رفراندوم برای فلسطینیان و همه ساکنان این منطقه از یهودی، مسلمان و مسیحی است. بدین ترتیب مردم منطقه آینده خود را تعیین می‌کنند آینده صلح‌آمیزی در انتظار این منطقه خواهد بود.

شیخ ماموستا عبدالسلام امام جمعه مهاباد در همایش بین‌المللی مکتب نصرالله را مسیر عزت و جهاد دانستو گفت: سخن راحتی نیست، مکتب نصرالله مکتب سرداران مقاومتی است که درباره آن گفته‌اند «کسانی که رهبرانشان در صف مقدم باشند پیروزند». این پیروزی را خداوند در قرآن مجید وعده فرموده است.
وی ادامه داد: جنایات رژیم صهیونیست با چراغ سبز و حمایت همه جانبه آمریکا و حمایت‌های تسلیحاتی و اطلاعاتی آنها شکل گرفته است. اگرچه در این سکوت مجامع بین‌المللی برگ سیاه دیگری را در کارنامه مدعیان حقوق بشر به ثبت رساند.

روزه سکوت معنا دار

ماموستا عبدالسلام مبارزات سید حسن نصرالله را مورد ارزیابی قرار داد و افزود: شهادت رهبران جبهه مقاومت نه تنها پایان راه مبارزه و سیره عزتمندانه آنها نیست، بلکه شروعی با عنوان آغاز نصرالله در مکتب مقاومت محسوب می‌شود، زیرا خداوند فرموده‌اند «إِذَا جَآءَ نَصۡرُ ٱللَّهِ وَٱلۡفَتۡحُ» با آمدن نصرالله فتوحات اسلامی به محور مقاومت برگشت و با شهید شدن شهید سنوار خون تازه‌ای به راه و مکتب مقاومت دمیده شد. 
امام جمعه مهاباد تصریح کرد: سید حسن نصرالله رهبر جامع الاطراف بود که با در نظر گرفتن ابعاد سیاسی، مذهبی، میدانی و انسان مسیر مقاومت آن را بسیار حکیمی پیش برد. سران کشور‌های اسلامی که امروز در مقابل جنایت‌های غزه و لبنان روزه سکوت گرفته‌اند، در حالی که سران دیگر کشور‌های اسلامی و ملت‌ها در کشور‌های غربی، آزادی‌خواهان اعتراض خود را اعلام می‌کنند، روزه سکوت معنی‌دار است، من توجه شما رو به کتاب جنگ جلب می‌کنم که به تازگی چاپ شده است، که این نویسنده غربی سکوت معنی‌دار غربی‌ها را تشریح کرده است.

امام جمعه مهاباد در بخشی از سخنانش اظهار کرد: این همه پایگاه نظامی در خلیج فارس، در خاورمیانه برای دفاع از چه کسانی ایجاد شده است؟ امروز همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند غزه و لبنان معیار و محک خوبی است برای آزادی‌خواهان و مجاهدانی که راه عزت را برگزیده‌اند است.

ماموستا عبدالسلام، ضمن اشاره و تاکیدات پیامبر اسلام (ص) در حمایت مسلمانان از یکدیگر گفت: امروز محور غزه نشان داد چه کسانی در طرف درست تاریخ ایستاده‌اند، و چه کسانی به آرمان امت اسلامی و تمدن نوین اسلامی متأسفانه خیانت کرده‌اند، امروزه سرنوشت امت اسلامی حوادث و جریان‌هایی که بر این امت می‌گذرد مهم خواند و همانطور که برای نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم حائز اهمیت است، برای ما و به ویژه سید مقاومت رحمت الله علیه اهمیت زیادی داشت.

امام جمعه مهاباد اشاره‌ای به قران کریم داشت و تصریح کرد: خداوند در آیه ۲۳ سوره احزاب قرآن می‌فرمایند «مِّنَ ٱلۡمُؤۡمِنِینَ رِجَالࣱ صَدَقُواْ مَا عَٰهَدُواْ ٱللَّهَ عَلَیۡهِۖ فَمِنۡهُم مَّن قَضَیٰ نَحۡبَهُۥ وَمِنۡهُم مَّن یَنتَظِرُۖ وَمَا بَدَّلُواْ تَبۡدِیلࣰا» در اینجا رجال به معنی مرد نیست، یعنی کسی که مرد میدان است و کسی که می‌تواند میدان داری کند، آیه اشاره لطیفی به فرماندهان میدانی نیز دارد. مردان میدان چه کسانی هستند؟ برخی شهید شدند؛ و برخی منتظر شهادت هستند.


انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *