۳۷ درصد از مشاورین املاک استان خوزستان به سامانه کاتب متصل شدند
خبرگزاری میزان - علی دهقانی رئیس کل دادگستری خوزستان در جلسه هماندیشی و تبیین قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول که با حضور رئیس سازمان ثبت املاک و اسناد کشور، معاونین سازمان و مدیران دادگستری و ثبت سه استان بوشهر، خوزستان و لرستان برگزار شد، گفت: از ۵ هزارو ۸۸۱ دفتر مشاور املاک و اسناد استان، ۲ هزارو ۱۸۳ دفتر معادل ۳۷ درصد به سامانه کاتب، متصل شدهاند.
وی افزود: قانون مذکور یکی از کاربردیترین قوانین اخیر و موثرترین قانون در نظم بخشی به معاملات اموال غیرمنقول است و با اهداف مختلف از جمله تثبیت مالکیت ناشی از قراردادها در خصوص اموال غیرمنقول، اعتمادسازی و حصول اطمینان در عدم تزلزل مالکیت ناشی از قرارداد در اموال غیر منقول، پیشگیری از بروز اختلافات در انعقاد قراردادهای این اموال و پیشگیری و کاهش تشکیل پروندههای قضایی مرتبط با اموال غیر منقول، ثبت رسمی معاملات این اموال و سلب اعتبار از معاملات اموال غیرمنقول با سند عادی با حفظ حقوق افرادی که سابق بر تصویب این قانون، معاملات راجع به اموال غیر منقول را با سند عادی انجام داده اندد، تصویب و لازمالاجرا شده است.
وی تصریح کرد: با عمل به این قانون، مردم از معاملات خود اطمینان پیدا میکنند و دغدغهای که به واسطه قراردادهای با اسناد عادی وجود داشت، از بین میرود، اما تحقق این اهداف مستلزم دو مسئله تبیین و اطلاع رسانی و نیز انجام تکالیف از سوی تمامی دستگاهه، نهادها، اشخاص حقوقی و صنوفی است که مکلف به تکالیف تعیین و ترسیم شده در قانون مذکور هستند، است.
رئیس دادگستری استان خوزستان تاکید کرد: دستگاههایی که در فراهم کردن زمینه اجرای این قانون نقش دارند باید هرچه سریعتر وارد با عمل به تکالیف قانونی خود، موجبات و زمینه اجرای صحیح این قانون را فراهم کنند.
دهقانی با ارائه گزارشی از عملکرد دادگستری و ثبت اسناد و املاک استان خوزستان در این خصوص، گفت: علاوه بر اطلاعرسانیهای لازم از طریق رسانههای جمعی، نصب بیلبورد در اماکن عمومی و ...، برگزاری دورههای آموزشی و توجیهی برای مجریان قانون و مشاورین املاک، برپایی میزهای خدمت با حضور معاونین قضایی و مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان، جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان با موضوع بررسی موانع اجرای قانون برگزار و نیز کارگروه ویژهای تشکیل و موانع و مشکلات شناسایی و راهکارهای رفع آنها احصاء و در راستای حل مسائل مربوطه در استان تصمیم گیری و اقدامات در این راستا در حال انجام است.
وی در ادامه با طرح نظرات و پیشنهادات اعضای کارگروه استانی، بیان کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بهعنوان متولی اصلی اجرای این قانون، باید با جمعآوری نظرات و پیشنهادات همه دستگاههای مجری و همکار، نظرات نهایی را در قالب دستورالعمل و شیوهنامههای اجرایی قانون به منظور اجرای هر چه بهتر قانون تنظیم و اعلام کند.
رئیس کل دادگستری خوزستان ادامه داد: تصویب سریع آئین نامه موضوع مواد مختلف قانون از جمله ماده هفت و تبصره ۸ ماده ۹، درج عناوین دعاوی و جرایم مندرج این قانون در سامانه سمپ برای طرح در محاکم از دیگر پیشنهادات است، همچنین در اجرای تبصره ۳ ماده یک و بند ۳ ماده ۱۱۳ قانون هفتم پیشرفت توسعه کشور لازم است سازمان ثبت احوال کشور با توجه به اینکه صدور گواهی حصر وراثت بر عهده آن سازمان قرار داده شده است، به سامانه ثبت الکترونیک اسناد به منظور بارگذاری متصل شود.
دهقانی با بیان اینکه لینک ارتباطی بین دستگاههای اجرایی طبق قانون نقل و انتقال منوط به اعلام نظر آنها است، اظهار کرد: همچنین تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون در خصوص دسترسی ثبت قانونی دستور نحوه قوانین ساختمانی و پایان کار نیز تاکنون ایجاد نشده است و باید هرچه سریعتر در راستای رسیدن به اهداف قانون و اجرایی شدن هرچه بهتر این قانون انجام شود.
وی عنوان کرد: برخی دستگاهها در اجرای قانون الزام تفسیرهای مختلفی دارند به همین دلیل لازم است اداره کل ثبت اسناد و املاک شیوه نامه اجرای این قانون را به همه دستگاهها اطلاع رسانی و آموزش دهد.
رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: در حوزه حدنگاری که از مقدمات اجرای قانون الزام میباشد استان خوزستان پیشرو است و با ۱۲ درصد بیش میانگین کشوری در حدنگاری اراضی کشاورزی، ۸۴ درصد اراضی زراعی استان با بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار مساحت تثبیت مالکیت شده است.
دهقانی افزود: همچنین قریب به صد درصد بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی ملی استان از جمله تالابها و حریم رودخانهها، حدنگاری و برای آن سند مالکیت صادر شده است.
علیرضا باوی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان خوزستان نیز در این نشست، گفت: استان خوزستان از لحاظ فراوانی مشاورین املاک در رتبه پنجم کشور و از لحاط اتصال مشاورین املاک به سامانه کاتب و استفاده از آن، در رتبه دوم قرار دارد.
علیرضا باوی با قدردانی از اقدامات تبیینی. تبلیغی و آموزشی پس از تصویب این قانون گفت: در استان نیز دورههای آموزشی ۱۲ ساعته برای ۲۳۲ مشاور املاک، ۱۲۵ نفر از مدیران دستگاههای متولی و مرتبط با اجرای قانون مذکور و کلیه مدیران دفاتر شعب قضایی دادگستری استان برگزار و اقدامات تبیینی و اطلاعرسانی نیز با همکاری اداره کل ثبت اسناد و املاک و کانون سردفتران استان انجام شده است.
سرهنگ محمدوند رئیس پلیس نظارت بر اماکن استان خوزستان نیز گفت: در راستای اجرایی شدن این قانون، از سال گذشته تاکنون، اقدام به شناسایی بنگاههای غیرمجاز شناسایی شد که با هماهنگی دادسرای عمومی و انقلاب استان، حدود ۴۵۰ دفتر غیرمجاز پلمپ شد.
سرهنگ محمدوند افزود: در حال حاضر ۷۰ واحد غیرمجاز مشاوره املاک در استان فعالیت دارند که در حال گذراندن دورههای آموزشی و آزمونها هستند.
انتهای پیام/